23-11-2012: Beetgum wint in bekerthriller van Drachtster Boys VR1

In de 2e ronde van de KNVB beker lootte Beetgum, Drachtster Boys VR1.

Op papier een topper. De twee ploegen zitten namelijk ook bij elkaar in de competitie.
Drachtster Boys de nummer 1 tegen Beetgum de gedeelde nummer 3. Eerder in de competitie won Drachtster Boys met 2-3 in Beetgum.

Woensdag 21 november om kwart voor 6 vertrok de supportersbus die georganiseerd werd door de “OLD BOYS” richting Drachten.

Supportersbus richting Drachtster Boys

Beetgum was erg gemotiveerd aan de wedstrijd begonnen maar kreeg al snel een tegentreffer. Een snelle counter van Drachten leidde naar een onterechte 1-0 achterstand. Beetgum pakte het daarna al snel weer op en speelde sterk. In de 30e minuut kwam dan eindelijk de dikverdiende gelijkmaker. Na een ijzersterk schot van Jeanine Postma kon de keeper de bal alleen maar wegstompen, Imre Dijkstra loerde daar goed op en kon de bal gemakkelijk intikken (1-1). 5 minuten later maakte Jeanine Postma met een solo de 1-2 wat tevens ook de ruststand was.

De 2e helft kende een ander gezicht. De keeper van Drachtster Boys heeft de ploeg op de been gehouden. Spijtig genoeg moest Mariska Hoogland na een uur spelen het veld verlaten. De ploeg uit Drachten werd wel gevaarlijker maar Beetgum bleef overeind.

Beetgum meldt zich na deze overwinning bij de laatste 16 ploegen van Noord Nederland.

Een deel van de meegereisde supporters

Namens het damesteam nogmaals bedankt aan alle supporters die mee zijn gereisd naar Drachten