komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

Aan het openingsplan van het demissionair kabinet zie je dat er geen voetballer aan te pas is gekomen. Het plan is verstoken van gevoel voor de bal. De hunkering naar de club, het veld, het team en de wedstrijd. Anders valt de schamele positie die sport en daarmee voetbal is toebedeeld in deze planning niet […]

HAAKSBERGEN – Vanille-, Griekse yoghurt- en biscotti-ijs, een topping van lemon en natuurlijk een dot slagroom. IJsmaker Paul Wilderink bedacht een groen-witte ijscoupe voor zijn jarige voetbalclub. HSC’21 wordt dit jaar 100. Lees hier het volledige bericht. Bron: Tubantia.

EMMELOORD – Niets is zo veranderlijk als de mens. Anderhalve maand nadat hij zijn afscheid had aangekondigd is Jeroen van den Berg bijgedraaid. Hij blijft toch hoofdtrainer van SC Emmeloord. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

LICHTENVOORDE – Trainers in het amateurvoetbal houden hart vast. Blijven hun spelers wel gemotiveerd nu corona van geen wijken weet? Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – De spelerscarrousel in het amateurvoetbal draait een stuk minder snel dan gebruikelijk. Veel spelers blijven gewoon zitten waar ze zitten, hopend op een normaal seizoen met promotie en degradatie. Maar her en der zijn er toch wat wisselingen in de laatste dagen. Een opsomming. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

Print dit bericht Print dit bericht

18-08-2014: Wisselende resultaten v.v. Beetgum

Zaterdag 16 augustus 2014 was v.v. Beetgum 1 één van de deelnemers aan het Minne Huizinga toernooi van FC Birdaard.

Het toernooi werd voor de twaalfde keer georganiseerd en de toernooileiding had een prachtig programmaboekje van 28 pagina’s gemaakt. In vier wedstrijden van een half uur waren Stiens 1, Birdaard 1, Rijperkerk 2 en Broekster Boys 2 de tegenstanders.

Programmaboekje Birdaard

Uitgerekend tegen de twee 3de klassers (Stiens 2-2 en Birdaard 1-1) liet de selectie van John Hofte het beste voetbal zien. Tegen beide teams werd, met bij vlagen uitstekend voetbal, gelijk gespeeld en dat is een prima resultaat. De wedstrijden tegen de 2de teams van Broekster Boys en Rijperkerk waren van een minder niveau en werden dan ook beide verloren.

Door afwezigheid van een aantal routiniers was de gemiddelde leeftijd van de spelers slechts 21 jaar! en waren er genoeg positieve punten waarmee de technische staf verder kan. Vanuit de B-selectie waren Ayrton Zittema, Rients Dijkstra en Stanley Brussaard aanwezig en kregen allemaal de nodige speelminuten. Helaas moesten de nieuwe selectiespelers Jorren Drost en Danny Tho Bockholtt uitvallen met blessures.

De vier doelpunten van Beetgum tijdens het toernooi kwamen allemaal uit goed uitgespeelde aanvallen tot stand.

Willem Jan Dijkstra: 2 doelpunten (assist Bauke Reitsma en Robin Bruinsma)

Jort Dijstra: 1 doelpunt (assist Robin Bruinsma)

Bauke Reitsma: 1 doelpunt (assist Willem Jan Dijkstra)

De volgende oefenwedstrijd is dinsdag 19 augustus 2014 uit tegen Holwerd (aanvang 19.30 uur). Na de twee toernooien met korte wedstrijden is dit de eerste echte testcase voor v.v. Beetgum. De trainingen zijn intensief geweest en er is hard gewerkt aan de conditie.

Komende zaterdag 23 augustus 2014 staat de eerste bekerwedstrijd uit tegen de buren van SSS’68 op het programma. (aanvang 14.30 uur)