bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

GRONINGEN – In de zondag Eerste Klasse F verloren zowel GRC als Stadspark. De topper annex stadsderby tussen GVAV Rapiditas en Helpman werd een prooi voor de thuisclub. Gruno pakte zijn eerste punten.  Nummer 5 GRC ontving vanmiddag met FVC de club die voorlaatst staat. Het werd een flinke tegenvaller voor GRC, wat bij rust […]

SCHOONEBEEK – Nadat Titan vorige week al ingehaald had tegen DVC’59, mocht het deze week op bezoek bij Schoonebeek. De wedstrijd tussen de nummers 5 en 6 ging lang gelijk op, maar de betere kansen waren voor Schoonebeek. Uiteindelijk stond er een toch wel terechte 2-1 eindstand op het nieuwe scorebord. Vanaf het begin bleek […]

REGIO – Zondagmiddag stond er weer een volledige speelronde op het programma in het amateurvoetbal. De Lutte bleef zonder puntenverlies en BWO pakte verrassend een punt bij FC Suryoye. In de 1e klasse E boekte De Zweef een belangrijke zege tegen directe concurrent FC Winterswijk, dat strijdt tegen degradatie. Stevo was sterker dan Heino en […]

BUREN – Hoofdtrainer Febo Roosenburg heeft zijn contract bij de voetbalvereniging Geel Wit met een jaar verlengd. Ook elftalleider Gerard Hekkelman gaat nog een jaar door.  Voorzitter André de Jong maakte dit vrijdag bekend op de algemene ledenvergadering van de club.  Roosenburg en Hekkelman zijn aan hun tweede seizoen bezig. Geel Wit draait onderin mee […]

SNEEK – Er had voor Stadspark zondag meer ingezeten dan de 5-1 nederlaag tegen koploper SWZ Sneek. Sneek die veel balbezit had maar er niet goed uit kon komen waar Stadspark verdedigend goed stond. Het was zelfs Stadspark die de beste kansen kreeg door Merijn Alting goede redding keeper en aanvoeder Michel Boonstra die oog […]

Print dit bericht Print dit bericht

28-09-2014: Na een jaar is Beetgum ongeslagen status kwijt

Een jaar lang was v.v. Beetgum 1 ongeslagen in de competitie, zaterdag 27 september 2014 kwam er een einde aan deze indrukwekkende reeks. Uit werd op kunstgras van Oudehaske met 3-1 verloren.

Oudehaske speelde de laatste vier seizoenen in de 3de klasse en is door de degradatie in het afgelopen seizoen nu weer actief als 4de klasser. Het begin van de wedstrijd was spectaculair met twee doelpunten in de eerste 5 minuten. Al na 3 minuten kwam Oudehaske op 1-0. Nog geen minuut later kon Bauke Reitsma, op aangeven van Robin Bruinsma, de 1-1 maken.

In de 29ste minuut was er een uitstekende redding van Jaap Montsma en in de 37ste minuut ging een schot van Bauke Reitsma voorlangs.

Ruststand 1-1

Na rust kwamen Bauke Reitsma en Marten de Vries beide één op één voor de keeper van Oudehaske. Beide kansen leidden niet tot een doelpunt. Tot de 55ste minuut was het een gelijkopgaande wedstrijd. Hierna scoorde Oudehaske binnen tien minuten tweemaal (3-1).

In de 70ste minuut kwam een schot van Lennart van der Meer tegen een hand van een speler van Oudehaske en kon Beetgum terugkomen in de wedstrijd. Helaas werd de penalty van Willem Jan Dijkstra gestopt. Hierna was het geloof in een goed resultaat weg en moest Beetgum de laatste tien minuten ook nog verder met 10 man. Ayrton Zitttema moest met een hoofdwond uitvallen en later kort behandeld worden in het ziekenhuis.

Na de prima competitiestart was de wedstrijd tegen Oudehaske een goed leermoment.  Een wedstrijd op kunstgras was duidelijk wennen voor de spelers van Beetgum. Tegenstander Oudehaske speelt en traint al zes jaar op kunstgras. Ook zal op 4de klasse niveau effectiever moeten worden omgegaan met de paar kansen die er per wedstrijd komen.

Vertrouwen

Ondanks de teleurstelling zijn er genoeg aanknopingspunten om met vertrouwen verder te kijken. Een paar weken geleden was de ziekenboeg nog goed gevuld met 5 spelers. Langzaam maar zeker komen er steeds meer spelers terug van blessures.

Beetgum ging niet helemaal met lege handen terug naar Beetgum. De familie Henk en Detty de Jong ging er met de hoofdprijs van de loterij vandoor.

Volgende week zaterdag 4 oktober 2014 speelt v.v. Beetgum om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Marrum. Na afloop van de wedstrijd organiseert de supportersvereniging “de Old Boys” een draaiend rad met mooie vleesprijzen.