komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – Gekscherend wordt wel eens gezegd dat Nederland 16 miljoen bondscoaches heeft daarmee aangevend dat bijna iedereen wel een uitgesproken mening heeft over zaken die zich afspelen in de voetballerij. Op TweeNul merken we ook maar al te vaak dat er heel veel liefhebbers zijn die een prima verslag kunnen schrijven maar daarnaast ook […]

GRONINGEN – Zaalvoetbalster Arte Brueren van Drs. Vijfje gaat een week op proef bij de Italiaanse club Bitonto, de koploper in de serie B. De 27-jarige flankspeler en Nederlands International vertrekt op 31 januari. “Nancy Loth, die bij KTP Roden heeft gespeeld, speelt bij Bitonto”, zegt Brueren. “Een paar weken geleden heb ik met haar […]

ZELHEM – De zondagtak van de Zelhemse fusieclub ZZC’20 wordt ook volgend seizoen getraind door het duo Henk Bloemers en Ron Wassink. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Op de hoogte blijven van het laatste amateurvoetbalnieuws? Volg ons naast Twitter op Facebook!

MALDEN – Hoofdklasser Juliana’31 heeft Ton Kosterman aangesteld als trainer voor volgend seizoen. De voetbalclub uit Malden haalt de ervaren coach uit Wijchen binnen als vervanger van dorpsgenoot Remko Bicentini. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

Print dit bericht Print dit bericht

24-04-2019: Beetgum VR1 doet goede zaken

Zaterdag 20 april 2019, de dag en wedstrijd waar de dames van Beetgum lang naar uit hebben gekeken en naar toe gewerkt hebben. Officieel stond de wedstrijd eerst ingepland op 16 februari. Maar die dag kon het team niet compleet zijn, dus werd er besloten om de wedstrijd te verplaatsen. Deze werd eerst ingepland op 30 maart, maar omdat ze nog in de beker zaten, werd deze dag de bekerronde en werd de wedstrijd opnieuw verschoven en kwamen we op zaterdag 20 april.

De tegenstander die op deze zonnige zaterdag aan mocht treden op sportcomplex  ‘it Bosk’ was onze concurrent AVC. Met twee wedstrijden meer en 4 punten voorsprong staat AVC bovenaan. Wedstrijden tussen Beetgum en AVC zijn nooit saai. Beide teams zijn gedreven en aan elkaar gewaagd. In de uitwedstrijd gaven wij in de laatste 10 minuten de 1-3 voorsprong weg en moesten we punten uiteindelijk verdelen, eindstand 3-3.

BCA31E62-2146-4A96-B898-BEB940D604BE

Beide ploegen in de race voor het kampioenschap en gebrand om drie punten te pakken, zomerse temperaturen en de nodige supporters langs de lijn. Belangrijke ingrediënten voor een leuke wedstrijd. Het eerste doelpunt kon aan beide kanten vallen maar na een goede aanval was het de spits van AVC die binnen de zestien de keepster op het verkeerde been zette en de bal hoog in het doel schoot, 0-1. Maar dit was voor Beetgum de aanleiding om elkaar op te scherpen en de kansen die ze kregen toch te belonen met een doelpunt. En zo maakte Jennifer vlak voor rust de gelijkmaker en was de spanning terug in de wedstrijd. Ruststand 1-1.

Bij Beetgum in de rust ging het voornamelijk over het feit dat we AVC voetballend moesten bestrijden. Alle speelsters gebruiken en combinerend de 16 meter proberen te bereiken. En vooral belangrijk; met elkaar en voor elkaar voetballen, want vandaag moeten er belangrijke punten gepakt worden.

Dit leek na de rust goed te lukken. Beetgum opende de aanval en de speelsters wisten elkaar goed te vinden. Maar tot een echt goede doelpoging kwamen de dames niet. De tegenstander kwam nog wel een paar keer richting het Beetgumer doel maar de aanvallen werden door de verdediging tijdig gestopt. Na 20 minuten spelen in de tweede helft vonden de dames de ruimte op de rechterflank. Van die kant kwam de voorzet van Fransje, en zette Hermine de dames op voorsprong; 2-1!

Met nog 25 minuten te gaan was de wedstrijd nog niet gespeeld. Na een 0-1 achterstand op 2-1 voorkomen, is er nog de kans voor de tegenpartij om terug te komen in de wedstrijd, of Beetgum moet de kansen benutten om de voorsprong te vergoten.

Door het warme weer en de intensieve wedstrijd werd de vermoeidheid bij beide ploegen ook zichtbaar. Bij vlagen werd op sommigen passes minder druk gezet om krachten te sparen. Uiteindelijk was het AVC die in de laatste 10 minuten nog adem over bleek te hebben. Met twee serieuze kansen binnen de 16 meter kwamen ze nog dichtbij de gelijkmaker, maar onze keepster stond sterk op de lijn en wist de inzet van AVC tot twee keer toe voor de lijn te stoppen.

En dan is het de laatste minuten aftellen, en de vreugde was uiteindelijk voor Beetgum VR1 bij het laatste fluitsignaal. De kraker tegen AVC werd gewonnen, en het verschil in  punten kwam te staan op 1. AVC staat nog bovenaan met 35 punten uit 15 wedstrijden, en Beetgum staat tweede met 34 punten uit 13 wedstrijden.

A47129E2-C2B6-4656-B377-218501FF8E24

9F3D04B1-2EB4-4F9E-9A40-B7EE3DFB331A

Aansluitend aan de wedstrijd was het supportersfeest met zangeres Romana. Vele supporters die langs de lijn stonden bleven ook in de derde helft gezellig op het terras van de kantine. De belangrijke drie punten van de dames zijn goed gevierd!

Vanavond om 19:45 spelen de dames een inhaalwedstrijd tegen Mulier, op Sportpark ‘it Fliet’ in Witmarsum.