komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – De huidige competities in de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse worden niet meer uitgespeeld. Dat heeft het bestuur amateurvoetbal, na inventarisatie onder alle deelnemende verenigingen en in overleg met de belangenverenigingen CVTD en het COH besloten. Aanleiding hiervoor is de situatie waarin het amateurvoetbal als gevolg van de coronapandemie al geruime […]

REGIO – Op de hoogte blijven van het laatste amateurvoetbalnieuws? Volg ons naast Twitter op Facebook!

REGIO – De vrouwen van Someren/NWC moeten op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Boegbeeld Ivo Veltrop heeft bekend gemaakt zijn aflopende contract niet te verlengen bij de hoofdklasser. Na dertien seizoenen komt er een einde aan de samenwerking tussen Veltrop en Someren. Lees hier het volledige bericht. Bron: Eindhovens Dagblad.

OUDE PEKELA – Op 20 mei 2020 bestond Noordster 100 jaar. De jubileumcommissie was al geruime tijd bezig om een passend en bruisend eeuwfeest te organiseren. Het programma rond het Hemelvaartweekend stond vast en de voorbereidingen waren in een afrondende fase. Helaas kon het door de coronacrisis geen doorgang vinden. Snel was het besluit genomen […]

KATWIJK – Na afloop van het lopende voetbaljaar zal Joey Ravensbergen vertrekken bij Quick Boys. Dat heeft de linkervleugelverdediger aan de Technische Commissie laten weten. Daarmee komt een einde aan de jarenlange samenwerking tussen Quick Boys en Ravensbergen. De Katwijker maakt sinds het seizoen 2014-2015 deel uit van de selectie van het eerste elftal. Destijds […]

Print dit bericht Print dit bericht

15-12-2013: v.v. Beetgum wint topper uit in Marrum

Op basis van verliespunten was het zaterdag 14 december 2013 de nummer één Marrum tegen de nummer twee Beetgum op het sportcomplex de Achterdijk in Marrum.

Een echte topwedstrijd voor Beetgum 1 en door met 1-2 te winnen was het voor het team van John Hofte een uitstekende middag.

Al na 8 seconden was er een kans van Willem Jan Dijkstra na een prachtige pass van Daniel Dijkstra, zijn schot miste kracht om de keeper van Marrum te passeren.

In de 12de minuut was er een wederom een prachtige pass van Daniel Dijkstra die door Marten Johannes Bloem in het strafschopgebied op zijn borst wordt aangenomen waarna hij op de keeper strandde. Uit de rebound kon Marten de Vries prachtig in de kruising scoren (0-1).

Hierna was het in de eerste helft keeper Jaap Montsma die uit kon groeien tot de Man of the Match. Met een aantal voortreffelijke reddingen hield hij en Beetgum de voorsprong vast tot de rust.

2de helft 

Ook in de tweede helft was het hard werken voor beide teams, Marten Johannes Bloem ging voorop in de strijd. Echt goed voetbal was het niet maar de spanning maakte veel goed. Dit was helemaal het geval toen Marrum in de 58ste minuut de 1-1 maakte door ook een afstandschot in de kruising.

Met name Marrum hanteerde veel de lange bal en hierdoor bleef het oppassen voor Beetgum. In de 82ste minuut was het Willem Jan Dijkstra die, half met de rug naar goal, de bal met een curve in de kruising draaide (1-2). Een prachtig doelpunt.

In de slotfase golfde het spel op en neer. De grootste kans kreeg Marten de Vries die door Robin Bruinsma vrij voor de goal werd gezet, Marten de Vries zijn schot kon net door de keeper van Marrum met de vingertoppen worden gekeerd.

Na het laatste fluitsignaal was de ontlading groot bij Beetgum. Een overwinning halen op de nummer 1 in een uitwedstrijd is heel knap.

Volgende week zaterdag 21 december 2013 de inhaalwedstrijd uit tegen Suameer. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur. Suameer heeft 2 punten meer dan Beetgum en 1 wedstrijd meer gespeeld. Dus weer een topper in klasse 5B