komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

HAARLEM – Het scheelde niet veel of de Haarlemse sportvereniging DIO zou deze zomer failliet verklaard worden. Tijdens de jaarvergadering in juni zou het faillissement besproken worden, maar er stond een nieuwe groep bestuursleden op om de club te redden van de ondergang.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

NAALDWIJK – Sinds de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van 13 oktober, ligt het amateurvoetbal stil. Er worden in de Tweede en Derde Divisie geen competitiewedstrijden gespeeld. Maar dat wil niet zeggen dat de trainingen ook volledig stil liggen. Westlandia, uitkomend in de Derde Divisie Zondag traint sinds deze week op een […]

REGIO – De competities in het amateurvoetbal liggen stil, maar verenigingen doen er alles aan om alternatieve activiteiten aan te bieden. Wat doet jouw club? Laat het ons weten via redactie@tweenul.nl.

‘Ik sta liever in de kantine van Noordster of WVV dan in een lounge in dat avant-gardistische ruimtestation van Bayern München. Er gaat niets boven een kale ruimte met zweterige supporters op een stenen vloer en daarboven de geur van bier en citroentjes met suiker.’ Oud-voetballer Jan Mulder schrijft dit in zijn bijdrage aan het […]

GRONINGEN – Bij menig amateurclub is niet lang nagedacht over de benaming van de kantine of het clubhuis. Vaak wordt het simpel en neutraal gehouden, zoals Sportpark Zuiderweg, De Zwaluw of Weltevreden. Bij de Groninger studentenvoetbalvereniging The Knickerbockers prijkt echter een opmerkelijke naam op het onderkomen: Appleknockers Flophouse. Wijlen Harry Muskee van bluesrockformatie Cuby & […]

Print dit bericht Print dit bericht

23-09-2012: Uitstekende wedstrijd van v.v. Beetgum 1

Zaterdag 22 september 2012 was Suawoude 1 de tegenstander voor v.v. Beetgum 1. Door twee kleine nederlagen tegen Leeuwarden en Foarut was het vandaag belangrijk 3 punten te halen.

In het kampioenschapjaar 2009/2011 werd er moeizaam bij Suawoude met 0-1 gewonnen

Door een 1-8 winst werd overtuigend aan de opdracht voldaan. Doordat de top-drie punten liet liggen was het een uitstekende zaterdag voor de formatie van Steffen Hansma.

In de 6de minuut was het Remco van der Vlugt die Jort Dijkstra kon bereiken. Jort twijfelde geen moment en passeerde de keeper met een afstandschot.(0-1)

Na een pass van Robin Bruinsma was het in de 30ste minuut Bauke Reitsma die koelbloedig de 0-2 maakte. Beetgum zette door Jort Dijkstra goed druk en de gedwongen terugspeelbal werd door Robin Bruinsma onderschept en kon Robin de keeper omspelen. Hierdoor werd het vlak voor rust 0-3.

Rust

In de 45ste minuut was het even schrikken toen Suawoude de 1-3 maakte. Beetgum pakte de draad weer snel op en via een prachtige aanval beginnend bij Jort Dijkstra en Bauke Reitsma bracht Robin Bruinsma de bal bij Willem Jan Dijkstra die zijn 2de maakte. (1-4).

Door te blijven voetballen en combineren was het wachten op meer doelpunten. In de 60ste minuut werd een overtreding in het strafschopgebied gemaakt op Robin Bruinsma. De penalty werd door Jort Dijkstra benut (1-5).

Door een doelpunt van Willem Jan Dijkstra in de 75ste minuut was het verschil 5 doelpunten (1-6). Vijf minuten later bediende Robin Bruinsma de vrijstaande Jort Dijkstra die een hattrick maakte (1-7).

Na 4 assist en 1 doelpunt was het Robin Bruinsma die, naar goed voorbereidend werk van Willem Postma, de eindstand met zijn 2de doelpunt op 1-8 bepaalde.

Het was vandaag een echte collectieve teamprestatie, werken voor elkaar en de bal rond laten gaan. Ook de spelers die niet in het verslag zijn genoemd hebben meer dan hun steentje bijgedragen aan het goede resultaat.

Volgende week zaterdag 29 september 2012 wacht in een thuiswedstrijd WWS 1.