komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – De huidige competities in de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse worden niet meer uitgespeeld. Dat heeft het bestuur amateurvoetbal, na inventarisatie onder alle deelnemende verenigingen en in overleg met de belangenverenigingen CVTD en het COH besloten. Aanleiding hiervoor is de situatie waarin het amateurvoetbal als gevolg van de coronapandemie al geruime […]

REGIO – Op de hoogte blijven van het laatste amateurvoetbalnieuws? Volg ons naast Twitter op Facebook!

REGIO – De vrouwen van Someren/NWC moeten op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Boegbeeld Ivo Veltrop heeft bekend gemaakt zijn aflopende contract niet te verlengen bij de hoofdklasser. Na dertien seizoenen komt er een einde aan de samenwerking tussen Veltrop en Someren. Lees hier het volledige bericht. Bron: Eindhovens Dagblad.

OUDE PEKELA – Op 20 mei 2020 bestond Noordster 100 jaar. De jubileumcommissie was al geruime tijd bezig om een passend en bruisend eeuwfeest te organiseren. Het programma rond het Hemelvaartweekend stond vast en de voorbereidingen waren in een afrondende fase. Helaas kon het door de coronacrisis geen doorgang vinden. Snel was het besluit genomen […]

KATWIJK – Na afloop van het lopende voetbaljaar zal Joey Ravensbergen vertrekken bij Quick Boys. Dat heeft de linkervleugelverdediger aan de Technische Commissie laten weten. Daarmee komt een einde aan de jarenlange samenwerking tussen Quick Boys en Ravensbergen. De Katwijker maakt sinds het seizoen 2014-2015 deel uit van de selectie van het eerste elftal. Destijds […]

Print dit bericht Print dit bericht

29-04-2012: v.v. Beetgum 1 wint met 4-1 uitwedstrijd van Espel

Zaterdag 28 april 2012 heeft v.v. Beetgum 1 gesteund door heel veel supporters in een volle bus en met eigen vervoer de belangrijke uitwedstrijd tegen Espel met 1-4 gewonnen.

Om 12.30 uur vertrok de uitverkochte supportersbus richting Espel voor de wedstrijd tegen een concurrent voor een plaats in de nacompetitie.

instappen in volle supportersbus richting Espel

 

Trainer Steffen Hansma moest het onder andere stellen zonder de geschorste Sybe Schaaf, Rense Kamstra en Marten Johannes Bloem. De topscorer aller tijden van v.v. Beetgum 1 was indien nodig wel inzetbaar. De verwachting is dat Marten Johannes Bloem in het geval van nacompetitie ook beschikbaar is.

De vele supporters hadden al vroeg reden tot juichen. Na 2 minuten kon aanvoerder Jort Dijkstra de score openen (0-1) door een prima actie af te ronden met een mooi doelpunt.

Jort Dijkstra maakt al vroeg in de wedstrijd de 0-1

De eerste helft was maar spannend dan goed. Espel moest winnen om kans op nacompetitie te houden. Het gevaar kwam uit enkele vrije trappen en corners. Keeper Jaap Montsma moest enkele malen handelend optreden maar kwam niet echt in gevaar.

Jaap Montsma had niet echt een moeilijke middag

In de eerste helft had Bauke Reitsma, na goed voorbereidend werk van Robin Bruinsma, een 1 op 1 kans maar zijn schot mistte overtuiging en ging net naast.

Een goede kans voor Bauke Reitsma op de 0-2 gaat net naast

Jurjen Bloem moest in de eerste helft na een hoofdblessure het veld verlaten en werd vervangen door Lennart van der Meer.

Met nog veel supporters aan de thee (waaronder de clubfotograaf) was het in de 1ste minuut na de rust nu wel Bauke Reitsma die de bal kon onderscheppen en vakkundig de keeper passeerde (0-2).

Espel moest meer risico’s nemen en in de 78ste minuut werd Bauke Reitsma in het strafschopgebied gevloerd en kon zelf vanaf 11 meter de 0-3 scoren.

Bauke Reitsma scoort uit een penalty

Uit een benutte vrije trap in de 80ste minuut kon Espel door de 1-3 nog enige hoop koesteren. Maar voor de vele meegereisde toeschouwers was het duidelijk dat maar 1 ploeg recht had op de 3 punten.

Veel supporters voor v.v. Beetgum

In de 85ste minuut werd er in het strafschopgebied een overtreding op Robin Bruinsma gemaakt. De penalty wordt door Robin Bruinsma zelf genomen en door zijn doelpunt wordt de eindstand 1-4.

 

Robin Bruinsma bepaald met een benutte penalty de eindstand op 1-4

In de 90ste minuut leek Espel nog op 2-4 te kunnen komen. Maar de toegekende penalty werd door keeper Jaap Montsma prachtig uit de hoek gehaald.

 

Jaap Montsma haalt prachtig een penalty Espel uit de hoek

 

Tijdens de terugreis heeft aanvoerder Marten Johannes Bloem namens de selectie en het kader van v.v. Beetgum de supportersvereniging “de Old Boys”en alle supporters bedankt voor de steun deze dag.

Na afloop was er een opperbeste stemming in de supportersbus en tijdens het uitstekend verzorgde buffet door het Grauwe Paard werd en nog een paar uur genoten en gezellig nagepraat over de gewonnen wedstrijd.

 

opperbeste stemming in de supportersbus

 

 

 

 

 

 

Door de overwinning op Espel heeft v.v. Beetgum volgende week aan een gelijkspel tegen Creil genoeg om zeker te zijn van de nacompetitie. Maar gezien de 2 winstpartijen in laatste 2 uitwedstrijden (2 x winst 1-4) zal de formatie van Steffen Hansma voor de volle winst gaan.

Volgende week zaterdag 5 mei 2012 weer een zeer belangrijke wedstrijd:

v.v. Beetgum 1 – Creil 1

Aanvang: 14.30 uur

Sportcomplex ’t Bosk

We hopen dat veel publiek het team zal steunen tijdens deze wedstrijd

Fotograaf: Jacobus Feenstra

Alle 115 foto’s van deze dag zijn ook te bekijken via de facebook pagina van de v.v. Beetgum.

 http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=353388441377796&id=233157630033988#!/media/set/?set=a.166550580137496.34115.100003476642926&type=1