- VVBeetgum - http://www.vvbeetgum.nl -

26-10-2016: v.v. Beetgum verslaat Birdaard

Door een 3-2 overwinning op Birdaard heeft v.v. Beetgum 1 zaterdag 22 oktober de drie punten op het sportcomplex ’t Bosk gehouden.

Na de aftrap van de pupil van de week Hindrik Braaksma moest Beetgum in de 27ste minuut een tegendoelpunt incasseren door een benutte strafschop. (0-1)

Beetgum moest tot de 33ste minuut wachten tot het veldoverwicht ten gelde werd gemaakt. Een vrije trap van Robby Efde werd in de rebound door Robin Bruinsma binnengekopt. (1-1)

De 1-1 door Robin Bruinsma [1]

De 1-1 door Robin Bruinsma

In de tweede helft hield Beetgum het betere van het spel en in 64ste minuut bereikte keeper Jaap Montsma aanvoerder Marten Johannes Bloem die na een perfecte aanname Joshua de Jong in staat stelde om te 2-1 te maken.

De 2-1 van Joshua de Jong [2]

De 2-1 van Joshua de Jong

Na een aantal goede kansen leek de wedstrijd in de 82ste minuut beslist na de 3-1 via een wonderschoon afstandschot van Jorren Drost.

Vreugde na de 3-1 gemaakt door Jorren Drost [3]

Vreugde na de 3-1 gemaakt door Jorren Drost

Na de 3-2 door weer een penalty voor Birdaard waren de slotminuten toch nog spannend maar werd er niet meer gescoord.

Door de overwinning stijgt Beetgum naar de 3de plaats op de ranglijst, de verschillen zijn echter klein maar we kunnen spreken van de beste seizoensstart ooit in de 4de klasse.

Volgende week zaterdag 29 oktober speelt Beetgum weer een thuiswedstrijd tegen Ropta Boys om 14.30 uur.

Tijdens de wedstrijd Beetgum – Birdaard was John Panhuijsen (63) op bezoek, alle 2.386 amateurclubs zien voetballen, dat is de levenstaak die John Panhuijsen zich heeft gesteld. Deze week was hij twee keer in de landelijke media te horen, onder andere na het bezoek aan Beetgum in een interview bij radio 538.

John Panhuijsen in de Volkskrant: Artikel Volkskrant [4]

Meer foto’s wedstrijd van Marinthe Dijkstra: Foto’s wedstrijd Beetgum – Birdaard [5]