komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – De huidige competities in de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse worden niet meer uitgespeeld. Dat heeft het bestuur amateurvoetbal, na inventarisatie onder alle deelnemende verenigingen en in overleg met de belangenverenigingen CVTD en het COH besloten. Aanleiding hiervoor is de situatie waarin het amateurvoetbal als gevolg van de coronapandemie al geruime […]

REGIO – Op de hoogte blijven van het laatste amateurvoetbalnieuws? Volg ons naast Twitter op Facebook!

REGIO – De vrouwen van Someren/NWC moeten op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Boegbeeld Ivo Veltrop heeft bekend gemaakt zijn aflopende contract niet te verlengen bij de hoofdklasser. Na dertien seizoenen komt er een einde aan de samenwerking tussen Veltrop en Someren. Lees hier het volledige bericht. Bron: Eindhovens Dagblad.

OUDE PEKELA – Op 20 mei 2020 bestond Noordster 100 jaar. De jubileumcommissie was al geruime tijd bezig om een passend en bruisend eeuwfeest te organiseren. Het programma rond het Hemelvaartweekend stond vast en de voorbereidingen waren in een afrondende fase. Helaas kon het door de coronacrisis geen doorgang vinden. Snel was het besluit genomen […]

KATWIJK – Na afloop van het lopende voetbaljaar zal Joey Ravensbergen vertrekken bij Quick Boys. Dat heeft de linkervleugelverdediger aan de Technische Commissie laten weten. Daarmee komt een einde aan de jarenlange samenwerking tussen Quick Boys en Ravensbergen. De Katwijker maakt sinds het seizoen 2014-2015 deel uit van de selectie van het eerste elftal. Destijds […]

Print dit bericht Print dit bericht

03-12-2011: v.v. Beetgum met 1 punt uit de polder

Steffen Hansma (links) naast teammanager Tiede Dijkstra

Zaterdag 3 december 2011 speelde v.v. Beetgum de wedstrijd tegen Creil 1 uit de Noordoostpolder.

Het was de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Steffen Hansma. Afgelopen donderdag was er de eerste training en de kennismaking met selectie en hoofdbestuur.

Steffen Hansma in gesprek met Paul Roos, Jan Willem van der Weerd en voorzitter Johannes Kamstra

 

Zowel Creil als v.v. Beetgum hebben de punten hard nodig in de strijd om de rechtstreekse degradatieplaatsen. Op een slecht en zacht speelveld was het een wedstrijd waar meer in het gezeten dan de eindstand van 2-2.

De eerste helft konden beide teams in 45 minuten 1 a 2 doelrijpe kansen afdwingen. Marten Johannes Bloem stuitte, na een pas van Robin Bruinsma, op de keeper. Creil zag een 1 op 1 kans net langs de verkeerde, voor Beetgum de goede, kant van de paal gaan.

In de 29ste minuut was er een voorzet die tegen de wind in moeilijk in te schatten was voor Jaap Montsma en met wat geluk kon Creil de 1-0 scoren. Ondanks een optisch veldoverwicht dus een 1-0 achterstand in de rust.

Na de thee was het in de 51ste minuut Daniel Dijkstra die Jort Dijkstra aanspeelde en deze gaf een voorzet die door de vallende Bauke Reitsma over de doellijn werd gewerkt (1-1). In deze fase kwam Creil niet veel meer over de middenlijn. Na een onderschepping kon Marten Johannes Bloem door het centrum doorbreken en alleen voor de keeper de 1-2 maken.

Het was wachten op de 1-3 en voorzetten van Jort Dijkstra in de 84ste en 87ste werden door Bauke Reitsma en Lennart van der Meer net over en naast gekopt.

Door de vele blessurebehandelingen waren er nog extra minuten te spelen en in de 95ste minuut kreeg Beetgum toch nog de 2-2 tegen. Dit was een domper omdat er vandaag meer in had gezeten.

De ploegen op de ranglijst in de beurt van Beetgum verloren allen hun wedstrijd. Hierdoor was het niet eens een slechte zaterdag. Een speciaal woord van dank aan de vele supporters die de lange reis maakten naar Creil. Meer dan 30 supporters steunden v.v. Beetgum 1

Volgende week zaterdag 10 december 2011 de laatste thuiswedstrijd dit jaar tegen SVM Marknesse. Een geduchte tegenstander en de nummer 3 op de ranglijst. Maar wie weet misschien kan Beetgum voor een verrassing zorgen, eerder in het seizoen speelde Marknesse thuis met 1-1 gelijk tegen Creil.