komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

Aan het openingsplan van het demissionair kabinet zie je dat er geen voetballer aan te pas is gekomen. Het plan is verstoken van gevoel voor de bal. De hunkering naar de club, het veld, het team en de wedstrijd. Anders valt de schamele positie die sport en daarmee voetbal is toebedeeld in deze planning niet […]

HAAKSBERGEN – Vanille-, Griekse yoghurt- en biscotti-ijs, een topping van lemon en natuurlijk een dot slagroom. IJsmaker Paul Wilderink bedacht een groen-witte ijscoupe voor zijn jarige voetbalclub. HSC’21 wordt dit jaar 100. Lees hier het volledige bericht. Bron: Tubantia.

EMMELOORD – Niets is zo veranderlijk als de mens. Anderhalve maand nadat hij zijn afscheid had aangekondigd is Jeroen van den Berg bijgedraaid. Hij blijft toch hoofdtrainer van SC Emmeloord. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

LICHTENVOORDE – Trainers in het amateurvoetbal houden hart vast. Blijven hun spelers wel gemotiveerd nu corona van geen wijken weet? Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – De spelerscarrousel in het amateurvoetbal draait een stuk minder snel dan gebruikelijk. Veel spelers blijven gewoon zitten waar ze zitten, hopend op een normaal seizoen met promotie en degradatie. Maar her en der zijn er toch wat wisselingen in de laatste dagen. Een opsomming. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

Print dit bericht Print dit bericht

31-08-2014: v.v. Beetgum 1 verliest laatste bekerwedstrijd

Vrijdagavond 29 augustus 2014 speelde v.v. Beetgum de derde bekerwedstrijd uit tegen Anjum en verloor de uitwedstrijd met 1-0. Het team van John Hofte speelde niet op het niveau van de uitstekende wedstrijd tegen 3de klasser Dokkum (1-1) een paar dagen eerder.

Tegenstander Anjum eindigde vorig seizoen op de 4de plaats in de klasse 4B en werd periodekampioen. In dat perspectief is een kleine 1-0 nederlaag in een uitwedstrijd geen slecht resultaat. De wedstrijdvoorbereiding was wel slecht. Door het vervroegen van het aanvangstijdstip had het team geen mogelijkheid tot een fatsoenlijke warming-up en moesten de spelers “koud”, met alle risico’s van dien, aan de wedstrijd beginnen. Daarnaast mistten veel supporters een deel van de eerste helft. Het verplaatsen van de uitwedstrijd naar de vrijdagavond pakte slecht uit.

Gelukkig was keeper Jaap Montsma deze avond in grootse vorm. Met name in de 2de helft was hij met vijf uitstekende reddingen de Man of the Match. Na een achterstand in de rust van 1-0 kwam v.v. Beetgum in de 2de helft niet verder dan een bal op de lat van Arnauld Laverman.

Verzachtende omstandigheden waren, naast de slechte wedstrijdvoorbereiding, het ontbreken van een behoorlijk aantal selectiespelers.

Volgende week zaterdag 6 september 2014 gaat het echte werk beginnen met de eerste competitiewedstrijd. Op het sportcomplex ’t Bosk is Beetgum gastheer en komt Tollebeek op bezoek.