20-11-2011: ”Nummer 11 wint overtuigend van nummer 1”

Wedstrijdverslag v.v. Beetgum DA1 – v.v. Hardegarijp DA1

Zaterdag 19 november moesten de dames van Beetgum aantreden tegen de koploper Hardegarijp. Voor de wedstrijd wisten zij dat het wel eens een lastige strijd zou worden. Het is natuurlijk de koploper die nog geen wedstrijd verloren heeft. We hadden van te voren goede afspraken gemaakt en de opstelling was een beetje aangepast. Marinthe was vandaag eerste en enige wissel vanwege haar knie blessure. Iets later dan half 3 begon de wedstrijd. We hadden afgesproken vandaag eens te laten zien dat we het wel kunnen. Dus niet afwachten en meteen fel er boven op. Iedereen hield zich hier aan dus schoot Jeanine al snel  de 1-0 in het net. Dit moesten we zo vol houden. Zo nu en dan nog wel wat kansjes aan beide kanten, maar meer zat er niet in voor de rust.

De 2e helft waren we vol goede moed. Voor dat de scheids er was stonden wij alweer op het veld. Dit keer gaven we eens niet op en gingen er voor! Zo gezegd zo gedaan. Meteen er weer fel boven op en al snel kwamen er allemaal gaten bij de tegenstander. Wij konden rustig rond tikken, en de tegenstander was helemaal in de war. Een mooie bal van Francien kwam bij Marinthe terecht en het was 3 tegen 2! Marinthe kon afspelen op Jeanine en ook op Femke maar tikte hem zelf mooi langs te keeper! (Nu had ze een blikje beco verdiend ) De 2-0 was een feit. Wat een heerlijk gevoel dat het nu eens mee zat. We bleven drukken met als resultaat dat Jeanine ook nog de 3-0 maakte. Wat hebben wij het super gedaan! Het hele team heeft gevochten als leeuwinnen. Deze overwinning is ook goed voor het zelfvertrouwen. Tegenstander nooit onderschatten, maar ook zeker niet overschatten. Nu weten we weer dat we het wel kunnen. Volgende week gaan we weer voor de 3 punten! We spelen dan 12.15 in Ternaard.

In de 3e helft was het nog lang gezellig in de kantine! En de drankjes smaakten nu nog beter!