bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

ZUIDWOLDE – Wederom leed Zuidwolde een nederlaag (3-4) met miniem verschil. Hiermee is het bekeravontuur voor de VV Zuidwolde reeds geëindigd in de poulefase. Zaterdag speelde Zuidwolde zijn laatste bekerwedstrijd tegen ASC ’62 uit Dalfsen. Bij de thuisclub ontbraken maar liefst een kwintet spelers; de geblesseerden Steven Berghuis (hamstring), Jerry Dekker (knie), Leon Schoemaker en […]

DRACHTEN – Bij de start van een nieuw seizoen weet je het maar nooit. Er moeten weer nieuwe speelsters ingepast worden en dat kost tijd. De staf van Drachtster Boys/HR Piping had zich voorgenomen dat dit inpassen sneller moest dan het vorig seizoen. Immers toen werden er in de eerste seizoenshelft te veel punten gemorst. […]

ANJUM – Anjum heeft zaterdagmiddag met een ruime 8-2 overwinning tegen ASC’75 de bekercampagne afgesloten en kan zich op gaan maken voor de competitie. De serie bekerwedstrijden begon voor Anjum op dinsdagavond 3 september met een thuiswedstrijd tegen WTOC. Deze derby’s staan over het algemeen garant voor veel spanning, fysieke duels en goals. Helaas bleek […]

KAMPEN- DESZ is er niet in geslaagd om een ronde verder te komen in het bekertoernooi. De Sluzigers werden de hele wedstrijd ver terug gedrongen op eigen helft. Voor de rust wisten de Kampenaren twee keer te scoren, ook na rust scoorde DOS nog twee keer. DESZ kan zich nu volledig richten op de competitie […]

DAMWOUDE – De laatste bekerpoule wedstrijd tussen de al twee geplaatste teams was zaterdag alles behalve spannend. Broekster Boys domineerde het spel vanaf de eerste minuut. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden werd er verzorgd en nauwkeurig gespeeld. Weinig tot geen onnodig balverlies, controle op het o zo belangrijke middenveld en achterin de deur gesloten […]

Print dit bericht Print dit bericht

28-09-2014: Na een jaar is Beetgum ongeslagen status kwijt

Een jaar lang was v.v. Beetgum 1 ongeslagen in de competitie, zaterdag 27 september 2014 kwam er een einde aan deze indrukwekkende reeks. Uit werd op kunstgras van Oudehaske met 3-1 verloren.

Oudehaske speelde de laatste vier seizoenen in de 3de klasse en is door de degradatie in het afgelopen seizoen nu weer actief als 4de klasser. Het begin van de wedstrijd was spectaculair met twee doelpunten in de eerste 5 minuten. Al na 3 minuten kwam Oudehaske op 1-0. Nog geen minuut later kon Bauke Reitsma, op aangeven van Robin Bruinsma, de 1-1 maken.

In de 29ste minuut was er een uitstekende redding van Jaap Montsma en in de 37ste minuut ging een schot van Bauke Reitsma voorlangs.

Ruststand 1-1

Na rust kwamen Bauke Reitsma en Marten de Vries beide één op één voor de keeper van Oudehaske. Beide kansen leidden niet tot een doelpunt. Tot de 55ste minuut was het een gelijkopgaande wedstrijd. Hierna scoorde Oudehaske binnen tien minuten tweemaal (3-1).

In de 70ste minuut kwam een schot van Lennart van der Meer tegen een hand van een speler van Oudehaske en kon Beetgum terugkomen in de wedstrijd. Helaas werd de penalty van Willem Jan Dijkstra gestopt. Hierna was het geloof in een goed resultaat weg en moest Beetgum de laatste tien minuten ook nog verder met 10 man. Ayrton Zitttema moest met een hoofdwond uitvallen en later kort behandeld worden in het ziekenhuis.

Na de prima competitiestart was de wedstrijd tegen Oudehaske een goed leermoment.  Een wedstrijd op kunstgras was duidelijk wennen voor de spelers van Beetgum. Tegenstander Oudehaske speelt en traint al zes jaar op kunstgras. Ook zal op 4de klasse niveau effectiever moeten worden omgegaan met de paar kansen die er per wedstrijd komen.

Vertrouwen

Ondanks de teleurstelling zijn er genoeg aanknopingspunten om met vertrouwen verder te kijken. Een paar weken geleden was de ziekenboeg nog goed gevuld met 5 spelers. Langzaam maar zeker komen er steeds meer spelers terug van blessures.

Beetgum ging niet helemaal met lege handen terug naar Beetgum. De familie Henk en Detty de Jong ging er met de hoofdprijs van de loterij vandoor.

Volgende week zaterdag 4 oktober 2014 speelt v.v. Beetgum om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Marrum. Na afloop van de wedstrijd organiseert de supportersvereniging “de Old Boys” een draaiend rad met mooie vleesprijzen.