komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

HAREN – Hoofdklasser Be Quick 1887 wil dat de competitie verder gespeeld wordt in twee regionale poules van acht clubs. Dat heeft de club aan de KNVB laten weten. door Andor Heij De KNVB hield woensdag een online vergadering en ook een enquête onder de clubs uit de tweede en derde divisies en de hoofdklassen […]

VEENENDAAL – Simon van Zeelst en Mitchell de Zwart beginnen in januari aan hun laatste half jaar bij DOVO. Beide spelers hebben te kennen gegeven de Veenendaalse derde divisionist na dit seizoen te willen verruilen voor SteDoCo. Die club wordt getraind door Franns Adelaar en staat momenteel bovenaan in de derde divisie zaterdag. Van Zeelst […]

TRONDHEIM – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo is vrijdag in Noorwegen aangekomen voor een nieuw Europees avontuur. In Trondheim moet de Hoornse ploeg van trainer Sander van Dijk zien af te rekenen met tegenstander Utleira om zich zo direct te plaatsen voor de Futsal Champions League. NH Sport sprak met Van Dijk over de eerste dag in het […]

REGIO – Maak gebruik van het Prikbord op deze site. Clubs die tegenstanders, trainers, leiders, grensrechters of wat dies meer zij zoeken of bijvoorbeeld scheidsrechters die wedstrijden willen fluiten, alle berichten waarin iets wordt gezocht of gevraagd/aangeboden worden onder prikbord verzameld, zodat ze niet in de nieuwsstroom slechts korte tijd op de homepage staan. Wanneer […]

REGIO – Nadat in maart de sportcompetities stil kwamen te liggen en de kantines gesloten werden, luidden tal van verenigingen de noodklok. Uit een enquête van deze krant bleek dat liefst 9 procent van de clubs zich in het voortbestaan bedreigd voelde. Dat kwam overeen met het landelijke percentage. Lees hier het volledige bericht. Bron: PZC.

Print dit bericht Print dit bericht

22-04-2015: Beetgum volgend seizoen weer actief in 4de klasse!

Afgelopen zaterdag 18 april 2015 heeft v.v. Beetgum 1 zich verzekerd van weer een seizoen 4de klasse voetbal.
 
Tijdens de als Super Saturday betitelde zaterdag werd Heeg 1 met 4-1 verslagen, door het verlies van TOP’63 kunnen TOP’63, Marrum, Ouwe Syl, Heeg en Ens de degradatie plaatsen onderling verdelen.
 
Met het lijfsbehoud is de doelstelling van promovendus Beetgum behaald en kan de selectie van John Hofte de resterende 3 wedstrijden vrijuit voetballen zonder druk.
 
v.v. Beetgum is heel blij met de hoofdsponsors Bert Hoogland (namens Autoschade Posthuma) en Oscar van Oorschot

v.v. Beetgum is heel blij met de hoofdsponsors Bert Hoogland (namens Autoschade Posthuma) en Oscar van Oorschot

 
Terug naar de wedstrijd tegen Heeg; er zat veel druk op de wedstrijd, eerst voorafgaande aan de wedstrijd de presentatie samen met de hoofdsponsors van de nieuwe shirts. Ook waren er twee cameramannen aanwezig die de wedstrijd opnamen en dan is het extra leuk als er een positieve uitslag is. Zeker ook omdat na afloop de supportersvereniging “de Old Boys” weer een supportersfeest hadden georganiseerd.
 
 
Positief was dat hoofdtrainer John Hofte en leider Tiede Dijkstra voor het eerst dit seizoen uit een brede selectie konden putten, alleen de geschorste Jort Dijkstra en door werk verhinderde Daniel Dijkstra waren afwezig.  
Na de aftrap van de Pupil van de Week Hidde Baarda was de eerste helft een verlengstuk van de uitwedstrijd op paasmaandag 6 april, veel balverlies aan beide kanten leverde een rommelige eerste helft op.
 
Pupil van de Week: Hidde Baarda

Pupil van de Week: Hidde Baarda

 
Al vroeg in de 2de helft kwam Beetgum met 10 man te spelen door een rode kaart voor Marten de Vries. Niet veel later kwam Beetgum toch op een 1-0 voorsprong via Robin Bruinsma.
 
Lang kon Beetgum hiervan niet genieten, binnen 5 minuten was de stand al weer gelijk, 1-1.
Ondanks de numerieke minderheid ging Beetgum beter voetballen en werden de duels gewonnen en liepen de combinaties van Beetgum vloeiender. Uit een paar goede uitvallen wist Bauke Reitsma tweemaal te scoren en werd hij terecht verkozen tot Man of the Match.
 
Bauke Reitsma werd gekozen tot Man of the Match

Bauke Reitsma werd gekozen tot Man of the Match

 
Vlak voor tijd kon Joshua de Jong aan alle onzekerheid een einde maken door de 4-1 via binnenkant paal in te schieten.
 
Terwijl het derde al op het terras hun kampioenschap vierden kon John Hofte na afloop voor de camera’s van Bauke Ferwerda nog een heuse “persconferentie” geven.
 
John Hofte na afloop van de uitstekende wedstrijd voor de camera van Bauke Ferwerda

Hoofdtrainer John Hofte na afloop van de uitstekende wedstrijd voor de camera van Bauke Ferwerda

 
Over 3 weken is de complete wedstrijd en de hoogtepunten op DVD beschikbaar. Buiten de selectie om zijn er nog slechts een paar exemplaren beschikbaar en deze kunnen voor 8 euro bestelt worden via e-mail: o.bruinsma@chello.nl
 
Beetgum 1 zal proberen het seizoen goed af te ronden, maar de handhaving in de 4de klasse is zeker een felicitatie waard aan de trainer, spelers en begeleiding.
 
Onderstaande bedrijven worden bedankt voor het mogelijk maken van de opnames van de wedstrijd.
 
BAF video (Bauke Ferwerda)
Netram bedrijfsmiddelen keuring
G. de Vries steigerverhuur
 
Cor de Vries en Marianna Kamstra zorgden voor een recordverkoop van het programmaboekje. Als laatste worden ook de kantinebeheerder Tjerk Schriemer en de kantinemedewerkers bedankt voor hun enorme inzet tijdens deze Super Saturday
 
Beetgum 1 speelt eerst nog twee uitwedstrijden (25 april Tollebeek en 2 mei TOP’63) om het seizoen 2014-2015 op zaterdag 9 mei af te sluiten tegen het op de eerste plaats staande Makkum.
 
Fotoalbum: v.v. Beetgum 1 – Heeg 1