komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

HAREN – Hoofdklasser Be Quick 1887 wil dat de competitie verder gespeeld wordt in twee regionale poules van acht clubs. Dat heeft de club aan de KNVB laten weten. door Andor Heij De KNVB hield woensdag een online vergadering en ook een enquête onder de clubs uit de tweede en derde divisies en de hoofdklassen […]

VEENENDAAL – Simon van Zeelst en Mitchell de Zwart beginnen in januari aan hun laatste half jaar bij DOVO. Beide spelers hebben te kennen gegeven de Veenendaalse derde divisionist na dit seizoen te willen verruilen voor SteDoCo. Die club wordt getraind door Franns Adelaar en staat momenteel bovenaan in de derde divisie zaterdag. Van Zeelst […]

TRONDHEIM – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo is vrijdag in Noorwegen aangekomen voor een nieuw Europees avontuur. In Trondheim moet de Hoornse ploeg van trainer Sander van Dijk zien af te rekenen met tegenstander Utleira om zich zo direct te plaatsen voor de Futsal Champions League. NH Sport sprak met Van Dijk over de eerste dag in het […]

REGIO – Maak gebruik van het Prikbord op deze site. Clubs die tegenstanders, trainers, leiders, grensrechters of wat dies meer zij zoeken of bijvoorbeeld scheidsrechters die wedstrijden willen fluiten, alle berichten waarin iets wordt gezocht of gevraagd/aangeboden worden onder prikbord verzameld, zodat ze niet in de nieuwsstroom slechts korte tijd op de homepage staan. Wanneer […]

REGIO – Nadat in maart de sportcompetities stil kwamen te liggen en de kantines gesloten werden, luidden tal van verenigingen de noodklok. Uit een enquête van deze krant bleek dat liefst 9 procent van de clubs zich in het voortbestaan bedreigd voelde. Dat kwam overeen met het landelijke percentage. Lees hier het volledige bericht. Bron: PZC.

Print dit bericht Print dit bericht

09-07-2010: Indeling competitie/beker dames + reactie Tjeerd Jan Hobma

Het damesteam van v.v. Beetgum is ingedeeld in de 4de klasse J. Het vorig seizoen heeft het team als debutant in de 4de klasse een zeer knappe 2de plaatst behaald. In het nieuwe seizoen een aantal bekende en nieuwe onbekende tegenstanders.4e klasse J

Beetgum DA1
AVC DA2
Berlikum SC DA1
Franeker SC DA1
Frisia DA1
Harlingen DA1
MKV’29 DA2
Mulier DA1
ONS Sneek DA2
Oosterlittens DA1
Scharnegoutum’70 DA1
Workum DA1

De eerste competitiewedstrijd staat gepland voor zaterdag 4 september 2010.

De KNVB heeft ook de loting voor de KNVB beker 2010-2011 bekend gemaakt. Het damesteam onder leiding van de nieuwe trainer/coach Tjeerd Jan Hobma doet ook mee aan bekertoernooi.

Als tegenstanders zijn de volgende ploegen uit de koker gerold:

BERLIKUM DA1
FOARUT DA1
SC STIENS DA1

Wedstrijddag 1: 21 augustus 2010
Wedstrijddag 2: 24/25/26 augustus 2010
Wedstrijddag 3: 28 augustus 2010

Binnenkort is er overleg met Tjeerd Jan Hobma over de kennismaking met het team en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

Seniorencommissie v.v. Beetgum

Onderstaand een eerste reactie van Tjeerd Jan op de bekerloting en competitie-indeling:

‘De bekerwedstrijden zijn voor mij een ideale mogelijkheid om de groep te leren kennen en om aan elkaar te wennen.
Ik zie ze dan ook als oefenwedstrijden om na de vakantie weer in het ritme te komen en aan het balgevoel te werken.
In deze korte voorbereidingsfase voor de competitie hoop ik een goede indruk van het team krijgen waarbij het natuurlijk afwachten is of iedereen op tijd van vakantie terug is voor de bekerwedstrijden.

Ik kijk vooral uit naar de wedstrijd tegen Stiens vorig seizoen deelnemer aan de bekerfinale Noord, een sterke tegenstander en ben benieuwt hoe wij daar als team tegen spelen.

Wij zijn in een sterke competitie geplaatst waar ik inschat dat de onderlinge verschillen niet groot zijn.
Er zijn duidelijk een aantal fysiek sterke ploegen en een aantal technische elftallen en wij zullen iedere wedstrijd volop aan de bak moeten om samen voor een goed resultaat te werken. Het zal een spannende competitie worden.
Op dit moment kan ik de sterkte van de dames van Beetgum nog niet inschatten, maar gezien de enthousiaste verhalen heb ik er alle vertrouwen in.
Het is voor mij een uitdaging om met deze nieuwe groep aan de slag te gaan en zal niet nalaten om van de kennis van de vorige trainer van deze groep gebruik te maken.

Het begint nu al te kriebelen!’

Met vriendelijke groet,

Tjeerd Jan Hobma