bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

HOOGEVEEN – Hoogeveen zaterdag is de voorbereiding uitstekend begonnen. De ploeg van trainer Edward Sabandar versloeg in de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup het een klasse hoger spelende Dedemsvaart met 6-2. Met name het laatste half uur maakten de Hoogeveners een sterke en frisse indruk. Sabandar beschikt met de komt van een aantal […]

HOOGEVEEN – Gramsbergen heeft het als debutant tijdens het Offerein Voetbaltoernooi uitstekend gedaan. De ploeg van de nieuwe trainer Stefan Ranantoknam maakte indruk tijdens de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup door SC Erica met 7-1 te verslaan. Gramsbergen strijdt nu verder om een plek in de finale. Dedemsvaart zal zich moeten richten op […]

HOOGEVEEN – Germanicus kent een goede start van de voorbereiding. Vrijdagavond werd er tijdens het Offerein Voetbaltoernooi in de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup met 5-0 gewonnen van Nieuw Buinen. Dinsdagavond neemt Germanicus het nu op tegen Gramsbergen dat SC Erica met 7-1 versloeg. De winnaar speelt vrijdagavond de finale tegen Hoogeveen zaterdag […]

EMMELOORD – Aanvaller Yumé Ramos hoopt zaterdag zijn officiele debuut te maken voor zijn nieuwe club Flevo Boys. De hoofdklasser uit Emmeloord speelt dan in de 1e voorronde van het het toernooi om de KNVB beker een uitwedstrijd tegen Mierlo Hout. Ramos kijkt enorm uit naar zijn officiële debuut. De 32 jarige spits heeft in […]

REGIO – Oefenwedstrijden kunnen gemaild worden naar redactie@tweenul.nl. Zaterdag 17 augustus FC Klazienaveen – Noordwolde, 14.30 uur Westerkwartier – SV Haulerwijk SV Marum VR1 – CSV Be Quick Dokkum VR1, 14.30 uur SC Loppersum – NEC Delfzijl, 14:30 uur Erica ’86 – SC Erica 2, 14.30 uur VVS Oostwold – Groninger Boys zaterdag, 14.30 uur […]

Print dit bericht Print dit bericht

01-03-2019: Beetgum VR1 komt goed de winterstop uit!

Tzum vr1 – Bitgum vr1

23-02-2019

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. Altijd even spannend omdat we voorgaande seizoenen na de winterstop vaak met een ‘valse start’ begonnen.

Om 14.30 begon de wedstrijd tegen en in Tzum. Met 15 dames begonnen we aan de warming up. De zon was volop aanwezig, een mooie dag voor een overwinning waar we als team voor gaan! Om 14.27 uur kwam de grote witte camper het terrein op rijden, daar was onze trouwe vlagger Jacob (nooit te laat en nooit te vroeg).

Mooi, de wedstrijd kon beginnen.

Al vanaf minuut 1 zat Bitgum erboven op. Vanuit de verdediging werden de combinaties gezocht richting middenveld en voorhoede. Na 10 minuten werd dit beloond. Fransje met de voorzet en Jeanine schiet hem binnen. 0-1!

Toch bleef het moeilijk, we wilden de combinaties opzoeken maar de dames van Tzum zaten erboven op waardoor veel passes niet aankwamen. Toch had onze keepster Marinthe nog niet veel te doen, de verdediging deed hun werk goed. Ja u leest het goed, Marinthe op keep. Dit omdat onze topkeepster Marianne rustig moet herstellen van een ingrijpende operatie.

Na 25 minuten te hebben gespeeld kwam er weer verandering in de stand. Jenny, onze laatste ‘vrouw’, zette een aanval op en ging zelf mee naar voren. Jeanine geeft uiteindelijk de voorzet op Jenny. Ze schiet de bal langs de keeper in het doel. 0-2! Dit doelpunt werd door grote zus Jenny opgedragen aan Marianne.

De eerste helft zat er al bijna op, maar in minuut 39 kreeg Bitgum een vrije trap rond het 16 meter gebied. 0-3! Fransje nam de vrije trap en krulde de bal mooi over de keepster in het doel. Met deze stand gingen we de kleedkamers in voor de rust.

Na de rust leek Bitgum het spelletje even kwijt te zijn. De bal werd slordig rond gespeeld waardoor Tzum meer ruimte kreeg om te voetballen. Nu moest onze keepster dus ook vaker in actie komen, maar gelukkig wist Marinthe de bal uit het net te houden.

Na 65 minuten op de klok was Bitgum weer in de aanval. Jennifer kwam vanuit het middenveld richting het doel, de verdediging van Tzum wist haar niet te stoppen. Jennifer geeft een voorzet en Jeanine schiet de bal binnen met rechts. 0-4!

Lange tijd bleef dit de stand op het scorebord. Er werd fel gevoetbald aan beide kanten, Tzum had het nog niet opgegeven en was op zoek naar een tegentreffer. Uiteindelijk in de 88 minuut komt onze snelle rechtsback Laura op vanaf de zijkant. De voorzet was goed en Jeanine kon de bal in het net schieten.0-5! Dit was de eindstand van een leuke en sportieve wedstrijd. De eerste 3 punten na de winterstop zijn binnen. Weer 3 punten dichter bij ons doel: Kampioen!

Morgen spelen we een oefenwedstrijd tegen MKV om 14.00 uur in Bitgum, supporters zijn altijd welkom!!