komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

WORKUM – In de afgelopen twee seizoenen is gebleken dat Martijn Zwaga als assistent-trainer naast Jente Bootsma en Simon Wiersma een toegevoegde waarde is voor het technisch kader. Nu Martijn Zwaga met de gezinsuitbreiding op komst heeft aangegeven deze rol volgend seizoen niet meer te kunnen vervullen, is Workum samen met Bootsma en Wiersma in […]

HOOGEVEEN – De Kabouters van Hoogeveen zijn weer begonnen met trainen. Hoogeveen biedt deze trainingen aan voor de jongste jeugd aan vanaf 4 jaar. Het mooie is dat dit op de verder voetballoze zondagochtend plaatsvindt en dat het ook nog eens gratis en geheel vrijblijvend is. Hoogeveen TV was bij de eerste training van 2021 […]

VEENENDAAL – Derdedivisionist DOVO ziet Jasper Waalkens vertrekken naar hoofdklasser Halsteren. De middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap van Spakenburg naar de Veenendalers. Hij speelde dit seizoen in totaal zes wedstrijden voor DOVO, waarna het seizoen door corona werd stilgelegd. In het seizoen 2019-2020 speelde Waalkens ook al voor de Veenendalers. Daarnaast heeft hij bijna […]

ARNHEM – Oud-prof Carel van der Velden (48) is de nieuwe oefenmeester van zaterdagvierdeklasser HVC uit Amersfoort. De Arnhemmer was als speler in Nederland actief voor FC Wageningen, Vitesse en FC Den Bosch en beleefde daarna een kleurrijke voetballoopbaan in Engeland en Ierland.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

WERKENDAM – AFC-spits Yordi Teijsse maakt aankomend seizoen binnen de tweede divisie de overstap naar Kozakken Boys. De geboren Amsterdammer tekent tot de zomer van 2022 bij de Noord-Brabanders. Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland. 

Print dit bericht Print dit bericht

26-10-2016: v.v. Beetgum verslaat Birdaard

Door een 3-2 overwinning op Birdaard heeft v.v. Beetgum 1 zaterdag 22 oktober de drie punten op het sportcomplex ’t Bosk gehouden.

Na de aftrap van de pupil van de week Hindrik Braaksma moest Beetgum in de 27ste minuut een tegendoelpunt incasseren door een benutte strafschop. (0-1)

Beetgum moest tot de 33ste minuut wachten tot het veldoverwicht ten gelde werd gemaakt. Een vrije trap van Robby Efde werd in de rebound door Robin Bruinsma binnengekopt. (1-1)

De 1-1 door Robin Bruinsma

De 1-1 door Robin Bruinsma

In de tweede helft hield Beetgum het betere van het spel en in 64ste minuut bereikte keeper Jaap Montsma aanvoerder Marten Johannes Bloem die na een perfecte aanname Joshua de Jong in staat stelde om te 2-1 te maken.

De 2-1 van Joshua de Jong

De 2-1 van Joshua de Jong

Na een aantal goede kansen leek de wedstrijd in de 82ste minuut beslist na de 3-1 via een wonderschoon afstandschot van Jorren Drost.

Vreugde na de 3-1 gemaakt door Jorren Drost

Vreugde na de 3-1 gemaakt door Jorren Drost

Na de 3-2 door weer een penalty voor Birdaard waren de slotminuten toch nog spannend maar werd er niet meer gescoord.

Door de overwinning stijgt Beetgum naar de 3de plaats op de ranglijst, de verschillen zijn echter klein maar we kunnen spreken van de beste seizoensstart ooit in de 4de klasse.

Volgende week zaterdag 29 oktober speelt Beetgum weer een thuiswedstrijd tegen Ropta Boys om 14.30 uur.

Tijdens de wedstrijd Beetgum – Birdaard was John Panhuijsen (63) op bezoek, alle 2.386 amateurclubs zien voetballen, dat is de levenstaak die John Panhuijsen zich heeft gesteld. Deze week was hij twee keer in de landelijke media te horen, onder andere na het bezoek aan Beetgum in een interview bij radio 538.

John Panhuijsen in de Volkskrant: Artikel Volkskrant

Meer foto’s wedstrijd van Marinthe Dijkstra: Foto’s wedstrijd Beetgum – Birdaard