09-04-2018: Beetgum dicht bij stunt tegen koploper

Zaterdag 7 april 2018 reisde Beetgum 1 af naar de koploper Makkum. Op basis van de stand op de ranglijst zou het een gemakkelijke middag voor Makkum kunnen worden. Niets van minder waar, de  2-2 eindstand leverde Beetgum een meer dan terecht punt op.

De wedstrijdbal levert Beetgum 1 punt op bij de koploper Makkum

In de eerste helft was Beetgum verassend de bovenliggende partij en leek de 0-1 (doelpunt Jort Dijkstra) voorsprong met de rust een magere weergave van het spelbeeld te worden. Een penalty in de blessuretijd bracht de ruststand op 1-1-. Beetgum kwam voor de thee driemaal alleen voor de keeper en Makkum kon hier weinig tegenoverstellen.

In de tweede helft waren er ook meer kansen voor Makkum, maar ook Beetgum kon kansen afdwingen en zo was het Geert Jan de Vries die een kopbal van Jort Dijkstra van dichtbij binnen kon tikken (1-2).  Nadat Makkum nog de paal raakte was het slotakkoord in de laatste minuten toch voor Makkum en was de eindstand een gelijkspel (2-2).

Een wedstrijd waar de selectie veel vertrouwen uit kan putten, de komende weken staan er een aantal finales te wachten.

Komende zaterdag 14 april 2018 speelt Beetgum 1 thuis op het sportcomplex ’t Bosk tegen VCR. Deze belangrijke wedstrijd begint om 14.30 uur.