20-11-2011: Wedstrijdverslag v.v. Beetgum 1 – v.v. Workum 1

Zaterdag 19 november 2011 speelde v.v. Beetgum een thuiswedstrijd tegen Workum. Een tegenstander waar tegen nog nooit eerder in competitieverband was gevoetbald.

Workum is een aantal jaren in 2de en 3de klasse actief geweest. Pupil van de week was Ruben van Seijen van v.v. Beetgum E2.

Het was deze zaterdag een wedstrijd die typerend is voor het seizoen. Voor de vijfde wedstrijd op rij scoorde Beetgum 2 doelpunten. Ook in deze wedstrijd stond er weer vroeg in de eerste helft een 0-2 achterstand op het scorebord. Hierna werd een toegekende penalty, na een overtreding op Robin Bruinsma, door Jort Dijkstra benut en was de russtand 1-2.

Beetgum heeft laten blijken over veel veerkracht te beschikking. In veel wedstrijden werd na een achterstand de mouwen opgestropt en knokten Beetgum zich terug in de wedstrijd. Feit is dat er al vroeg in de 2de helft een 3de doelpunt door Workum werd gemaakt. Hierdoor was het nodig om meer offensief te gaan voetballen met alle risico’s die dit met zich meebrengt. Uiteindelijk kon Workum nog 2 keer scoren en was het Daniel Dijkstra die uit een vrije trap met een mooi doelpunt de eindstand op 2-5 bepaalde.

Volgende week zijn er geen competitieverplichtingen, maar is er wel een oefenwedstrijd. St. Jacob is vrijdagavond 25 november 2011 de tegenstander. Het aanvangstijdstip is 19.45 uur en de wedstrijd wordt gespeeld op het sportcomplex ’t Bosk.