bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

ZUIDWOLDE – ZZVV heeft een knappe 2-0 overwinning geboekt op SV Nieuwleusen. In tegenstelling tot de vorige weken was de ploeg uit Zuidwolde scherp bij de eerste kansen die het kreeg en voetbalde het ditmaal de wedstrijd knap uit. In de eerste tien minuten leek het er nog niet op dat ZZVV aan het langste […]

ROSWINKEL – In de wedstrijd sc Roswinkel tegen SVBC pakte de thuisclub in de slotfase toch nog 3 punten. Ofschoon de wedstrijd eigenlijk geen winnaar verdiende, mede gezien de zeer weinig uitgespeelde kansen, kon sc Roswinkel toch weer 3 punten toevoegen op de ranglijst in de zondag 5e klasse E. In de beginfase was SVBC […]

WINSUM – Aan de overwinning van Winsum valt niets af te dingen. Met de weinige kansen gingen de Groningers beter om. Al hadden ze bij het eerst doelpunt wel de hulp nodig van de tegenpartij. Vlak voor rust vergrootten ze de voorsprong naar 2 – 0. Uit opnieuw een standaardsituatie  scoorde Krohne. Daarmee legde hij […]

GRONINGEN – SC Stadspark VR1 is op zoek naar nieuwe leden.

HEEMSKERK – In een regenachtig Heemskerk stond dit weekend een heuse topper tussen de huidige nummer vier ADO’20 MO17-1 en de nummer 5 van de ranglijst Harkemase Boys MO17-1 op het programma. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Lekatompessy. Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat de meiden van Harkemase Boys na een […]

Print dit bericht Print dit bericht

06-11-2019: Mix toernooi Dames 1/ Zaterdag 2

Donderdag 24 oktober 2019 was het zover. Het mix toernooi van Beetgum dames 1 en Beetgum 2 georganiseerd door trainer Samir Tawafra. Samir organiseert elk jaar in de herfstvakantie een mix toernooi welke op een trainingsavond wordt gehouden. Persoonlijk was dit de eerste keer dat ik deel uit maakte van dit toernooi wat een hele belevenis was. Voornamelijk heb ik mij verbaast hoe serieus Samir deze jaarlijkse traditie op pakt.

Alle spelers en speelsters moesten aan het begin van de week op de WhatsApp laten weten of je aanwezig was. Samir maakt namelijk al een teamindeling voorafgaand aan de trainingsavond. De volgende teams moesten tegen elkaar strijden voor de eer en eeuwige roem.

Team A: Team B: Team C: Team D:
Jetty Jenny Rosalie Marianne
Lotte Rixt Karin Casandra
Anouk Hermina Rijanke Jeanine
Rutger Jelmer Willem Stephan
Remco Mark Rients Berthil
Gerrit Kjeld Jan-Ytse

PHOTO-2019-11-06-08-00-48

PHOTO-2019-11-06-08-00-49 (1)

PHOTO-2019-11-06-08-00-49 (2)

PHOTO-2019-11-06-08-00-49

PHOTO-2019-11-06-08-00-50

Dan waren er natuurlijk ook mensen die zich niet hadden opgegeven zoals ondergetekende, Wietse en Chris. Hoe meer zielen hoe meer vreugd dus Samir wist ook dit met wat kunst en vlieg werk op te lossen. Samir had in alle vroegte al twee velden klaar gelegd dus het toernooi kon beginnen.

Zelf was ik eerst even aan het aftasten hoe het er aan toe zou gaan tussen de dames, ik kan u vertellen dat er zowel door de dames als de heren fel gestreden werd en er werd op hoog niveau gespeelt. Tussen al die dames kwamen bij de heren het testosteron uit de oren en er moest en zou gewonnen worden. Jelmer van de Bij was vast beraden om hoge ogen te gooien en veel doelpunten te maken. In een fel duel met Stephan deelde Jelmer een (onbewuste) tik uit waardoor Stephan zijn neus scheef op zijn schedel stond. Door dit incident moest Stephan helaas het veld ruimen. Duels verliezen terwijl er zoveel dames mee speelden was gewoon Not Done.

Een wedstrijd duurde 10 minuten waarna er gewisseld moest worden. Samir hield de tijd bij en zorgde voor een zeer strak georganiseerd toernooi. Het toernooi moest natuurlijk ook op foto worden vastgelegd. Alle teams, inclusief Samir, zijn dan ook door fotograaf Jan Drost vastgelegd.

Net voor de finale was er nog wel even discussie over de puntentelling maar ook daar was uiteindelijk geen speld tussen te krijgen.

De organisator van het evenement heeft mij voor het opstellen van dit verslag ook laten weten welke teams het in de finale tegen elkaar op moesten nemen maar volgens mij is dit niet correct. Dan maar een beetje eigenwijs maar volgens mij was de finale tussen team B (Jenny) en C (Rosalie). Net voor de finale vonden Rosalie en Jeanine het wel een goed idee om van team te wisselen waardoor Samir misschien de teams door elkaar heeft gehaald. Het werd een iets eenzijdige finale die team C heeft gewonnen.

Namens iedereen wil ik Samir bedanken voor de zeer sportieve en innoverende avond welke natuurlijk in de kantine gezamenlijk werd afgesloten met een heerlijk koud drankje.

Willem Bakker

04-11-19, Ingelum