25-08-2014: Beetgum 1 gelijk in beker tegen SSS’68

Zaterdag 23 augustus 2014 speelde v.v. Beetgum 1 de eerste bekerwedstrijd tegen de buren van SSS’68 uit Marssum. De wedstrijd eindigde na een 1-1 ruststand in een gelijkspel (2-2).

SSS’68 heeft zich voor het komende seizoen versterkt met een aantal nieuwe spelers en was vorige seizoen de enigste ploeg die van Beetgum wist te winnen.

Door het kampioenschap en promotie van Beetgum 1 zullen de beide teams elkaar niet meer in de competitie tegen komen, een behoorlijk aantal toeschouwers waren getuige van een aantrekkelijke bekerwedstrijd.

Het eerste doelpunt viel in de 25ste minuut, na een pass van Arnauld Laverman kon Willem Jan Dijkstra na een prima actie met een mooi afstandschot de 0-1 maken. Voor rust bracht SSS’68 de stand in de 40ste minuut op 1-1.

Na de thee was het in de 48ste minuut Robin Bruinsma die met een uitstekende kopbal, na een voorzet van Willem Jan Dijkstra, de keeper kon passeren (1-2).

In de 75ste minuut kwam SSS’68 uit een counter weer op gelijke hoogte (2-2). Hierna waren er nog verschillende kansen voor Beetgum. Ook SSS’68 bleef uit de counter gevaarlijk en beide teams (voor Beetgum Lennart van der Meer) raakten nog de lat.

Achteraf kon hoofdtrainer John Hofte tevreden zijn over het vertoonde spel, ook de twee 18-jarige invallers, Jorren Drost en Ayrton Zittema maakten een prima indruk.

Dinsdagavond 26 augustus 2014 speelt Beetgum al weer de volgende bekerwedstrijd. Thuis wordt om 19.30 uur afgetrapt tegen 3de klasser Dokkum. Dokkum heeft hun eerste bekerwedstrijd tegen Anjum gewonnen met 4-3 door 4 doelpunten van Ype Kingma.

Beetgum - Dokkum