komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

HAARLEM – Het scheelde niet veel of de Haarlemse sportvereniging DIO zou deze zomer failliet verklaard worden. Tijdens de jaarvergadering in juni zou het faillissement besproken worden, maar er stond een nieuwe groep bestuursleden op om de club te redden van de ondergang.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

NAALDWIJK – Sinds de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van 13 oktober, ligt het amateurvoetbal stil. Er worden in de Tweede en Derde Divisie geen competitiewedstrijden gespeeld. Maar dat wil niet zeggen dat de trainingen ook volledig stil liggen. Westlandia, uitkomend in de Derde Divisie Zondag traint sinds deze week op een […]

REGIO – De competities in het amateurvoetbal liggen stil, maar verenigingen doen er alles aan om alternatieve activiteiten aan te bieden. Wat doet jouw club? Laat het ons weten via redactie@tweenul.nl.

‘Ik sta liever in de kantine van Noordster of WVV dan in een lounge in dat avant-gardistische ruimtestation van Bayern München. Er gaat niets boven een kale ruimte met zweterige supporters op een stenen vloer en daarboven de geur van bier en citroentjes met suiker.’ Oud-voetballer Jan Mulder schrijft dit in zijn bijdrage aan het […]

GRONINGEN – Bij menig amateurclub is niet lang nagedacht over de benaming van de kantine of het clubhuis. Vaak wordt het simpel en neutraal gehouden, zoals Sportpark Zuiderweg, De Zwaluw of Weltevreden. Bij de Groninger studentenvoetbalvereniging The Knickerbockers prijkt echter een opmerkelijke naam op het onderkomen: Appleknockers Flophouse. Wijlen Harry Muskee van bluesrockformatie Cuby & […]

Print dit bericht Print dit bericht

22-11-2015: Topprestatie Beetgum in Wolvega

Met een 4-2 overwinning en een uitblinkende Geert Jan de Vries kwam Beetgum zaterdag 21 november 2015 uitstekend voor de dag in de wedstrijd in en tegen Wolvega.
 
Wolvega had in de voorgaande 8 wedstrijden met maar acht tegendoelpunten de minst gepasseerde verdediging en ging thuis alleen in de 87ste minuut onderuit tegen Arum.
Bij Beetgum was routinier Marten Johannes Bloem door de medische staf klaargestoomd en startte in de basis. Helaas moest Danny tho Bockhollt vlak voor de wedstrijd afzeggen in verband met ziekte.
 
Op een slecht bespeelbaar veld was een goede balbehandeling lastig en in de eerste helft kwam Wolvega in de 2de minuut al op een 1-0 voorsprong. in de 27ste minuut kon Geert Jan de Vries een dieptebal koelbloedig afronden (1-1). Lang kon Beetgum hier niet van genieten, in de 35ste minuut kwam Wolvega op 2-1 en dat was in een periode met de nodige hectische momenten voor de goal van Beetgum. Wel werd een doelpunt van Jort Dijkstra nog afgekeurd door buitenspel.
 
In het begin van de 2de helft was het eerste kwartier voor Wolvega. Langzaam maar zeker nam Beetgum meer initiatief. In de 75ste was het Robin Bruinsma die snoeihard uit een corner van Geert Jan de Vries de gelijkmaker aantekende (2-2).
 
Hiermee was de koek nog niet op, twee keer kon Geert Jan de Vries na voorbereidend werk van Shaquille van der Velde de verdediging van Wolvega de hielen laten zien. Door twee prachtige goals kwam de 2-4 eindstand op het scorebord.
Eindstand: 2-4 overwinning van Beetgum op Wolvega

Eindstand: 2-4 overwinning van Beetgum op Wolvega

Een prima teamprestatie van Beetgum en de stijgende lijn werd voortgezet, Beetgum wint de eerste uitwedstrijd van het seizoen en sluit aan bij de middenmoot.
 
Volgende week zaterdag 28 november 2015 speelt Beetgum een thuiswedstrijd tegen Tzummarum. Het kan een doelpuntrijk duel worden omdat Tzummarum de meest scorende en het team met de meeste tegendoelpunten is. Kick-off voor deze interessante wedstrijd is 14.30 uur.