bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

OPENDE – Bij Opende is de winterstop deze winter maar van korte duur. Mede gelet op het aanstaande EK wordt de competitie al in januari hervat. Dit geldt ook voor de jeugd. De jeugd start op 1 februari haar veldcompetitie weer. Daarvoor heeft de jeugd iedere week (de kerstvakantie daargelaten) kunnen trainen in sporthal De […]

HOOGEVEEN – Hoogeveen verloor zondag de topper tegen Hollandia met 3-0. Op een zwaar veld won de ploeg uit Hoorn met 3-0. Hoogeveen TV sprak na afloop met Hoogeveen-speler Emil Bijlsma.

KOEKANGE – Zaterdag 18 januari speelde FIT Boys de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar de start van de o zo belangrijke tweede competitiehelft uit in Koekange tegen Vitesse’63. FIT Boys startte nog uitstekend aan de wedstrijd en had de 1e 22 minuten de wedstrijd in handen. Het had meer de bal, speelde op de helft […]

VRIES – Het was een verschil van dag en nacht deze zondagmiddag op De Fielliettaz Goethart in Vries waar VAKO Muntendam op bezoek kreeg. VAKO zonder Patrick Zwiggelaar (geblesseerd) en Dennis Wollerich (wintersport) maar weer met Andre Manzeza in de gelederen. Ook Egar Dekker was als linksback in de basis door trainer Richard Poortman geposteerd […]

DRIEBORG – Drieborg, uitkomend in de Zondag vijfde klasse, is op zoek naar iemand in het bezit van een TC3-diploma of bereid is om deze te behalen. Van deze trainer wordt verwacht dat hij op de dinsdag- en donderdagavond de trainingen verzorgt en op de zondag begeleidend en coachend aanwezig is. Hierbij rekening houdend met […]

Print dit bericht Print dit bericht

12-12-2019: Verslag / foto’s Tzummarum – Beetgum

Onderstaand verslag komt van de website van Tzummarum: de foto’s zijn van Sikke Lautenbach

Tzummarum door oog van de naald tegen sterk Beetgum

geschreven op 07-12-2019 door Marten Jan van Zanden

Wat weer een onvoorstelbare middag. Tzummarum dat binnen het half uur op 3-0 kwam. Daarna moest het team alle zeilen bijzetten om de punten in eigen huis te houden. Ze bleven in eigen huis. Gemakkelijk ging dat echter niet.

Tzummarum begon vanmiddag goed.Het overdonderde Beetgum eigenlijk een beetje en na 11 minuten wist Rick dat goed uit te buiten. 1-0. Vlot daarna Steven die de 2-0 maakt.  Uit een mooie aanval maakt Tim zelfs de 3-0.

Dan is er nog geen half uur gespeeld. Beetgum kantelt daarna de wedstrijd. Tzummarum word even een periode zwaar onder druk gezet en dat levert 10 minuten voor rust de 3-1 op via Robin Bruinsma. Tzummarum haalt met horten en stoten de rust met 3-1.

Meteen na rust krijgt Robin geweldige kans op 4-1, maar zijn inzet verdwijnt net langs de verkeerde kant van de paal.

Daarna moet Tzummarum ver terug. Beetgum overklast ons eigenlijk wel. Niet door slecht spel van ons of zo. Team stond goed, presteerde voor elkaar, maar, Beetgum was qua voetbal in de 2e helft gedurende het eerste half uur een maatje te groot. 15 minuten voor tijd scoorde Jort Haije Dijkstra de verdiende aansluitingstreffer.  Alarmfase 3 bij Tzummarum.

Aangezien Beetgum druk ging zetten voor meer ontstond er bij hen achterin ruimte waar Tzummarum dankbaar gebruik maakte.

Eerst Gerben met een wonderbaarlijk mooi Stiffie en kort daarna Rick met de bevrijdende 5-2.

Verdiend was het niet. Maar wederom was een hecht collectief bezig. 18-6. super heren.

==============

Tzummarum Beetgum

Tzummarum Beetgum 2

Meer foto’s: klik hier