komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

ROODESCHOOL – Corenos en hoofdtrainer Marco Pesiwarissa hebben zich voor onbepaalde aan elkaar verbonden. Tijdens de onderhandelingen hebben beide partijen het vertrouwen in elkaar uitgesproken en zijn het snel eens geworden over een nieuw contract. De samenwerking met de overige stafleden, Bart Moes en Frits Meeuwis verloopt uitstekend en alle betrokkenen willen graag met elkaar […]

WORKUM – Zijn opleiding tot kok heeft Brett Minnema stopgezet. Door de coronapandemie moest de 18-jarige Workumer veel inhalen. Die tijd heeft hij niet nu de doelman dagelijks bij Cambuur op het veld staat. Hij kon er wel om lachen. De tweet die zijn vader dinsdag het wereldwijde web opslingerde, was Brett Minnema niet ontgaan. […]

REGIO – Nu Covid-19 de competitie heeft besmet, lijkt het voetbal een tijdje buitenspel te staan. Ook de jeugd van NKVV en vv Protos is hierdoor getroffen, maar de samenwerkende afdeling NKvvProtos heeft een tijdelijke oplossing. Volgens de voorschriften mogen de teams wel onderling tegen elkaar spelen en dat heeft NKvvProtos omgezet in een onderling […]

Hé Sportclub, wat zie je er ondanks je leeftijd nog goed uit. Het lijkt wel of je elk jaar jonger wordt. De tand des tijds krijgt op jouw voorlopig nog geen vat. Wanneer andere verenigingen op de zaterdag bij ons op bezoek komen, kijken ze vaak jaloers achterom. En dat snap ik. Wat voor ons […]

DOESBURG – Aan de resultaten lag het niet, maar Bob Hartemink is geen trainer meer van SC Doesburg. Hij stapte woensdag op, overigens niet voor het eerst in zijn loopbaan. Hartemink, bezig aan zijn derde seizoen bij SC Doesburg, promoveerde twee jaar geleden met de club uit de Mosterdstad naar de vierde klasse. En dit […]

Print dit bericht Print dit bericht

30-03-2016: Verlies en winst voor Beetgum in paasweekend

Zaterdag 26 maart en paasmaandag 28 maart speelde Beetgum twee inhaalwedstrijden voor de competitie.

De uitwedstrijd tegen nummer 1 op de ranglijst Bant ging nipt verloren met 3-2. Thuis werd er twee dagen later terecht drie punten gepakt door een 2-0 overwinning op Arum.

2 wedstrijden in 3 dagen was voor de 36 jarige afgetrainde aanvoerder Bloem geen probleem

2 wedstrijden in 3 dagen was voor de 36 jarige afgetrainde aanvoerder Bloem geen probleem

Bant – Beetgum (3-2):

In en tegen Bant was Beetgum de hele wedstrijd gelijkwaardig aan de titelkandidaat. Vroeg in de wedstrijd kwam Beetgum na 7 minuten op een 1-0 achterstand. Een vrije trap van Herman Kamminga werd verkeerd ingeschat door de keeper van Bant (1-1). Een domper was de 2-1 voor Bant vlak voor de rust.

In de 52ste minuut kwam Beetgum weer op gelijke hoogte doordat Shaquille van der Velde met een pass Geert-Jan de Vries in stelling bracht (2-2). Niet lang daarna kwam in de 55ste minuut Bant door een onnodige strafschop op (3-2).

Beetgum zette Bant nog met de rug tegen de muur, maar helaas kwam de gelijkmaker, die terecht was geweest, niet meer op het scorebord.

Beetgum – Arum (2-0):

eindstand 2-0

eindstand 2-0

Twee dagen na de wedstrijd tegen Bant moest Beetgum op het sportcomplex ’t Bosk aantreden tegen het door Harry Wasch getrainde Arum. De Zuidwester storm voorkwam hoogstand voetbal, maar Beetgum kon, onder de uitstekend leidende scheidsrechter Jan van Zutphen, beter met de zware omstandigheden omgaan.

In de 30ste minuut draaide een corner van Bauke Reitsma in één keer bij de eerste paal in de goal (1-0). Vlak voor rust werd een doelpunt van Marten Johannes Bloem, ten onrechte volgens de neutrale toeschouwers, afgekeurd wegens buitenspel op aangeven van de assistent scheidsrechter.

Vlak na de thee twee grote kansen voor Shaquille van der Velde, diezelfde Shaquille van der Velde zette in 55ste minuut samen met Bauke Reitsma een knap een-tweetje op die door Bauke Reitsma werd afgerond (2-0).

De op de grond liggende Bauke Reitsma was met twee doelpunten belangrijk

De op de grond liggende Bauke Reitsma was met twee doelpunten belangrijk

In het restant van de wedstrijd kwam Beetgum niet echt meer in de problemen, Danny Tho Bockholtt moest nog een keer van de lijn redding brengen, maar de 2-0 overwinning was meer dan terecht.

Keeper Jaap Montsma en zijn verdedigers hielden voor de 7de keer de nul

Keeper Jaap Montsma en zijn verdedigers hielden voor de 7de keer de nul

Volgende week zaterdag 2 april 2016 gaat Beetgum om 14.30 uur op bezoek naar Nagele in de polder. Gezien de goede vorm van de laatste maanden en met nog zes wedstrijden te spelen hoort Beetgum bij één van de kanshebbers op de 2de periodetitel. Een overwinning op concurrent Nagele kan een belangrijke volgende stap zijn.

De foto’s zijn van Marinthe Dijkstra, voor meer foto’s zie:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1302434519772955.1073741891.233157630033988&type=3