20-08-2014: Beetgum wint oefenwedstrijd tegen Holwerd

Dinsdagavond 19 augustus 2014 was er de eerste echte testcase voor v.v. Beetgum 1. Na een tweetal toernooien met korte wedstrijden was Holwerd de eerste tegenstander in een wedstrijd van 90 minuten. Holwerd had een paar dagen eerder verdienstelijk gelijk gespeeld tegen 4de klasser Anjum (4-4). Anjum is één van de tegenstanders van Beetgum in de bekercompetitie.

Tegen Holwerd kon hoofdtrainer John Hofte niet beschikken over de complete selectie. Onder andere Jort Haye Dijkstra, Danny Tho Bockholtt en Jorren Drost ontbraken door blessures. Verheugend was dat Sybe Schaaf weer de trainingen heeft hervat nadat hij in eerste instantie was gestopt.

Holwerd beschikt over een voetballend team, maar slaagt er de laatste jaren niet in om in het linkerrijtje in de 5de klasse te eindigen. Ook in de oefenwedstrijd liet Holwerd goede dingen zien.

Holwerd kreeg in de wedstrijd een aantal kansen en Beetgum moest vol aan de bak. Voor Beetgum was de oefenwedstrijd weer een mogelijkheid om verder aan automatismen te slijpen.

Na afloop van de wedstrijd was coach John Hofte tevreden over het vertoonde spel en heeft Beetgum weer een stap gezet in de voorbereiding richting het nieuwe seizoen in de 4de klasse.

De wedstrijd tegen Holwerd leverde een 3-2 winst op. Met nog een kleine 3 weken voor de start van de competitie kan John Hofte tevreden zijn over de ontwikkelingen van zijn team. Door verschillende redenen heeft hij nog niet gelijktijdig over alle selectiespelers kunnen beschikken. Maar hierdoor kunnen meerdere spelers zich op verschillende posities bewijzen. Tijdens de voorbereidingen heeft met name Ayrton Zittema van de B selectie de kans gepakt om zich in de kijker te spelen bij de technische staf van Beetgum 1.

Doelpunten v.v. Beetgum:

0-1: Marten Johannes Bloem (assist Robin Bruinsma)

1-2: Robin Bruinsma (assist Bauke Reitsma)

2-3: Robin Bruinsma (assist Bauke Reitsma)

Komende zaterdag 23 augustus 2014 is er om 14.30 uur de bekerderby in Marssum tegen de buren van SSS’68.