18-08-2014: Wisselende resultaten v.v. Beetgum

Zaterdag 16 augustus 2014 was v.v. Beetgum 1 één van de deelnemers aan het Minne Huizinga toernooi van FC Birdaard.

Het toernooi werd voor de twaalfde keer georganiseerd en de toernooileiding had een prachtig programmaboekje van 28 pagina’s gemaakt. In vier wedstrijden van een half uur waren Stiens 1, Birdaard 1, Rijperkerk 2 en Broekster Boys 2 de tegenstanders.

Programmaboekje Birdaard

Uitgerekend tegen de twee 3de klassers (Stiens 2-2 en Birdaard 1-1) liet de selectie van John Hofte het beste voetbal zien. Tegen beide teams werd, met bij vlagen uitstekend voetbal, gelijk gespeeld en dat is een prima resultaat. De wedstrijden tegen de 2de teams van Broekster Boys en Rijperkerk waren van een minder niveau en werden dan ook beide verloren.

Door afwezigheid van een aantal routiniers was de gemiddelde leeftijd van de spelers slechts 21 jaar! en waren er genoeg positieve punten waarmee de technische staf verder kan. Vanuit de B-selectie waren Ayrton Zittema, Rients Dijkstra en Stanley Brussaard aanwezig en kregen allemaal de nodige speelminuten. Helaas moesten de nieuwe selectiespelers Jorren Drost en Danny Tho Bockholtt uitvallen met blessures.

De vier doelpunten van Beetgum tijdens het toernooi kwamen allemaal uit goed uitgespeelde aanvallen tot stand.

Willem Jan Dijkstra: 2 doelpunten (assist Bauke Reitsma en Robin Bruinsma)

Jort Dijstra: 1 doelpunt (assist Robin Bruinsma)

Bauke Reitsma: 1 doelpunt (assist Willem Jan Dijkstra)

De volgende oefenwedstrijd is dinsdag 19 augustus 2014 uit tegen Holwerd (aanvang 19.30 uur). Na de twee toernooien met korte wedstrijden is dit de eerste echte testcase voor v.v. Beetgum. De trainingen zijn intensief geweest en er is hard gewerkt aan de conditie.

Komende zaterdag 23 augustus 2014 staat de eerste bekerwedstrijd uit tegen de buren van SSS’68 op het programma. (aanvang 14.30 uur)