bordsponsors

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – Wedstrijdposter gratis op TweeNul? Mail een exemplaar (bij voorkeur als jpg) naar redactie@tweenul.nl.

BOIJL – Een goede voorbereiding is geen garantie voor succes. Na grote bekeroverwinningen tegen drie vijfdeklassers, ruime overwinningen op Irnsum en Alcides 2 en een verdienstelijk gelijkspel tegen Olyphia, leek Trinitas klaar voor de competitie tegen promovendus Veno uit Vollenhove. Alleen René Terpstra ontbrak wegens een schorsing en zijn plaats werd ingenomen door nieuwkomer Remon […]

NIJLAND – Nijland heeft afgelopen zaterdag met 3-1 gewonnen van het Lemster CVVO. Na een onwennige start bogen de blauwhemden een 0-1 achterstand om en vierden ze zo een succesvolle rentree in de tweede klasse. Na drie verloren bekerwedstrijden tegen Balk (6-0), LSC (1-2) en Sneek SWZ Boso Sneek (0-3) begon VV Nijland afgelopen zaterdag […]

YDE – Yde de Punt had zondagmiddag halverwege de wedstrijd al met 5-0 voor moeten staan, maar in plaats daarvan werd het een onterechte nederlaag. GKC had maar twee kansen nodig om de wedstrijd te beslissen. Het begon allemaal prima voor Yde dat domineerde en veel beter veldspel liet zien dan de gasten uit Gasselte […]

LEEK – Het inmiddels 33ste Leekster Voetbalgala begint op vrijdag 21 december. Zoals gewoonlijk vindt het immer drukbezochte megaspektakel plaats in Sportcentrum Leek. De afsluitende Gala-avond staat gepland voor zaterdag 12 januari 2019. Op 21 december wordt het B-toernooi met onder meer de regionale vijfdeklassers afgewerkt. Zaterdag 22 december is ‘Ladiesday’. Het vrouwentoernooi is toe […]

Print dit bericht Print dit bericht

01-10-2017: Beetgum knap gelijk tegen Makkum

Een bewogen zaterdag 30 september was het. Zaterdagmorgen had de voltallige selectie en staf van v.v. Beetgum de afscheidsdienst bijgewoond van Kor van der Meer (64 jaar), vader van selectiespeler Lennart , Evan en Yasmin. Uiteraard wensen wij hen, Anneke, Astrid en verdere familie veel sterkte met dit grote verlies.

Na een minuut stilte en de aftrap van de pupil van de week Tymen Krikke was het een eerste helft waarin het tactisch plan van trainer Stef Hansma uitstekend werd uitgevoerd. Makkum wordt gezien als een titelkandidaat en zag het betere Beetgum twee 100% kansen missen.

In de 2de helft kwam Makkum beter uit de verf, een uitstekend keepende Jaap Montsma en de paal waren obstakels. Beetgum bleef echter knap overeind en had nog een aantal aanvallen waar meer in had gezeten.

Een bijzonder moment was er in de 64ste minuut. Op zijn verzoek werd Lennart van der Meer in de 64ste minuut (de leeftijd van zijn overleden vader) gewisseld.

De 16-jarige getalenteerde invaller Teun Kuipers kwam ongelukkig in botsing met de paal en later werd in het ziekenhuis een scheur in zijn elleboog vastgesteld.

Na 90 minuten was de beginstand ook de eindstand 0-0. Over een hele wedstrijd genomen een uitslag waren beide teams tevreden mee kunnen zijn.

Volgende week zaterdag 7 oktober staat er een uitwedstrijd tegen SC Franeker op het programma, aftrap in Franeker is om 15.00 uur.