komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

WORKUM – In de afgelopen twee seizoenen is gebleken dat Martijn Zwaga als assistent-trainer naast Jente Bootsma en Simon Wiersma een toegevoegde waarde is voor het technisch kader. Nu Martijn Zwaga met de gezinsuitbreiding op komst heeft aangegeven deze rol volgend seizoen niet meer te kunnen vervullen, is Workum samen met Bootsma en Wiersma in […]

HOOGEVEEN – De Kabouters van Hoogeveen zijn weer begonnen met trainen. Hoogeveen biedt deze trainingen aan voor de jongste jeugd aan vanaf 4 jaar. Het mooie is dat dit op de verder voetballoze zondagochtend plaatsvindt en dat het ook nog eens gratis en geheel vrijblijvend is. Hoogeveen TV was bij de eerste training van 2021 […]

VEENENDAAL – Derdedivisionist DOVO ziet Jasper Waalkens vertrekken naar hoofdklasser Halsteren. De middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap van Spakenburg naar de Veenendalers. Hij speelde dit seizoen in totaal zes wedstrijden voor DOVO, waarna het seizoen door corona werd stilgelegd. In het seizoen 2019-2020 speelde Waalkens ook al voor de Veenendalers. Daarnaast heeft hij bijna […]

ARNHEM – Oud-prof Carel van der Velden (48) is de nieuwe oefenmeester van zaterdagvierdeklasser HVC uit Amersfoort. De Arnhemmer was als speler in Nederland actief voor FC Wageningen, Vitesse en FC Den Bosch en beleefde daarna een kleurrijke voetballoopbaan in Engeland en Ierland.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

WERKENDAM – AFC-spits Yordi Teijsse maakt aankomend seizoen binnen de tweede divisie de overstap naar Kozakken Boys. De geboren Amsterdammer tekent tot de zomer van 2022 bij de Noord-Brabanders. Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland. 

Print dit bericht Print dit bericht

22-04-2012: v.v. Beetgum 1 wint eerste van 4 finales

De laatste weken werd er gesproken over nog 4 finales. In de laatste 4 competitiewedstrijden moet v.v. Beetgum 1 nacompetitie veiligstellen.

Zaterdag 21 april 2012 waren onder andere Marten Johannes Bloem, Jaap Montsma(beide geblesseerd) en Steven Koster (geschorst) afwezig.

De uitwedstrijd tegen Workum 1 was de eerste van 4 finales. De eindstand was een 1-4 overwinning en hiermee kreeg v.v. Beetgum 1 loon naar werken.  

Het eerste half uur golfde het spel wat op en neer en aan beide kanten kwamen kansen. Keeper Marcus Elzinga was vandaag goed in vorm en moest een aantal keren redding brengen. In de 27ste minuut moest Beetgum gedwongen wisselen omdat Willem Jan Dijkstra met een blessure zich moest laten vervangen door Lennart van der Meer.

In de 37ste minuut gaf aanvoerder Jort Dijkstra een dieptepass en Bauke Reitsma kwam in het duel met de keeper als winnaar naar voren en kon vervolgens binnentikken. (0-1)

Bauke Reitsma heeft de 0-1 voor Beetgum gemaakt

Twee minuten later (39ste minuut) kon Bauke Reitsma na een goede actie Robin Bruinsma bereiken, Robin Bruinsma omspeelde een verdediger en kon met links uithalen en in de korte hoek de keeper passeren.(0-2)

v.v. Beetgum viert de 0-2 gemaakt door Robin Bruinsma

Vlak voor rust in 45ste minuut kon Workum uit een corner de aansluitingsgoal maken. (1-2). In de blessuretijd was er een rode kaart (2 x geel) voor een speler van Workum. De 2de kaart was enigszins discutabel.

Workum komt vlak voor rust op 1-2

Na rust moest Workum dus met 10 man verder. Ondanks deze numerieke minderheid was Workum begin 2de helft de bovenliggende partij en had een veldoverwicht. Keeper Marcus Elzinga hield het doel met een paar reddingen schoon.

v.v. Beetgum onder druk begin 2de helft

Langzaam maar zeker kon Beetgum zich wat meer in de wedstrijd spelen. In de 71ste minuut kon Beetgum 2 schoten afvuren en uit een corner kopte Sybe Schaaf net naast.

Marcus Elzinga stond in de 75ste minuut aan de basis van de 1-3. Uit een verre uitrap bereikte hij Robin Bruinsma die het duel met de keeper van Workum uiterst koelbloedig afmaakte.

Na verre uittrap Marcus Elzinga scoort Robin Bruinsma (midden) de 1-3

Na een bal op de lat van Workum en een schot op de bal van Bauke Reitsma was het in de 89ste minuut weer Robin Bruinsma die, na een pass van Jort Dijkstra, de 1-4 als eindstand op het scorebord bracht.

Met 3de doelpunt van Robin Bruinsma de KO (1-4)

Man of the match met een hattrick was Robin Bruinsma, maar ook zeker moet worden genoemd  de 40-jarige keeper Marcus Elzinga.

Robin Bruinsma wordt gefeliciteerd met zijn hattrick

Een zeer nuttige overwinning vandaag voor v.v. Beetgum 1.  

Volgende week zaterdag 28 april 2012 de uitwedstrijd tegen Espel. De supportersvereniging heeft een busreis + buffet georganiseerd.

 Er zijn nog een aantal beschikbare plaatsen, maar VOL=VOL dus boek tijdig via:

Telefoonnummer: 058-2531983

Email: c20devries@hetnet.nl

Foto’s: Jacobus Feenstra