komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – De huidige competities in de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse worden niet meer uitgespeeld. Dat heeft het bestuur amateurvoetbal, na inventarisatie onder alle deelnemende verenigingen en in overleg met de belangenverenigingen CVTD en het COH besloten. Aanleiding hiervoor is de situatie waarin het amateurvoetbal als gevolg van de coronapandemie al geruime […]

REGIO – Op de hoogte blijven van het laatste amateurvoetbalnieuws? Volg ons naast Twitter op Facebook!

REGIO – De vrouwen van Someren/NWC moeten op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Boegbeeld Ivo Veltrop heeft bekend gemaakt zijn aflopende contract niet te verlengen bij de hoofdklasser. Na dertien seizoenen komt er een einde aan de samenwerking tussen Veltrop en Someren. Lees hier het volledige bericht. Bron: Eindhovens Dagblad.

OUDE PEKELA – Op 20 mei 2020 bestond Noordster 100 jaar. De jubileumcommissie was al geruime tijd bezig om een passend en bruisend eeuwfeest te organiseren. Het programma rond het Hemelvaartweekend stond vast en de voorbereidingen waren in een afrondende fase. Helaas kon het door de coronacrisis geen doorgang vinden. Snel was het besluit genomen […]

KATWIJK – Na afloop van het lopende voetbaljaar zal Joey Ravensbergen vertrekken bij Quick Boys. Dat heeft de linkervleugelverdediger aan de Technische Commissie laten weten. Daarmee komt een einde aan de jarenlange samenwerking tussen Quick Boys en Ravensbergen. De Katwijker maakt sinds het seizoen 2014-2015 deel uit van de selectie van het eerste elftal. Destijds […]

Print dit bericht Print dit bericht

15-04-2015: v.v. Beetgum in slotminuten langs Marrum

Beetgum heeft dinsdag 14 april 2015 de inhaalwedstrijd in en tegen Marrum met 2-4 gewonnen.

De overwinning kwam niet makkelijk tot stand. Na een 1-0 achterstand in de rust kwam Marrum in de eerste minuut van de tweede helft op een 2-0 voorsprong.

Halverwege de 2de helft leek niets erop dat Beetgum het tij nog kon keren, zelfs keeperstrainer, rasoptimist  en voorzitter van de supportersvereniging de Old Boys, Cor de Vries begon de hoop op een goed resultaat te verliezen.

Hoe anders liep het laatste gedeelte van de wedstrijd. Na de aansluitingstreffer van Marten de Vries voerde hoofdtrainer John Hofte enige tactische wijzigingen door om het laatste kwartier achter met 1 op 1 de druk op te voeren om nog een puntendeling te forceren.

Niet veel later kon Beetgum door een penalty op 2-2 komen en uitblinker Jort Dijkstra liet zich deze kans niet ontnemen. Omdat Marrum ook met 10 man verder moest leek het nog een spannende slotfase te worden.

Echter na de 2-2 was Marrum, door alles via de lange bal in het doelgebied te gooien, dichter bij de 3-2 dan Beetgum bij de 2-3. Het was echter Jaap Montsma die met een aantal geweldige reddingen Beetgum een achterstand bespaarde.

Uit 2 messcherpe counters in de laatste 4 minuten kon Beetgum de eindstand op 2-4 bepalen, doelpunten van Jort Dijkstra en Marten de Vries. Met name de keuze om de kopsterke Jort Dijkstra niet verdedigend te positioneren maar zijn snelheid voorin te benutten pakte goed uit.

Eindelijk eens een wedstrijd waarin Beetgum het geluk aan haar zijde had en de belangrijke momenten in het voordeel van Beetgum uitvielen. Na een seizoen met zeer veel blessures en hard werken een mooie beloning in deze belangrijke wedstrijd.

In de wedstrijd van afgelopen zaterdag 11 april 2015 tegen AVC had na 3 jaar blessureleed Sybren Zwalua weer zijn “debuut” gemaakt in Beetgum 1, een moment waarop veel supporters bij zijn invalbeurt even een paar keer extra moesten slikken.

Laurens Braaksma namens het hoofdbestuur op bezoek bij Sybren Zwalua

Laurens Braaksma namens het hoofdbestuur in april 2012 op bezoek bij Sybren Zwalua, zaterdag 11 april maakte Sybren na 3 jaar zijn rentree in Beetgum 1.

Na al dit positieve nieuws wacht Beetgum zaterdag 18 april 2015 een volgende uitdaging, op deze Super Saturday zullen 10 wedstrijden op ’t Bosk worden gespeeld. Het hoogtepunt van de middag zal de wedstrijd van Beetgum 3 tegen concurrent SSS’68 uit Marssum worden. Bij winst is Beetgum 3 al vier wedstrijden voor het einde van de competitie kampioen.

Ook de wedstrijd zaterdag 18 april 2015 van Beetgum 1 tegen Heeg 1 is een memorabele, de complete wedstrijd zal door meerdere cameramannen worden opgenomen en samen met de hoogtepunten op DVD worden uitgebracht in een zeer beperkte oplage.

De sportieve uitdaging ligt in het veiligstellen van het 4de klasseschap. Een goed resultaat kan Beetgum 1 een stuk dichter bij deze doelstelling brengen.

In verband met de verwachtte grote belangstelling voor de wedstrijden is de oplage van het programmaboekje verdubbeld en is de omvang maar liefst 12 pagina’s in full colour. In deze speciale editie ook de opstellingen en aandacht voor alle drie seniorenteams die spelen. Bij alle drie seniorenwedstrijden is er ook een pupil van de week actief.

Na afloop is er nog vanaf 16.15 uur een groot supportersfeest met LIVE muziek en stiekem hoopt iedereen dat er ook een kampioenschap kan worden gevierd.

*** KOMT ALLEN ZATERDAG NAAR ’T BOSK VOOR DEZE SUPER SATURDAY ***