27-08-2014: Uitstekende wedstrijd v.v. Beetgum 1

Op dinsdag 26 augustus 2014 speelde v.v. Beetgum de 2de bekerwedstrijd tegen het in de 3de klasse uitkomende Dokkum 1.

In een aantrekkelijke wedstrijd was v.v. Beetgum met name in de 2de helft uitstekend op dreef en werd er een keurig gelijkspel behaald (1-1).

In de eerste helft was er in de 20ste minuut een makkelijk gegeven penalty voor Dokkum. Keeper Jaap Montsma wist met een katachtige reflex de strafschop te keren. 10 minuten later kon Dokkum toch nog op een 0-1 voorsprong komen.

In de tweede helft was Beetgum in staat om Dokkum vroegtijdig onder druk te zetten en diverse halve en hele kansen te creëren. Dokkum, al jaren een goede middenmoter in de 3de klasse, kwam niet meer aan voetballen toe.

Met vlotte combinaties had het team van John Hofte veel balbezit. In de 88ste minuut werd het goede voetbal beloond met een mooi doelpunt. Uit een voorzet van Robin Bruinsma was het Daniel Dijkstra die met een onhoudbare kopbal de meer dan terechte 1-1 maakte.

Na afloop waren er terecht veel complimenten voor v.v. Beetgum 1. De volgende wedstrijd in de bekercompetitie is aanstaande vrijdag 29 augustus 2014 om 19.30 uur uit tegen Anjum 1