komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

HAREN – In december en januari wordt er door Voetbalcenter Meerstad een zesdaagse cursus gegeven bij Helpman. Op de zondagmorgen wordt er techniektraining gegeven met veel individuele begeleiding. Coördinatie, handelingssnelheid, functionele techniek, pass en trap-vormen, 1 tegen 1 en meer. Lees hier het volledige bericht.

REGIO – Wat was je mooiste goal? Waar moet een goede spits aan voldoen? En waarom ben je eigenlijk gestopt? Deze en vele andere vragen stelde voetballiefhebber Rick Ardesch aan 50 ‘regionale giganten’ uit het amateurvoetbal. Op 29 oktober verschijnt zijn boekje ‘Balkunstenaars’.  Lees hier het volledige bericht. Bron: Tubantia.

REGIO – Thijs de Jong en André van den Ende bespreken in Dug Out van Sport Noord elke zondag de hoofd- maar vooral ook bijzaken uit de sport. Ze sparen niemand, ook zichzelf niet… Dit seizoen testen ze de kantines van de noordelijke amateurvoetbalverenigingen. In de zesde aflevering is de kantine van Gorecht uit Haren […]

HELMOND – Over toewijding gesproken. Begin deze maand bezocht Nico Docters van Leeuwen nog zijn laatste wedstrijd van HVV Helmond, uit bij Bruheze. Van tevoren had de club al moeten aangeven welke 30 mensen zouden komen, daar zat Nico niet bij. Maar: ,,In de tweede helft was Nico daar, kwam hij buiten het hek kijken […]

REGIO – Oefenwedstrijden kunnen gemaild worden naar redactie@tweenul.nl. Zaterdag 14 november SV Mussel – Noordscheschut 2, 14.00 uur

Print dit bericht Print dit bericht

30-11-2015: Beetgum wint ook van Tzummarum

Zaterdag 28 november 2015 behaalde Beetgum door een 3-0 overwinning op Tzummarum voor de 3de keer op rij drie punten. Het werd niet het vooraf verwachtte doelpuntenfestijn. Beetgum wist achterin knap de nul te houden maar nam pas na rust afstand.

Pupil van de Week was Siedrick Tuinstra

Pupil van de Week was Siedrick Tuinstra

Na de aftrap van pupil van de week Siedrick Tuinstra speelde v.v. Beetgum in de eerste helft een beetje met de handrem erop. Een redding van Lennart van der Meer op de doellijn voorkwam een achterstand voor de rust.

Na rust was het in de 49ste minuut een verlengde kopbal van Robin Bruinsma waardoor Jort Dijkstra na een rush prima kon afronden (1-0).

Vlak na rust scoort Jort Dijkstra de 1-0

Vlak na rust scoort Jort Dijkstra de 1-0

Een corner van Bauke Reitsma werd in de 56ste door Marten Johannes Bloem prima teruggekopt en Geert-Jan de Vries kon tussen acht spelers van Tzummarum de 2-0 binnenkoppen.

7 verdedigers en de keeper kunnen niet voorkomen dat Geert-Jan de Vries de 2-0 binnenkopt

7 verdedigers en de keeper kunnen niet voorkomen dat Geert-Jan de Vries de 2-0 binnenkopt

Tzummarum zorgde nog voor wat hectische taferelen in het doelgebied van Beetgum, maar Jaap Montsma en zijn verdediging hielden het hoofd koel.

De verdediging houdt de nul met nodige kunst- en vliegwerk

De verdediging houdt de nul met nodige kunst- en vliegwerk

In de 81ste minuut maakte Shaquille van der Velde aan alle onzekerheid een einde door met een afstandschot de 3-0 aan te tekenen, dit was ook de eindstand.

doelpunt Shaquille van der Velde

doelpunt Shaquille van der Velde

Weer een prima overwinning voor het team van John Hofte. Door de winst sluit Beetgum aan bij de middenmoot en door het verlies van de vier ploegen onder Beetgum neemt men afstand van de onderste plaatsen.

Volgende week zaterdag 5 december 2015 wacht om 14.30 de uitwedstrijd tegen Heeg. Heeg presteert verrassend goed en staat op de 6de plaats met vijf punten meer dan Beetgum.

De foto’s zijn van JF Promotie, voor meer foto’s zie:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1000017176702509.1073741894.473478312689734&type=3