komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

HAARLEM – Het scheelde niet veel of de Haarlemse sportvereniging DIO zou deze zomer failliet verklaard worden. Tijdens de jaarvergadering in juni zou het faillissement besproken worden, maar er stond een nieuwe groep bestuursleden op om de club te redden van de ondergang.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

NAALDWIJK – Sinds de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van 13 oktober, ligt het amateurvoetbal stil. Er worden in de Tweede en Derde Divisie geen competitiewedstrijden gespeeld. Maar dat wil niet zeggen dat de trainingen ook volledig stil liggen. Westlandia, uitkomend in de Derde Divisie Zondag traint sinds deze week op een […]

REGIO – De competities in het amateurvoetbal liggen stil, maar verenigingen doen er alles aan om alternatieve activiteiten aan te bieden. Wat doet jouw club? Laat het ons weten via redactie@tweenul.nl.

‘Ik sta liever in de kantine van Noordster of WVV dan in een lounge in dat avant-gardistische ruimtestation van Bayern München. Er gaat niets boven een kale ruimte met zweterige supporters op een stenen vloer en daarboven de geur van bier en citroentjes met suiker.’ Oud-voetballer Jan Mulder schrijft dit in zijn bijdrage aan het […]

GRONINGEN – Bij menig amateurclub is niet lang nagedacht over de benaming van de kantine of het clubhuis. Vaak wordt het simpel en neutraal gehouden, zoals Sportpark Zuiderweg, De Zwaluw of Weltevreden. Bij de Groninger studentenvoetbalvereniging The Knickerbockers prijkt echter een opmerkelijke naam op het onderkomen: Appleknockers Flophouse. Wijlen Harry Muskee van bluesrockformatie Cuby & […]

Print dit bericht Print dit bericht

12-05-2016: Beetgum strijdend ten onder

Zaterdag 7 mei 2016 kwam er een einde aan de promotiekansen voor Beetgum 1. Een 1-2 nederlaag tegen Heeg betekende dat Beetgum geen zicht meer heeft op de 2de periodetitel.

Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van erelid Gerard Groothoff

Minuut stilte in verband met het overlijden van erelid Gerard Groothoff

Minuut stilte in verband met het overlijden van erelid Gerard Groothoff

Heeg is door de winst gestegen naar de 2de plaats en gaat samen met Tollebeek en AVC de drie periodetitels verdelen.

Na de teleurstelling was er na de wedstrijd ook het besef dat het een geslaagd seizoen is geweest voor Beetgum 1. Met name na de winterstop is een prima reeks neergezet.

In de wedstrijd tegen Heeg was Beetgum gelijkwaardig en was minimaal een puntendeling terecht geweest. Na 30 minuten spelen was er de 0-1 voorsprong voor Heeg, vlak voor rust viel de 0-2 en leek de wedstrijd gespeeld.

In de 2de helft ging Beetgum op zoek naar de aansluitingstreffer en toen Marten Johannes Bloem in de 53ste minuut een voorzet van Robby Efde kon binnenkoppen werd de slotfase toch nog spannend. Ondanks een paar goede kansen werd er niet meer gescoord.

Beetgum na de aansluitingstreffer

Beetgum na de aansluitingstreffer

Komende zaterdag 14 mei 2016 de laatste competitiewedstrijd uit tegen Tzummarum.

Zondag 12 juni nemen Beetgum 1 en Beetgum 2 deel aan een toernooi in Harkstede, binnenkort volgt het programma, maar voor selecties en supporters zal er een busreis worden georganiseerd.

Foto’s zijn van Marinthe Dijkstra, voor meer foto’s zie:  

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1333483066668100.1073741898.233157630033988&type=3