komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

HAREN – Hoofdklasser Be Quick 1887 wil dat de competitie verder gespeeld wordt in twee regionale poules van acht clubs. Dat heeft de club aan de KNVB laten weten. door Andor Heij De KNVB hield woensdag een online vergadering en ook een enquête onder de clubs uit de tweede en derde divisies en de hoofdklassen […]

VEENENDAAL – Simon van Zeelst en Mitchell de Zwart beginnen in januari aan hun laatste half jaar bij DOVO. Beide spelers hebben te kennen gegeven de Veenendaalse derde divisionist na dit seizoen te willen verruilen voor SteDoCo. Die club wordt getraind door Franns Adelaar en staat momenteel bovenaan in de derde divisie zaterdag. Van Zeelst […]

TRONDHEIM – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo is vrijdag in Noorwegen aangekomen voor een nieuw Europees avontuur. In Trondheim moet de Hoornse ploeg van trainer Sander van Dijk zien af te rekenen met tegenstander Utleira om zich zo direct te plaatsen voor de Futsal Champions League. NH Sport sprak met Van Dijk over de eerste dag in het […]

REGIO – Maak gebruik van het Prikbord op deze site. Clubs die tegenstanders, trainers, leiders, grensrechters of wat dies meer zij zoeken of bijvoorbeeld scheidsrechters die wedstrijden willen fluiten, alle berichten waarin iets wordt gezocht of gevraagd/aangeboden worden onder prikbord verzameld, zodat ze niet in de nieuwsstroom slechts korte tijd op de homepage staan. Wanneer […]

REGIO – Nadat in maart de sportcompetities stil kwamen te liggen en de kantines gesloten werden, luidden tal van verenigingen de noodklok. Uit een enquête van deze krant bleek dat liefst 9 procent van de clubs zich in het voortbestaan bedreigd voelde. Dat kwam overeen met het landelijke percentage. Lees hier het volledige bericht. Bron: PZC.

Print dit bericht Print dit bericht

26-10-2016: v.v. Beetgum verslaat Birdaard

Door een 3-2 overwinning op Birdaard heeft v.v. Beetgum 1 zaterdag 22 oktober de drie punten op het sportcomplex ’t Bosk gehouden.

Na de aftrap van de pupil van de week Hindrik Braaksma moest Beetgum in de 27ste minuut een tegendoelpunt incasseren door een benutte strafschop. (0-1)

Beetgum moest tot de 33ste minuut wachten tot het veldoverwicht ten gelde werd gemaakt. Een vrije trap van Robby Efde werd in de rebound door Robin Bruinsma binnengekopt. (1-1)

De 1-1 door Robin Bruinsma

De 1-1 door Robin Bruinsma

In de tweede helft hield Beetgum het betere van het spel en in 64ste minuut bereikte keeper Jaap Montsma aanvoerder Marten Johannes Bloem die na een perfecte aanname Joshua de Jong in staat stelde om te 2-1 te maken.

De 2-1 van Joshua de Jong

De 2-1 van Joshua de Jong

Na een aantal goede kansen leek de wedstrijd in de 82ste minuut beslist na de 3-1 via een wonderschoon afstandschot van Jorren Drost.

Vreugde na de 3-1 gemaakt door Jorren Drost

Vreugde na de 3-1 gemaakt door Jorren Drost

Na de 3-2 door weer een penalty voor Birdaard waren de slotminuten toch nog spannend maar werd er niet meer gescoord.

Door de overwinning stijgt Beetgum naar de 3de plaats op de ranglijst, de verschillen zijn echter klein maar we kunnen spreken van de beste seizoensstart ooit in de 4de klasse.

Volgende week zaterdag 29 oktober speelt Beetgum weer een thuiswedstrijd tegen Ropta Boys om 14.30 uur.

Tijdens de wedstrijd Beetgum – Birdaard was John Panhuijsen (63) op bezoek, alle 2.386 amateurclubs zien voetballen, dat is de levenstaak die John Panhuijsen zich heeft gesteld. Deze week was hij twee keer in de landelijke media te horen, onder andere na het bezoek aan Beetgum in een interview bij radio 538.

John Panhuijsen in de Volkskrant: Artikel Volkskrant

Meer foto’s wedstrijd van Marinthe Dijkstra: Foto’s wedstrijd Beetgum – Birdaard