31-08-2014: v.v. Beetgum 1 verliest laatste bekerwedstrijd

Vrijdagavond 29 augustus 2014 speelde v.v. Beetgum de derde bekerwedstrijd uit tegen Anjum en verloor de uitwedstrijd met 1-0. Het team van John Hofte speelde niet op het niveau van de uitstekende wedstrijd tegen 3de klasser Dokkum (1-1) een paar dagen eerder.

Tegenstander Anjum eindigde vorig seizoen op de 4de plaats in de klasse 4B en werd periodekampioen. In dat perspectief is een kleine 1-0 nederlaag in een uitwedstrijd geen slecht resultaat. De wedstrijdvoorbereiding was wel slecht. Door het vervroegen van het aanvangstijdstip had het team geen mogelijkheid tot een fatsoenlijke warming-up en moesten de spelers “koud”, met alle risico’s van dien, aan de wedstrijd beginnen. Daarnaast mistten veel supporters een deel van de eerste helft. Het verplaatsen van de uitwedstrijd naar de vrijdagavond pakte slecht uit.

Gelukkig was keeper Jaap Montsma deze avond in grootse vorm. Met name in de 2de helft was hij met vijf uitstekende reddingen de Man of the Match. Na een achterstand in de rust van 1-0 kwam v.v. Beetgum in de 2de helft niet verder dan een bal op de lat van Arnauld Laverman.

Verzachtende omstandigheden waren, naast de slechte wedstrijdvoorbereiding, het ontbreken van een behoorlijk aantal selectiespelers.

Volgende week zaterdag 6 september 2014 gaat het echte werk beginnen met de eerste competitiewedstrijd. Op het sportcomplex ’t Bosk is Beetgum gastheer en komt Tollebeek op bezoek.