- VVBeetgum - http://www.vvbeetgum.nl -

03-11-2021: Beetgum 3 tankt vertrouwen

Na alle euforie van de afgelopen weken moest Beetgum 3 op zaterdag 2 oktober aantreden tegen de nummer 2 van dat moment: Leeuwarden Zwaluwen was de tegenstander, elftal nummer 10 wel te verstaan.

Een vooraf geduchte tegenstander, ook zonder puntverlies net als Beetgum. Ex-aanvoerder Willem Bakker begon tijdens het omkleden zelfs al over wat de tactiek zou worden voor deze wedstrijd. Het moet niet gekker worden, het 3een een tactiek bespreking? ‘Schoenmaker blijf bij je leest’ was dan ook het advies. ‘We sju t wol’

De heren van beide elftallen betreden het achterste veld op Sportcomplex It Bosk. Meteen werd er een prachtige combinatie opgezet, Keeper Willem vd Beek speelde laatste man Rutger Reitsma aan, die via middenvelder Willem Postma (welke wedstrijdritme opdoet bij beetgum 3) de opening vond bij spits Mark Sander. Een genot van een aanval, er kon dan ook geconcludeerd worden dat Beetgum klaar was voor de wedstijd na deze mooie warming-up. Vlak daarna floot scheidsrechter Gio voor het begin van de wedstrijd.

Eenmaal aan de wedstrijd begonnen werd al vrij snel duidelijk dat Leeuwarder Zwaluwen niet mee kon komen met het spel van Beetgum.

Het was 90 minuten lang eenrichtings verkeer naar het doel van de Sweltsjes.

Vooral voor spits Patrick Banning was de ban gebroken, aangemoedigd door het vrouwelijk schoon langs de lijn liep de spits van Beetgum als een hinde over het veld.. En terecht, dankzij 3 goals mocht Patrick de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

Uiteindelijk werd er maar liefst 10x gescoord:

Gerrit van Rees nam 2 goals op zijn rekening.

1x werd er gescoord door: Jelmer, Jaap, Elbert, Yannick, Mark Sander en Auke Wymer.

Een oplettende lezer, denkt nu dat zijn dan toch 11 goals.. Dat klopt, Auke Wymer scoorde op dezelfde wijze als de legendarische voetballer Diego Armando Maradona dat vroeger ook kon.. helaas kon de scheids dit niet op waarde inschatten.. de beelden spreken voor zich:

 

 

 

Een week later werd er aangetreden tegen een van de hekkensluiters, Franeker 8. Deze ploeg heeft nog geen punten behaald dit seizoen en verloor al twee maal met 6-2.

Waar Beetgum al een broertje dood heeft aan een warming up, deed Franeker ook haar best om voor de wedstrijd niet al teveel indruk achter te laten op de tegenstander. Onder het genot van wat oppeppende, tempo versnellende muziek uit de grote boombox van de geel blauwen werden de spiertjes los gemaakt.

Met name bij spits Banning had deze muziek het nodige effect, de ene na de andere lange pass kwam aan. Ook keeper Willem vd Beek leek veel soepeler te bewegen daardoor. Jammer dat er tijdens de wedstrijd geen muziek mocht worden gedraaid.

De wedstrijd zelf willen we niet teveel woorden vuil aan maken. Je kunt zien dat de koppositie de nodige spanningen met zich mee brengt. Passes kwamen niet aan, tegenstanders werden vrij gelaten en de assistent scheidsrechter dacht dat het vlaggetjesdag was.

Ook is de koploper van de 6eklasse-12 een graag geziene gast op de vrijdagavond-feestjes. Menig speler moet duidelijk nog wennen aan deze status en heeft moeite om in te schatten hoeveel drank er genuttigd mag worden op deze avonden. Dit heeft een duidelijk effect op de zaterdagmiddag, de oogjes zijn wat kleiner en de beentjes begrijpen soms niet wat er van hun wordt verwacht.

De statistieken van spits Yannick Hielkema wil ik u niet onthouden:

0x Assists

1x ingegooid

32x buitenspel

5x gescoord.

 

Ook de statistieken van verdediger Germ Minnema zijn noemenswaardig:

12 minuten speeltijd

8x tackle ingezet

4x vrije trap veroorzaakt

2x tegenstander uit de wedstrijd geschopt.

2x wrakke enkel

Na een tackle van back Elbert Dijkstra, een van de graag geziene gasten op de vrijdagavond, kreeg Franeker nog een penalty. Ondanks de nodige inspanningen van keeper Willem vd Beek ging deze er in.

Even later scoorde Franeker nog een wereldgoal door vanaf 30 meter de bal stijf in het kruis te schieten. Ook hier stond onze keeper weer aan de grond genageld.

