bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

TIEL – TEC heeft zich versterkt met doelman Nick Leijten (28). De keeper komt over van eerstedivisionist FC Den Bosch. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

DELDEN – Voetbalvereniging Rood Zwart heeft alle activiteiten op en rond het sportpark opgeschort. De club uit Delden heeft dit besluit genomen, nadat een bezoeker van het sportpark positief heeft getest op Covid-19. Lees hier het volledige bericht. Bron: Tubantia.

KLOETINGE – Marcel Lourens is in de prijzen glen. De hoofdcoach van Kloetinge kreeg de VVON-award voor beste trainer in het district Zuid 1. Het was de eerste keer dat die prijs werd uitgereikt door de trainersvakbond.  Lees hier het volledige bericht. Bron: PZC.

SILVOLDE – Hoofdklasser Silvolde was donderdagavond in een oefenwedstrijd veel te sterk voor tweedeklasser Concordia Wehl: 6-1. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

OMMEN – Met twee trainingen in de benen ging USV donderdagavond op bezoek bij OVC’21. door Ben Schuurman De Ommenaren hadden de voorbereiding op het nieuwe seizoen al wat eerder in gang gezet en speelden afgelopen weekend ook al een wedstrijdje. Lag het daar aan? Hoe dan ook: de thuisclub zette op het eigen kunstgras […]

Print dit bericht Print dit bericht

05-04-2016: Beetgum in laatste kwartier naar 1-4 winst

Zaterdagmiddag 2 april 2016 kwam Beetgum met 3 punten terug op het sportcomplex ’t Bosk na een wedstrijd in de polder tegen Nagele. Grote man aan de kant van Beetgum was Robin Bruinsma met een hattrick en een assist.

Voor beide teams was een overwinning nodig om in de race voor de 2de periodetitel te blijven. De wedstrijd tegen Nagele was niet de beste van Beetgum dit seizoen, na 74 minuten was de stand 1-1 en leek een puntendeling het maximale haalbare. In het laatste kwartier neemt Beetgum toch nog ruim afstand en kwam de eindstand 1-4 tot stand.

Vlak voor rust kon Robin Bruinsma na een een-tweetje met Geert-Jan de Vries Beetgum in de 44ste minuut op voorsprong brengen. Lang kon Beetgum hier niet van genieten, 1 minuut later was de stand al weer gelijk 1-1.

In de tweede helft kreeg Nagele meerdere kansen om op voorsprong te komen, ondanks ballen op de lat en paal en een redding van de lijn door Jorren Drost bleef de stand tot de 74ste minuut gelijk. In deze minuut werd een vrije trap van Robin Bruinsma door Marten Johannes Bloem ingekopt (1-2).

In de 85ste minuut kreeg Beetgum buiten de zestien meter een vrije trap, deze werd prachtig door Robin Bruinsma in de kruising geschoten (1-3). In de laatste minuut kwam een voorzet van Jort Dijkstra bij Robin Bruinsma terecht en kon hij met zijn 3de doelpunt de eindstand op 1-4 bepalen.

Door de overwinning staat Beetgum, op basis van de minste verliespunten, op de 2de plaats achter Bant in de stand om de 2de periodetitel. Omdat Bant al een periode heeft is Beetgum, met nog 5 wedstrijden te spelen, volop in de race voor een periodekampioenschap.

Komende zaterdag 9 april speelt Beetgum om 14.30 uur thuis tegen Wolvega, na afloop van de wedstrijd is er een groot supportersfeest met LIVE muziek van het duo Auke & Ellen.