komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

HAREN – Hoofdklasser Be Quick 1887 wil dat de competitie verder gespeeld wordt in twee regionale poules van acht clubs. Dat heeft de club aan de KNVB laten weten. door Andor Heij De KNVB hield woensdag een online vergadering en ook een enquête onder de clubs uit de tweede en derde divisies en de hoofdklassen […]

VEENENDAAL – Simon van Zeelst en Mitchell de Zwart beginnen in januari aan hun laatste half jaar bij DOVO. Beide spelers hebben te kennen gegeven de Veenendaalse derde divisionist na dit seizoen te willen verruilen voor SteDoCo. Die club wordt getraind door Franns Adelaar en staat momenteel bovenaan in de derde divisie zaterdag. Van Zeelst […]

TRONDHEIM – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo is vrijdag in Noorwegen aangekomen voor een nieuw Europees avontuur. In Trondheim moet de Hoornse ploeg van trainer Sander van Dijk zien af te rekenen met tegenstander Utleira om zich zo direct te plaatsen voor de Futsal Champions League. NH Sport sprak met Van Dijk over de eerste dag in het […]

REGIO – Maak gebruik van het Prikbord op deze site. Clubs die tegenstanders, trainers, leiders, grensrechters of wat dies meer zij zoeken of bijvoorbeeld scheidsrechters die wedstrijden willen fluiten, alle berichten waarin iets wordt gezocht of gevraagd/aangeboden worden onder prikbord verzameld, zodat ze niet in de nieuwsstroom slechts korte tijd op de homepage staan. Wanneer […]

REGIO – Nadat in maart de sportcompetities stil kwamen te liggen en de kantines gesloten werden, luidden tal van verenigingen de noodklok. Uit een enquête van deze krant bleek dat liefst 9 procent van de clubs zich in het voortbestaan bedreigd voelde. Dat kwam overeen met het landelijke percentage. Lees hier het volledige bericht. Bron: PZC.

Print dit bericht Print dit bericht

28-04-2015: Handsballen nekken Beetgum 1

Zaterdag 25 april 2015 was er een 3-0 verlies voor Beetgum 1 in en tegen Tollebeek.
 
Als er naar de kansenverhouding werd gekeken was er op de nederlaag niet veel af te dingen. De wijze waarop twee doelpunten tot stand komen was wel onderwerp van veel discussie.
 
Na 71 minuten was de stand nog 0-0 en kon een speler van Tollebeek de bal duidelijk met de hand meenemen en de 1-0 scoren.
 
Even later werd een bal door de verdediging van Beetgum weggewerkt waarbij de bal van dichtbij op een arm van een Beetgumer terecht kwam. Wekelijks zien we voorbeelden dat zolang de hand niet opzettelijk naar de bal gaat en er geen kans op een doelpunt wordt ontnomen er geen strafschop wordt toegekend, nu dus wel (2-0). Hiermee was scheidsrechter Koning beslissend bij beide doelpunten. 
 
Na de 2-0 was Beetgum nog dicht bij de 2-1, maar een vlammende volley van Robin Bruinsma kwam op de paal terecht. 
Ook een hakbal van Daniel Wijbenga, a la Madjer in de finale Europacup 1985, leidde niet tot een doelpunt voor Beetgum. Uiteindelijk kon Tollebeek de eindstand op 3-0 bepalen, op basis van de doelrijpe kansen was de overwinning terecht.
 
Volgende week zaterdag 2 mei 2015 wacht de uitwedstrijd tegen TOP’63. TOP verraste vorige week vriend en vijand door uit met 1-2 te winnen bij titelkandidaat Makkum. TOP moet de wedstrijd tegen Beetgum beslist winnen om nog kans te houden op lijfsbehoud. TOP is wel afhankelijk van de resultaten van Heeg en Ens.
 
Zaterdag 2 mei 2015
TOP’63 1 – v.v. Beetgum 1
Aanvang: 14.30 uur
Sportcomplex: de Bou 39, 8625 JB te Oppenhuizen