bord sponsors

• 2007 (14)
  • 2006 (11)

27-09-2021: Beetgum 3 schiet uit de startblokken

Voor het 3e team van Beetgum begon begin september, na een jaar verdiende rust, eindelijk weer het nieuwe seizoen.

Met een goede mix van jonge talenten, ervaren rotten en een groepje hardlopers werd er in de beker verloren van SSS’3. Achteraf gezien het juiste resultaat, een zaterdag vrij is ook wel eens lekker. (Al neemt afdeling Engelum vaker vrij op zaterdag..maar dit terzijde)

De competitie begon met een uitwedstrijd op het kunstgras van Foarut 4. Een ploeg waar nog niet vaak van werd gewonnen en bekend staat om het verzorgde voetbal wat zij spelen.

Aankopen Patrick Banning en Jaap Montsma mochten deze wedstrijd meteen in de basis beginnen, wennen aan het hoge niveau zat er niet in, meteen aan de bak! Een gedurfde keus van coach Jan Bakker.

De eerste helft was het Foarut die het meeste balbezit had en de kansen kreeg. 1 maal wisten ze het net te vinden. Beetgum kreeg in deze helft maar 2 kansen, maar ze vlogen er beide in. Met name de eerste goal na een weergaloze assist van Jan Ytse van der Beek was een beauty.

De tweede helft was er geen vuiltje aan de lucht voor de Bitgumers en liep men uit naar een dik verdiende 1-4 overwinning.

PHOTO-2021-09-25-13-25-38

Een week later mocht Beetgum aantreden tegen het onbekende Hardegarijp 4. In het verleden heeft Hardegarijp wel hoger gevoetbalt en is dus een zeer geduchte tegenstander.

Echter kregen de heren in het rood geen grip op de wedstrijd en met name op de ontketende Gerrit van Rees op de nummer 10 positie. Samen met de snelle spitsen Yannick Hielkema en Mark Sander de Vries kreeg Beetgum kans op kans. Ook Patrick Banning kreeg nog een paar kansjes..

Gesteund door de solide verdediging en de sterk keepende Ping bleef het bij een prima 4-1 overwinning.

Als trotse koploper stapte men afgelopen zaterdag in de auto naar Trynwalden. Ook daar waren ze op de hoogte van de status van Beetgum, want er mocht worden aangetreden op het hoofdveld van kunstgras. Een vreugdesprongetje werd er gemaakt door Remko van der Vlught na het horen van dit nieuws. Zijn vervijnde techiek kom het best tot zijn recht op kunstgras.

Afgelopen zaterdag leek het dan ook of Beetgum met een mannetje meer speelde daardoor.

De dopjes werder klaar gelegd en de hesjes werden uitgedeeld voor het positiespel, de basis deed een klein positiespel en de wisselspelers deden fanatieke opwarm oefeningen. Er mag dan ook terecht vermeld worden dat Trynwalden zeer fanatiek aan het voorbereiden was op deze kraker.

De heren van Beetgum speelden het balletje een paar keer rond een strektten de beentjes. Gelegenheidskeeper Douwe Dijkstra werd getrakteerd op een paar schoten naast en over de goal en toen kon de wedstrijd beginnen.

Zo fanatiek als Trynwalden de warming up deed, zo fanatiek begonnen ze ook aan de wedstrijd.

Veel loopacties, mooie combinaties leverde uiteindelijk vrij weinig op. Ook Beetgum zette de lijn van de warming up voort en deed het vangnet aan aantal keer ‘bollen’.

Er werd met 0-0 gerust.

Na een donderspeech van coach Jan Bakker werd er in de 2e helft uit een ander vaatje getapt. De wedstrijd werd wat harder en Beetgum kwam wat meer aan voetbal toe. Met het invallen van de technisch begaafde Willem Postma kwam er wat meer voetbal in de ploeg. Hij zorgde met een assist voor de 0-1. Vreugde bij de Beetgumers en met name Willem. Vlak daarna ging Trynwalden een kleine 15 minuten vol druk zetten, met een schot van 50 meter maakte de laatste man een wereldgoal.

Waar de wedstrijd op een gelijkspel leek te eindigen, kwam daar de duvel uit het doosje: Yannick Hielkema die met een bekeken trap de 1-2 binnen schoot.

Weer winst voor Beetgum 3! Aanvoerder Auke Wymer Smit was na afloop dan ook zo trots als een pauw op zijn teamgenoten: ‘Dit is een goed stel hoor’!

A.V.