- VVBeetgum - http://www.vvbeetgum.nl -

15-02-2015: Effectief Ouwe Syl wint van Beetgum

Zaterdag 14 februari 2015 was de eerste competitiewedstrijd voor Beetgum 1 tegen Ouwe Syl. Door de stand op de ranglijst was winst voor beide teams zeer belangrijk. Na 90 minuten stond de teller op 3 voor Ouwe Syl en 0 voor Beetgum.

Trainer John Hofte had van zijn 18 selectiespelers, door allerlei omstandigheden, maar de beschikking over 9 echt fitte spelers, hierdoor waren noodgedwongen Sybe Schaaf en Steven Koster aan de wedstrijdselectie Beetgum 1 toegevoegd.

Ondanks het puzzelen vooraf was het wedstrijdbeeld dat Beetgum gedurende driekwart van de wedstrijd het beste van het spel had en Ouwe Syl in 20 minuten door drie doelpunten de wedstrijd besliste.

Door een rode kaart en penalty kwam Beetgum in de 32ste minuut op een 2-0 achterstand en moest het met 10 man verder. Door de 3-0 van Ouwe Syl voor de rust was de 2de helft slechts een formaliteit. Toch liet Beetgum na rust met 10 man de nodige werklust zien en kwamen Robby Efde en Steven Koster met ballen op de lat dicht bij een treffer.

Bal van Steven Koster (nr. 14) op weg naar de lat [1]

Bal van Steven Koster (nr. 14) op weg naar de lat

Door de nederlaag zit Beetgum in de gevarenzone en treft het volgende week zaterdag 21 februari 2015 in een uitwedstrijd Marrum.

Ondanks de nederlaag waren er in de wedstrijd tegen Ouwe Syl ook genoeg lichtpuntjes om met een positief gevoel naar Marrum af te reizen.

Voor een aantal foto’s van de wedstrijd van fotograaf Jacobus Feenstra zie:

Foto’s: Beetgum – Ouwe Syl [2]