komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

STAPHORST – Bekijk hier een samenvatting van Staphorst-ACV.

KAMPEN – Beide ploegen begonnen voorzichtig en aftastend aan deze streekderby. door Robert Hamer Het was Go-Ahead Kampen dat in de 14e minuut de eerste kans kreeg van de wedstrijd kreeg. Een prima corner op maat van Samir Merraki en de kopbal van de vrijstaande Sven Hellendoorn werd knap gepareerd door doelman Jasper Kuiper. In […]

NUNSPEET – Bekijk hier een nabeschouwing van Nunspeet-DZC’68.

SNEEK – Het was een bijzondere middag op het Zuidersportpark in Sneek. Eens temeer was voelbaar, dat ONS Sneek één familie is. Een familie, waarin je lief en leed met elkaar deelt. Momenteel worden de sportieve activiteiten toch een beetje overschaduwd door de moeilijke gezondheidssituatie van een man, die nog altijd midden in de ONS-familie […]

KATWIJK – Tim Freriks heeft een nieuwe club gevonden. De Zaankanter komt vanaf volgend seizoen uit voor VV Katwijk, dat nu in de tweede divisie speelt. De aanvaller komt over van OFC uit Oostzaan en tekent een contract voor twee jaar. Freriks speelde voor PSCK, Hercules Zaandam en KFC voordat hij werd gescout door FC […]

Print dit bericht Print dit bericht

14-11-2019: Beetgum langs Blija

Zaterdag 9 november 2019 wist Beetgum de thuiswedstrijd tegen Blija met 3-1 te winnen.

Gezien de stand op de ranglijst werd een spannende wedstrijd verwacht. Na een vroeg doelpunt van Blija herpakte Beetgum zich knap en wist voor rust nog de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. Doelpunten van Robby Efde en Willem Jan Dijkstra (zijn 50ste competitiedoelpunt).

74566700_3118652418151147_4979008002586574848_o

Gezien de kansenverhouding een terechte voorsprong, ook mistte Beetgum in de eerste helft nog een penalty. Een domper was de zware knieblessure voor Walter Snieder die met een brancard van het veld moest.

Penalty

De tweede helft bleef de 2-1 lang op het scorebord, Beetgum kreeg meerdere kansen en ook keeper Jaap Montsma had twee goede reddingen.

aanval Blija

De 3-1 (kopbal Geert Jan de Vries) bracht de eindstand op het scorebord. Al met al een wedstrijd die lang spannend bleef maar uiteindelijke een verdiende overwinning opleverde voor het team van Danny Span.

Tiede Dijkstra, de trainer van Blija woonachtig in Bitgummole die afwezig was in verband met een operatie, had in beide boxen een krat bier laten bezorgen en dit was het begin van een gezellige derde helft met beide teams.

Beetgum maakt zich op voor een inhaalwedstrijd op zaterdag 16 november tegen WWS op het sportcomplex ‘t Bosk. Bij winst nadert Beetgum de top 5 en doet het weer volop mee voor de prijzen.

Op deze zaterdag is er na afloop vanaf 16.30 uur een feest georganiseerd door de supportersvereniging de Old Boys met Live muziek van Rent a Band.

Meer foto’s van de wedstrijd gemaakt door Sikke Lautenbach: foto’s Beetgum – Blija