bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

HOOGEVEEN – Hoogeveen zaterdag is de voorbereiding uitstekend begonnen. De ploeg van trainer Edward Sabandar versloeg in de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup het een klasse hoger spelende Dedemsvaart met 6-2. Met name het laatste half uur maakten de Hoogeveners een sterke en frisse indruk. Sabandar beschikt met de komt van een aantal […]

HOOGEVEEN – Gramsbergen heeft het als debutant tijdens het Offerein Voetbaltoernooi uitstekend gedaan. De ploeg van de nieuwe trainer Stefan Ranantoknam maakte indruk tijdens de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup door SC Erica met 7-1 te verslaan. Gramsbergen strijdt nu verder om een plek in de finale. Dedemsvaart zal zich moeten richten op […]

HOOGEVEEN – Germanicus kent een goede start van de voorbereiding. Vrijdagavond werd er tijdens het Offerein Voetbaltoernooi in de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup met 5-0 gewonnen van Nieuw Buinen. Dinsdagavond neemt Germanicus het nu op tegen Gramsbergen dat SC Erica met 7-1 versloeg. De winnaar speelt vrijdagavond de finale tegen Hoogeveen zaterdag […]

EMMELOORD – Aanvaller Yumé Ramos hoopt zaterdag zijn officiele debuut te maken voor zijn nieuwe club Flevo Boys. De hoofdklasser uit Emmeloord speelt dan in de 1e voorronde van het het toernooi om de KNVB beker een uitwedstrijd tegen Mierlo Hout. Ramos kijkt enorm uit naar zijn officiële debuut. De 32 jarige spits heeft in […]

REGIO – Oefenwedstrijden kunnen gemaild worden naar redactie@tweenul.nl. Zaterdag 17 augustus FC Klazienaveen – Noordwolde, 14.30 uur Westerkwartier – SV Haulerwijk SV Marum VR1 – CSV Be Quick Dokkum VR1, 14.30 uur SC Loppersum – NEC Delfzijl, 14:30 uur Erica ’86 – SC Erica 2, 14.30 uur VVS Oostwold – Groninger Boys zaterdag, 14.30 uur […]

Print dit bericht Print dit bericht

24-04-2019: Beetgum VR1 doet goede zaken

Zaterdag 20 april 2019, de dag en wedstrijd waar de dames van Beetgum lang naar uit hebben gekeken en naar toe gewerkt hebben. Officieel stond de wedstrijd eerst ingepland op 16 februari. Maar die dag kon het team niet compleet zijn, dus werd er besloten om de wedstrijd te verplaatsen. Deze werd eerst ingepland op 30 maart, maar omdat ze nog in de beker zaten, werd deze dag de bekerronde en werd de wedstrijd opnieuw verschoven en kwamen we op zaterdag 20 april.

De tegenstander die op deze zonnige zaterdag aan mocht treden op sportcomplex  ‘it Bosk’ was onze concurrent AVC. Met twee wedstrijden meer en 4 punten voorsprong staat AVC bovenaan. Wedstrijden tussen Beetgum en AVC zijn nooit saai. Beide teams zijn gedreven en aan elkaar gewaagd. In de uitwedstrijd gaven wij in de laatste 10 minuten de 1-3 voorsprong weg en moesten we punten uiteindelijk verdelen, eindstand 3-3.

BCA31E62-2146-4A96-B898-BEB940D604BE

Beide ploegen in de race voor het kampioenschap en gebrand om drie punten te pakken, zomerse temperaturen en de nodige supporters langs de lijn. Belangrijke ingrediënten voor een leuke wedstrijd. Het eerste doelpunt kon aan beide kanten vallen maar na een goede aanval was het de spits van AVC die binnen de zestien de keepster op het verkeerde been zette en de bal hoog in het doel schoot, 0-1. Maar dit was voor Beetgum de aanleiding om elkaar op te scherpen en de kansen die ze kregen toch te belonen met een doelpunt. En zo maakte Jennifer vlak voor rust de gelijkmaker en was de spanning terug in de wedstrijd. Ruststand 1-1.

Bij Beetgum in de rust ging het voornamelijk over het feit dat we AVC voetballend moesten bestrijden. Alle speelsters gebruiken en combinerend de 16 meter proberen te bereiken. En vooral belangrijk; met elkaar en voor elkaar voetballen, want vandaag moeten er belangrijke punten gepakt worden.

Dit leek na de rust goed te lukken. Beetgum opende de aanval en de speelsters wisten elkaar goed te vinden. Maar tot een echt goede doelpoging kwamen de dames niet. De tegenstander kwam nog wel een paar keer richting het Beetgumer doel maar de aanvallen werden door de verdediging tijdig gestopt. Na 20 minuten spelen in de tweede helft vonden de dames de ruimte op de rechterflank. Van die kant kwam de voorzet van Fransje, en zette Hermine de dames op voorsprong; 2-1!

Met nog 25 minuten te gaan was de wedstrijd nog niet gespeeld. Na een 0-1 achterstand op 2-1 voorkomen, is er nog de kans voor de tegenpartij om terug te komen in de wedstrijd, of Beetgum moet de kansen benutten om de voorsprong te vergoten.

Door het warme weer en de intensieve wedstrijd werd de vermoeidheid bij beide ploegen ook zichtbaar. Bij vlagen werd op sommigen passes minder druk gezet om krachten te sparen. Uiteindelijk was het AVC die in de laatste 10 minuten nog adem over bleek te hebben. Met twee serieuze kansen binnen de 16 meter kwamen ze nog dichtbij de gelijkmaker, maar onze keepster stond sterk op de lijn en wist de inzet van AVC tot twee keer toe voor de lijn te stoppen.

En dan is het de laatste minuten aftellen, en de vreugde was uiteindelijk voor Beetgum VR1 bij het laatste fluitsignaal. De kraker tegen AVC werd gewonnen, en het verschil in  punten kwam te staan op 1. AVC staat nog bovenaan met 35 punten uit 15 wedstrijden, en Beetgum staat tweede met 34 punten uit 13 wedstrijden.

A47129E2-C2B6-4656-B377-218501FF8E24

9F3D04B1-2EB4-4F9E-9A40-B7EE3DFB331A

Aansluitend aan de wedstrijd was het supportersfeest met zangeres Romana. Vele supporters die langs de lijn stonden bleven ook in de derde helft gezellig op het terras van de kantine. De belangrijke drie punten van de dames zijn goed gevierd!

Vanavond om 19:45 spelen de dames een inhaalwedstrijd tegen Mulier, op Sportpark ‘it Fliet’ in Witmarsum.