Het slotakkoord was aan Patrick Banning, die na vorige week eindelijk los is. Hij krulde met een mooi schot de bal vanaf randje 16 de kruising in.

Zo kwam er na 112 minuten voetbal een einde aan deze slechte wedstrijd.

En de voor Franeker welbekende score was weer bereikt: 6-2!

Voor nu 2 weekjes vrij en dan mag de equipe van coach Jan Bakker aantreden tegen medekoploper Lions’66 5 om 12 uur op sportpark Lionello.

 

Zaterdag 30 oktober,

Voor vandaag stond voor het 3eelftal de wedstrijd tegen de nummer 2 Lions. Op het programma. Als koploper verzamelen de jongens rond 13:15 Bij de kantine op het sportcomplex te Bitgum. Zoals het betaamt bij een wedstrijd met dergelijke belangen was er toch enigszins spanning op de gezichten te lezen bij de Mannen ut Bitgum. Grote opsteker voor deze wedstrijd. Belangrijke schakel op het middenveld Gerrit van Rees heeft wel een verrassend scherpe blik in zijn ogen. Zijn verklaring was, 10 uur in de pyjama op de bank met de tandjes gepoetst. Kijk dit is de instelling die nodig is voor deze belangrijke wedstrijd. Bij aankomst in Leeuwarden en het aanschouwen van de tegenpartij is 1 ding duidelijk, dit kon wel een pittig potje worden voor het 3e.

Na de plichtplegingen Komt de wedstrijd vrij snel tot ontbranding. Misschien is het spanning of fanatisme. Voor onze laatste Man, 15 seizoenen lang de sluitpost op doel bij het eerste elftal, is het duidelijk. laten zien dat je er bent. Dit resulteerde in de 4minuut al in een duel in de 16 waarbij Jaap zich iets te duidelijk liet gelden. De Leidsman Kon niets anders dan de Bal op stip te leggen. De gegeven penalty zou gestopt worden door het keepersfenomeen vd Beek was de vurige hoop. Helaas was de penalty zuiver in geschoten en stonden de mannen met 1-0 achter. Ook gedurende de eerste 20 minuten bleef het spel voornamelijk van de kant van Beetgum onzuiver. Veel ballen werden snel ingeleverd en het bleek moeilijk het spelletje te spelen waarmee het publiek de laatste weken verwend was. Ballen werden veelal in de diepte gespeeld waardoor het voor Lions niet moeilijk was zich in te stellen op het spel van Beetgum. Lions Stond voornamelijk op eigen helft, maar kwamen toch af en toen gevaarlijk van de eigen helft door snelle counters bij balverlies van de bitgummers. Gevolg hiervan was dat het na ongeveer 20 minuten spelen een nieuw doelpunt voor de thuisploeg opleverde. 2-0

De ergernis Droop bij Leider Jan B van het gezicht en het werd tijd om in de rust maar eens wat stevige taal uit te spreken. Gelukkig was er voor de rust nog wel een historische meevaller. Uit de een corner werd voor het eerst in 7 jaar weer eens een kop goal gemaakt door het 3e. Het was Jaap die zijn fout aan het begin van de wedstrijd goed maakte door de bal onberispelijk binnen te koppen uit een corner. Toch was het jan duidelijk. het is toch iets te slapjes jongens, en net fon dat benauwde. De uitspraken waarmee gelukkig toch iets werd los gemaakt. Want in de 2ehelft was het spel van de kant van Beetgum in ieder geval een stuk energieker. De aanval werd snel gezocht maar mede door fouten in de laatste pass bleven grote kansen uit. Maar je kwaliteiten bezit in de voorhoede met yannick en mark-sander kan een doelpunt altijd vallen. En dit gebeurde ook na een kwartier voetballen in de 2ehelft. Een goede combinatie tussen de heren speelde de verdediging van lions volledig uit positie waardoor de gelijkmaker aangetekend kon worden.

uiteraard werd door dit mooie doelpunt en goede teamspirit na dit doelpunt nog gezocht na winnende treffer. Kansen kwamen er, Onder andere Gerrit van rees naar goed doorzetten kwam nog dicht tot een doelpunt. Maar de grootste kansen kwamen er voor willem P. 2 schoten eindigden na een goede actie op de paal en de lat. In de dugout was de spanning voelbaar, Lions kwam bij vlagen toch nog gevaarlijk voor het doel van Beetgum. Voornamelijk Corners leiden enkele keren tot flink gevaar. Maar onze rots in de branding onze kleine maar in daden grote doelman, van de Beek kon verder leed besparen. Misschien redde  Hessel nog wel een punt door de leidsman zeer duidelijk te maken dat er nog een goal afgekeurd diende te worden. En zo geschiede. Met een puntendeling als gevold maar nog steeds als koploper Keerden het 3huiswaarts. Op na de volgende.

 

A.V. & I.C.