komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

HAREN – Hoofdklasser Be Quick 1887 wil dat de competitie verder gespeeld wordt in twee regionale poules van acht clubs. Dat heeft de club aan de KNVB laten weten. door Andor Heij De KNVB hield woensdag een online vergadering en ook een enquête onder de clubs uit de tweede en derde divisies en de hoofdklassen […]

VEENENDAAL – Simon van Zeelst en Mitchell de Zwart beginnen in januari aan hun laatste half jaar bij DOVO. Beide spelers hebben te kennen gegeven de Veenendaalse derde divisionist na dit seizoen te willen verruilen voor SteDoCo. Die club wordt getraind door Franns Adelaar en staat momenteel bovenaan in de derde divisie zaterdag. Van Zeelst […]

TRONDHEIM – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo is vrijdag in Noorwegen aangekomen voor een nieuw Europees avontuur. In Trondheim moet de Hoornse ploeg van trainer Sander van Dijk zien af te rekenen met tegenstander Utleira om zich zo direct te plaatsen voor de Futsal Champions League. NH Sport sprak met Van Dijk over de eerste dag in het […]

REGIO – Maak gebruik van het Prikbord op deze site. Clubs die tegenstanders, trainers, leiders, grensrechters of wat dies meer zij zoeken of bijvoorbeeld scheidsrechters die wedstrijden willen fluiten, alle berichten waarin iets wordt gezocht of gevraagd/aangeboden worden onder prikbord verzameld, zodat ze niet in de nieuwsstroom slechts korte tijd op de homepage staan. Wanneer […]

REGIO – Nadat in maart de sportcompetities stil kwamen te liggen en de kantines gesloten werden, luidden tal van verenigingen de noodklok. Uit een enquête van deze krant bleek dat liefst 9 procent van de clubs zich in het voortbestaan bedreigd voelde. Dat kwam overeen met het landelijke percentage. Lees hier het volledige bericht. Bron: PZC.

Print dit bericht Print dit bericht

03-10-2016: Beetgum wint uit van Friese Boys (1-4)

Na de nederlaag een week eerder moest Beetgum zaterdag 1 oktober 2016 in Kollumerzwaag aantreden tegen Friese Boys. Tien jaar geleden speelde Friese Boys nog in de 2de klasse en is vorig jaar gedegradeerd uit de 3de klasse.

Het verschil op de ranglijst was maar 3 punten (in het voordeel van Beetgum) en beide teams waren gebaat bij een overwinning. Friese Boys voor een positie in de middenmoot, Beetgum om aan te sluiten bij de subtop.

Na een onrustig begin van Beetgum komt Friese Boys, door een van richting veranderde vrije trap, in de 15de minuut op een 1-0 voorsprong. Hierna krijgt Beetgum twee goede kansen die niet benut worden. In de 27ste minuut is het wel raak, Jort Dijkstra kan de bal bij Robby Efde brengen en deze kan rand strafschopgebied mooi afronden (1-1). Nog geen 5 minuten laten komt Beetgum op voorsprong als Robin Bruinsma een voorzet van Geert-Jan de Vries kan binnenkoppen (1-2).

Ook na rust heeft Beetgum het betere van het spel en komt Beetgum in de 56ste minuut op 1-3, Robby Efde kan na een combinatie met Geert-Jan de Vries de bal mooi in de kruising krullen.

Beetgum geeft weinig kansen weg en slecht sporadisch kan Friese Boys gevaarlijk worden. In de laatste minuut speelt Marten Johannes Bloem de vrijstaande Jorren Drost aan en deze kan in de verre hoek de eindstand op 1-4 bepalen.

Een prima overwinning voor het team van coach John Hofte en assistent-trainer Tiede Dijkstra.

Stand klasse 4B

Stand klasse 4B

Volgende week is er een vrij weekend in verband met het jubileum van Birdaard, de volgende wedstrijd is zaterdag 15 oktober 2016 uit tegen Ternaard.

Zie voor verslag en foto’s ook website Friese Boys: verslag en foto’s website Friese Boys