komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

HAREN – Hoofdklasser Be Quick 1887 wil dat de competitie verder gespeeld wordt in twee regionale poules van acht clubs. Dat heeft de club aan de KNVB laten weten. door Andor Heij De KNVB hield woensdag een online vergadering en ook een enquête onder de clubs uit de tweede en derde divisies en de hoofdklassen […]

VEENENDAAL – Simon van Zeelst en Mitchell de Zwart beginnen in januari aan hun laatste half jaar bij DOVO. Beide spelers hebben te kennen gegeven de Veenendaalse derde divisionist na dit seizoen te willen verruilen voor SteDoCo. Die club wordt getraind door Franns Adelaar en staat momenteel bovenaan in de derde divisie zaterdag. Van Zeelst […]

TRONDHEIM – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo is vrijdag in Noorwegen aangekomen voor een nieuw Europees avontuur. In Trondheim moet de Hoornse ploeg van trainer Sander van Dijk zien af te rekenen met tegenstander Utleira om zich zo direct te plaatsen voor de Futsal Champions League. NH Sport sprak met Van Dijk over de eerste dag in het […]

REGIO – Maak gebruik van het Prikbord op deze site. Clubs die tegenstanders, trainers, leiders, grensrechters of wat dies meer zij zoeken of bijvoorbeeld scheidsrechters die wedstrijden willen fluiten, alle berichten waarin iets wordt gezocht of gevraagd/aangeboden worden onder prikbord verzameld, zodat ze niet in de nieuwsstroom slechts korte tijd op de homepage staan. Wanneer […]

REGIO – Nadat in maart de sportcompetities stil kwamen te liggen en de kantines gesloten werden, luidden tal van verenigingen de noodklok. Uit een enquête van deze krant bleek dat liefst 9 procent van de clubs zich in het voortbestaan bedreigd voelde. Dat kwam overeen met het landelijke percentage. Lees hier het volledige bericht. Bron: PZC.

Print dit bericht Print dit bericht

18-10-2016: Eerste verlies Beetgum in uitwedstrijd

Na drie gewonnen uitwedstrijden moest v.v. Beetgum 1 zaterdag 15 oktober 2016 het eerste verlies incasseren in de wedstrijd tegen Ternaard.

Trainer John Hofte moest tijdens de warming-up nog een aanpassing maken in zijn basisopstelling en ook vroeg in de wedstrijd noodgedwongen wisselen. Op basis van het benutten van de kansen was de 3-1 nederlaag terecht. Op basis van het voetbalvermogen en balbezit had er meer ingezeten voor Beetgum.

Na de vroege achterstand door een doelpunt in de 2de minuut waren er meerdere mogelijkheden om langszij te komen, toch was het in de 25ste minuut Ternaard dat op een 2-0 voorsprong kwam. Beetgum bleef kansen creëren en uiteindelijk viel vlak voor rust de verdiende 2-1. Een corner van Bauke Reitsma werd doorgekopt door Jort Dijkstra en van dichtbij kon Geert Jan de Vries koppend de aansluitingstreffer maken.

Na rust was het met name Beetgum dat voetballend de boventoon had, Ternaard bleef met counters gevaarlijk. Ondanks het groot aandeel balbezit kon Beetgum niet veel echte doelrijpe kansen creëren en viel in de 80ste minuut uit een counter de 3-1.

Hiermee was de eerste nederlaag in een uitwedstrijd een feit, komende zaterdag 22 oktober 2016 speelt Beetgum thuis de inhaalwedstrijd tegen Birdaard.

Foto’s wedstrijd Ternaard – Beetgum

Stand Klasse 4B