komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

Aan het openingsplan van het demissionair kabinet zie je dat er geen voetballer aan te pas is gekomen. Het plan is verstoken van gevoel voor de bal. De hunkering naar de club, het veld, het team en de wedstrijd. Anders valt de schamele positie die sport en daarmee voetbal is toebedeeld in deze planning niet […]

HAAKSBERGEN – Vanille-, Griekse yoghurt- en biscotti-ijs, een topping van lemon en natuurlijk een dot slagroom. IJsmaker Paul Wilderink bedacht een groen-witte ijscoupe voor zijn jarige voetbalclub. HSC’21 wordt dit jaar 100. Lees hier het volledige bericht. Bron: Tubantia.

EMMELOORD – Niets is zo veranderlijk als de mens. Anderhalve maand nadat hij zijn afscheid had aangekondigd is Jeroen van den Berg bijgedraaid. Hij blijft toch hoofdtrainer van SC Emmeloord. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

LICHTENVOORDE – Trainers in het amateurvoetbal houden hart vast. Blijven hun spelers wel gemotiveerd nu corona van geen wijken weet? Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – De spelerscarrousel in het amateurvoetbal draait een stuk minder snel dan gebruikelijk. Veel spelers blijven gewoon zitten waar ze zitten, hopend op een normaal seizoen met promotie en degradatie. Maar her en der zijn er toch wat wisselingen in de laatste dagen. Een opsomming. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

Print dit bericht Print dit bericht

25-08-2014: Beetgum 1 gelijk in beker tegen SSS’68

Zaterdag 23 augustus 2014 speelde v.v. Beetgum 1 de eerste bekerwedstrijd tegen de buren van SSS’68 uit Marssum. De wedstrijd eindigde na een 1-1 ruststand in een gelijkspel (2-2). 

SSS’68 heeft zich voor het komende seizoen versterkt met een aantal nieuwe spelers en was vorige seizoen de enigste ploeg die van Beetgum wist te winnen.

Door het kampioenschap en promotie van Beetgum 1 zullen de beide teams elkaar niet meer in de competitie tegen komen, een behoorlijk aantal toeschouwers waren getuige van een aantrekkelijke bekerwedstrijd.

Het eerste doelpunt viel in de 25ste minuut, na een pass van Arnauld Laverman kon Willem Jan Dijkstra na een prima actie met een mooi afstandschot de 0-1 maken. Voor rust bracht SSS’68 de stand in de 40ste minuut op 1-1.

Na de thee was het in de 48ste minuut Robin Bruinsma die met een uitstekende kopbal, na een voorzet van Willem Jan Dijkstra, de keeper kon passeren (1-2).

In de 75ste minuut kwam SSS’68 uit een counter weer op gelijke hoogte (2-2). Hierna waren er nog verschillende kansen voor Beetgum. Ook SSS’68 bleef uit de counter gevaarlijk en beide teams (voor Beetgum Lennart van der Meer) raakten nog de lat.

Achteraf kon hoofdtrainer John Hofte tevreden zijn over het vertoonde spel, ook de twee 18-jarige invallers, Jorren Drost en Ayrton Zittema maakten een prima indruk. 

Dinsdagavond 26 augustus 2014 speelt Beetgum al weer de volgende bekerwedstrijd. Thuis wordt om 19.30 uur afgetrapt tegen 3de klasser Dokkum. Dokkum heeft hun eerste bekerwedstrijd tegen Anjum gewonnen met 4-3 door 4 doelpunten van Ype Kingma.

Beetgum - Dokkum