bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

BUITENPOST – SC Heerenveen komt zaterdag 29 juni naar Buitenpost voor een oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De club uit Heerenveen speelt om 19.00 uur tegen de eerste selectie van hoofdklasser Buitenpost op sportpark De Swadde. Het organiseren van topwedstrijden in Buitenpost is uitgegroeid tot een traditie met jaarlijks duizenden bezoekers. Vele […]

EMMEN – Zaterdag 16 maart stond in het teken van Kika bij SC Angelslo. Een drukke maar gezellige dag met livemuziek en een grote verloting met vele prijzen die beschikbaar waren gesteld door vele gulle bedrijven en privésponsoren. Organisatoren Ben Trip en Freddie Moes waren zeer tevreden over het verloop en het eindresultaat en bedanken […]

COEVORDEN – Raptim houdt op 5 april 2019 zijn jaarlijkse vrijwilligersavond. De avond zal in het teken staan van de jaren ’90. Raptim is trots op zijn grote groep vrijwilligers en wil de waardering voor het vele werk dat zij verzetten onder andere door middel van deze avond laten blijken. Alle vrijwilligers hebben reeds een […]

ROUVEEN – Op zaterdag 30 maart a.s. vindt de wedstrijd plaats tussen het 5e en 6e elftal van de SC Rouveen. Het 5e is koploper in deze klasse, terwijl het 6e op een keurige vijfde plaats staat. Zaak voor het 5e is om deze wedstrijd in een overwinning om te zetten, zodat het 3e team […]

REGIO – Wedstrijdposter gratis op TweeNul? Mail een exemplaar (bij voorkeur als jpg) naar redactie@tweenul.nl.

Print dit bericht Print dit bericht

01-03-2019: Beetgum VR1 komt goed de winterstop uit!

Tzum vr1 – Bitgum vr1

23-02-2019

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. Altijd even spannend omdat we voorgaande seizoenen na de winterstop vaak met een ‘valse start’ begonnen.

Om 14.30 begon de wedstrijd tegen en in Tzum. Met 15 dames begonnen we aan de warming up. De zon was volop aanwezig, een mooie dag voor een overwinning waar we als team voor gaan! Om 14.27 uur kwam de grote witte camper het terrein op rijden, daar was onze trouwe vlagger Jacob (nooit te laat en nooit te vroeg).

Mooi, de wedstrijd kon beginnen.

Al vanaf minuut 1 zat Bitgum erboven op. Vanuit de verdediging werden de combinaties gezocht richting middenveld en voorhoede. Na 10 minuten werd dit beloond. Fransje met de voorzet en Jeanine schiet hem binnen. 0-1!

Toch bleef het moeilijk, we wilden de combinaties opzoeken maar de dames van Tzum zaten erboven op waardoor veel passes niet aankwamen. Toch had onze keepster Marinthe nog niet veel te doen, de verdediging deed hun werk goed. Ja u leest het goed, Marinthe op keep. Dit omdat onze topkeepster Marianne rustig moet herstellen van een ingrijpende operatie.

Na 25 minuten te hebben gespeeld kwam er weer verandering in de stand. Jenny, onze laatste ‘vrouw’, zette een aanval op en ging zelf mee naar voren. Jeanine geeft uiteindelijk de voorzet op Jenny. Ze schiet de bal langs de keeper in het doel. 0-2! Dit doelpunt werd door grote zus Jenny opgedragen aan Marianne.

De eerste helft zat er al bijna op, maar in minuut 39 kreeg Bitgum een vrije trap rond het 16 meter gebied. 0-3! Fransje nam de vrije trap en krulde de bal mooi over de keepster in het doel. Met deze stand gingen we de kleedkamers in voor de rust.

Na de rust leek Bitgum het spelletje even kwijt te zijn. De bal werd slordig rond gespeeld waardoor Tzum meer ruimte kreeg om te voetballen. Nu moest onze keepster dus ook vaker in actie komen, maar gelukkig wist Marinthe de bal uit het net te houden.

Na 65 minuten op de klok was Bitgum weer in de aanval. Jennifer kwam vanuit het middenveld richting het doel, de verdediging van Tzum wist haar niet te stoppen. Jennifer geeft een voorzet en Jeanine schiet de bal binnen met rechts. 0-4!

Lange tijd bleef dit de stand op het scorebord. Er werd fel gevoetbald aan beide kanten, Tzum had het nog niet opgegeven en was op zoek naar een tegentreffer. Uiteindelijk in de 88 minuut komt onze snelle rechtsback Laura op vanaf de zijkant. De voorzet was goed en Jeanine kon de bal in het net schieten.0-5! Dit was de eindstand van een leuke en sportieve wedstrijd. De eerste 3 punten na de winterstop zijn binnen. Weer 3 punten dichter bij ons doel: Kampioen!

Morgen spelen we een oefenwedstrijd tegen MKV om 14.00 uur in Bitgum, supporters zijn altijd welkom!!