bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

SINT PHILIPSLAND – Na een lange zoektocht heeft zaterdag-derdeklasser Noad’67 eindelijk een nieuwe trainer gevonden. De club uit Sint Philipsland heeft René Scholts als nieuwe eindverantwoordelijke aangesteld. De oefenmeester uit Sommelsdijk vertrok in april bij Bruse Boys, waar hij zijn contract eerder nog met een jaar had verlengd. Lees hier het volledige bericht. Bron: PZC.

JUBBEGA – Bekijk hier de selectie van Jubbega. Klaas Boersma (k)  (Sneek Wit Zwart) Patrick Schoonbergen (k) (Groen Geel) Raily Seraus (GRC) Danny Bult (GRC) Sonson Lyklema (Oranje Nassau Groningen) Thymo de Vries (Drachtster Boys) Sietse Yde Gielstra (eigen A-junioren) Menno Buding (eigen A-junioren) Jelle Holman (eigen A-junioren) Jesper Bosma (eigen A-junioren) Dennis de Haan […]

ZWARTEMEER – Zwartemeerse Boys is op zoek naar een verzorger/sportmasseur (m/v) voor de eerste selectie voor het seizoen 2021-2022. Zwartemeerse Boys is een bloeiende vereniging waar met veel plezier wordt gevoetbald en getraind door jong en oud, zowel door dames als natuurlijk de mannen/jongens. Voor het seizoen 2021/2022 is Zwartemeerse Boys op zoek naar een […]

REGIO – Ruinerwold en Ruinen zoeken voor het seizoen 2021-2022 een enthousiaste trainer voor de gezamenlijke JO19. De voetbalverenigingen van Ruinerwold en Ruinen zullen in het seizoen 2021-2022 voor het eerst gezamenlijk optrekken. Dit zal voor de JO19 en JO17 zijn. Wij zoeken een trainer die voor onze gezamenlijke JO19 de trainingen op dinsdag en […]

EMMELOORD – Over ruim twee weken staat de eerste training weer op het programma, over zes weken begint de bekercompetitie. Maar bij tweedeklasser SC Emmeloord zijn ze er nog niet klaar voor. Er is namelijk geen trainer. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

Print dit bericht Print dit bericht

28-04-2016: Beetgum pakt knap punt bij Tollebeek

Zaterdag 23 april 2016 kwam Beetgum 1 door een 2-2 gelijkspel bij Tollebeek met 1 punt terug uit de polder.

Om in de race te blijven voor de 2de periodetitel was de opdracht voor het team van John Hofte om niet te verliezen. In het verleden speelde Beetgum vijf keer eerder uit tegen Tollebeek en alle wedstrijden werden verloren. Lang leek het erop dat ook deze wedstrijd op verlies zou uitdraaien, echter in de slotminuten kon Beetgum nog de stand gelijktrekken (2-2).

Al vroeg in de wedstrijd (7de minuut) kwam Beetgum op een 1-0 achterstand. Voor rust werd er niet meer gescoord en was dit ook de ruststand. In de 2de helft werd een crosspass van Robby Efde door Shaquille van der Velde in de 55ste minuut koelbloedig over de uitkomende keeper gelobd (1-1).

Shaquille van der Velde de doelpuntenmaker van de 1-1

Shaquille van der Velde de doelpuntenmaker van de 1-1

Hierdoor kreeg Beetgum meer vertrouwen en kwam de wedstrijd meer in balans. In de 75ste minuut kwam Tollebeek uit een corner toch weer op voorsprong (2-1).  Een schot van Bauke Reitsma werd in de 88ste minuut door Geert-Jan de Vries binnen getikt (2-2).

Geert-Jan de Vries maakt vlak voor tijd de 2-2

Geert-Jan de Vries maakt vlak voor tijd de 2-2

In de slotminuut was het keeper Jaap Montsma die met een uitstekende redding een nederlaag kon voorkomen.

Jaap Montsma redt punt voor Beetgum in laatste minuut

Jaap Montsma redt punt voor Beetgum in laatste minuut

Door de late gelijkmaker was Beetgum de morele winnaar en blijven vier ploegen waaronder Beetgum mee doen voor het 2de periodekampioenschap. Qua verliespunten heeft Beetgum de beste papieren, maar er volgen nog drie zware wedstrijden.

30 april          thuis    Bolsward

7 mei             thuis    Heeg

14 mei           uit        Tzummarum

Stand 2de periode, Bant is al periodekampioen 1ste periode

Stand 2de periode, Bant is al periodekampioen 1ste periode

Komende zaterdag 30 april 2016 om 14.30 uur de volgende finalewedstrijd thuis op het sportcomplex ’t Bosk tegen Bolsward. Bolsward heeft nog een theoretische  kans om via de ranglijst een plaats in de nacompetitie af te dwingen, maar is dan wel afhankelijk van puntverlies van concurrenten.

Beetgum zal met de steun van het thuispubliek proberen de drie punten in Beetgum te houden.

Pupil van week v.v. Beetgum 1 – SC Bolsward 1

Riemer Postma, v.v. Beetgum F2

 

Balsponsor v.v. Beetgum 1 – SC Bolsward 1

Las- & sierhekwerk Postuma

Adres: Frânskeleane 35, 9044 NH BEETGUM

Telefoonnummer: +31(0)6 53 71 96 10

E-mailadres: info@ouwepostuma.nl

Website: www.ouwepostuma.nl

Foto’s: Marinthe Dijkstra, voor meer foto’s zie: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1323567594326314.1073741896.233157630033988&type=3