komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

Aan het openingsplan van het demissionair kabinet zie je dat er geen voetballer aan te pas is gekomen. Het plan is verstoken van gevoel voor de bal. De hunkering naar de club, het veld, het team en de wedstrijd. Anders valt de schamele positie die sport en daarmee voetbal is toebedeeld in deze planning niet […]

HAAKSBERGEN – Vanille-, Griekse yoghurt- en biscotti-ijs, een topping van lemon en natuurlijk een dot slagroom. IJsmaker Paul Wilderink bedacht een groen-witte ijscoupe voor zijn jarige voetbalclub. HSC’21 wordt dit jaar 100. Lees hier het volledige bericht. Bron: Tubantia.

EMMELOORD – Niets is zo veranderlijk als de mens. Anderhalve maand nadat hij zijn afscheid had aangekondigd is Jeroen van den Berg bijgedraaid. Hij blijft toch hoofdtrainer van SC Emmeloord. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

LICHTENVOORDE – Trainers in het amateurvoetbal houden hart vast. Blijven hun spelers wel gemotiveerd nu corona van geen wijken weet? Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – De spelerscarrousel in het amateurvoetbal draait een stuk minder snel dan gebruikelijk. Veel spelers blijven gewoon zitten waar ze zitten, hopend op een normaal seizoen met promotie en degradatie. Maar her en der zijn er toch wat wisselingen in de laatste dagen. Een opsomming. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

Print dit bericht Print dit bericht

20-08-2014: Beetgum wint oefenwedstrijd tegen Holwerd

Dinsdagavond 19 augustus 2014 was er de eerste echte testcase voor v.v. Beetgum 1. Na een tweetal toernooien met korte wedstrijden was Holwerd de eerste tegenstander in een wedstrijd van 90 minuten. Holwerd had een paar dagen eerder verdienstelijk gelijk gespeeld tegen 4de klasser Anjum (4-4). Anjum is één van de tegenstanders van Beetgum in de bekercompetitie.

Tegen Holwerd kon hoofdtrainer John Hofte niet beschikken over de complete selectie. Onder andere Jort Haye Dijkstra, Danny Tho Bockholtt en Jorren Drost ontbraken door blessures. Verheugend was dat Sybe Schaaf weer de trainingen heeft hervat nadat hij in eerste instantie was gestopt.

Holwerd beschikt over een voetballend team, maar slaagt er de laatste jaren niet in om in het linkerrijtje in de 5de klasse te eindigen. Ook in de oefenwedstrijd liet Holwerd goede dingen zien.

Holwerd kreeg in de wedstrijd een aantal kansen en Beetgum moest vol aan de bak. Voor Beetgum was de oefenwedstrijd weer een mogelijkheid om verder aan automatismen te slijpen.

Na afloop van de wedstrijd was coach John Hofte tevreden over het vertoonde spel en heeft Beetgum weer een stap gezet in de voorbereiding richting het nieuwe seizoen in de 4de klasse.

De wedstrijd tegen Holwerd leverde een 3-2 winst op. Met nog een kleine 3 weken voor de start van de competitie kan John Hofte tevreden zijn over de ontwikkelingen van zijn team. Door verschillende redenen heeft hij nog niet gelijktijdig over alle selectiespelers kunnen beschikken. Maar hierdoor kunnen meerdere spelers zich op verschillende posities bewijzen. Tijdens de voorbereidingen heeft met name Ayrton Zittema van de B selectie de kans gepakt om zich in de kijker te spelen bij de technische staf van Beetgum 1.

Doelpunten v.v. Beetgum:

0-1: Marten Johannes Bloem (assist Robin Bruinsma)

1-2: Robin Bruinsma (assist Bauke Reitsma)

2-3: Robin Bruinsma (assist Bauke Reitsma)

Komende zaterdag 23 augustus 2014 is er om 14.30 uur de bekerderby in Marssum tegen de buren van SSS’68.