komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

Aan het openingsplan van het demissionair kabinet zie je dat er geen voetballer aan te pas is gekomen. Het plan is verstoken van gevoel voor de bal. De hunkering naar de club, het veld, het team en de wedstrijd. Anders valt de schamele positie die sport en daarmee voetbal is toebedeeld in deze planning niet […]

HAAKSBERGEN – Vanille-, Griekse yoghurt- en biscotti-ijs, een topping van lemon en natuurlijk een dot slagroom. IJsmaker Paul Wilderink bedacht een groen-witte ijscoupe voor zijn jarige voetbalclub. HSC’21 wordt dit jaar 100. Lees hier het volledige bericht. Bron: Tubantia.

EMMELOORD – Niets is zo veranderlijk als de mens. Anderhalve maand nadat hij zijn afscheid had aangekondigd is Jeroen van den Berg bijgedraaid. Hij blijft toch hoofdtrainer van SC Emmeloord. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

LICHTENVOORDE – Trainers in het amateurvoetbal houden hart vast. Blijven hun spelers wel gemotiveerd nu corona van geen wijken weet? Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – De spelerscarrousel in het amateurvoetbal draait een stuk minder snel dan gebruikelijk. Veel spelers blijven gewoon zitten waar ze zitten, hopend op een normaal seizoen met promotie en degradatie. Maar her en der zijn er toch wat wisselingen in de laatste dagen. Een opsomming. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

Print dit bericht Print dit bericht

23-11-2012: Beetgum wint in bekerthriller van Drachtster Boys VR1

In de 2e ronde van de KNVB beker lootte Beetgum, Drachtster Boys VR1.

Op papier een topper. De twee ploegen zitten namelijk ook bij elkaar in de competitie.
Drachtster Boys de nummer 1 tegen Beetgum de gedeelde nummer 3. Eerder in de competitie won Drachtster Boys met 2-3 in Beetgum.

Woensdag 21 november om kwart voor 6 vertrok de supportersbus die georganiseerd werd door de “OLD BOYS” richting Drachten.

Supportersbus richting Drachtster Boys

Beetgum was erg gemotiveerd aan de wedstrijd begonnen maar kreeg al snel een tegentreffer. Een snelle counter van Drachten leidde naar een onterechte 1-0 achterstand. Beetgum pakte het daarna al snel weer op en speelde sterk. In de 30e minuut kwam dan eindelijk de dikverdiende gelijkmaker. Na een ijzersterk schot van Jeanine Postma kon de keeper de bal alleen maar wegstompen, Imre Dijkstra loerde daar goed op en kon de bal gemakkelijk intikken (1-1). 5 minuten later maakte Jeanine Postma met een solo de 1-2 wat tevens ook de ruststand was.

De 2e helft kende een ander gezicht. De keeper van Drachtster Boys heeft de ploeg op de been gehouden. Spijtig genoeg moest Mariska Hoogland na een uur spelen het veld verlaten. De ploeg uit Drachten werd wel gevaarlijker maar Beetgum bleef overeind.

Beetgum meldt zich na deze overwinning bij de laatste 16 ploegen van Noord Nederland.

Een deel van de meegereisde supporters

Namens het damesteam nogmaals bedankt aan alle supporters die mee zijn gereisd naar Drachten