komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

Aan het openingsplan van het demissionair kabinet zie je dat er geen voetballer aan te pas is gekomen. Het plan is verstoken van gevoel voor de bal. De hunkering naar de club, het veld, het team en de wedstrijd. Anders valt de schamele positie die sport en daarmee voetbal is toebedeeld in deze planning niet […]

HAAKSBERGEN – Vanille-, Griekse yoghurt- en biscotti-ijs, een topping van lemon en natuurlijk een dot slagroom. IJsmaker Paul Wilderink bedacht een groen-witte ijscoupe voor zijn jarige voetbalclub. HSC’21 wordt dit jaar 100. Lees hier het volledige bericht. Bron: Tubantia.

EMMELOORD – Niets is zo veranderlijk als de mens. Anderhalve maand nadat hij zijn afscheid had aangekondigd is Jeroen van den Berg bijgedraaid. Hij blijft toch hoofdtrainer van SC Emmeloord. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

LICHTENVOORDE – Trainers in het amateurvoetbal houden hart vast. Blijven hun spelers wel gemotiveerd nu corona van geen wijken weet? Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – De spelerscarrousel in het amateurvoetbal draait een stuk minder snel dan gebruikelijk. Veel spelers blijven gewoon zitten waar ze zitten, hopend op een normaal seizoen met promotie en degradatie. Maar her en der zijn er toch wat wisselingen in de laatste dagen. Een opsomming. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

Print dit bericht Print dit bericht

28-11-2012: v.v. Beetgum 1 zet goede lijn door

Door een 0-1 winst op Noordbergum was het zaterdag 24 november 2012 de 3de winst in de laatste vier wedstrijden. Afgekeurde doelpunten en gemiste kansen waren er volop in de wedstrijd tegen Noordbergum.

In het begin van het seizoen had spits Bauke Reitsma moeite met scoren. Coach Steffen Hansma bleef vertrouwen houden in zijn spits. Terecht want tegen Noordbergum scoorde Bauke Reitsma zijn 5de doelpunt in de laatste drie wedstrijden.

In de eerste helft waren er onder toeziend oog van oud-trainer Thomas Haan meerdere kansen voor v.v. Beetgum. Ondanks kansen voor Marten de Vries, Marten Bloem en Daniel Dijkstra en 3 afgekeurde doelpunten was de ruststand 0-0. Dit ook mede door een goede redding van keeper Jaap Montsma.

Na rust was het weer voornamelijk Beetgum dat het spel dicteerde. In de 56ste minuut ging een boogbal van Noordbergum net naast. Hier tegenover ook meerdere halve en hele kansen voor Beetgum. In de 71ste minuut kon Daniel Dijkstra met een boogbal over een verdediger Bauke Reitsma bereiken, Bauke Reitsma kapte naar binnen en kon via de keeper het net vinden (0-1).

Hierna ging Noordbergum kick en rush voetballen en het spel golfde op en neer. Tot drie keer toe bracht keepers Jaap Montsma de bal snel in het spel met een snelle uittrap als stond Beetgum met 1-0 achter. Op dit soort momenten is het beter even de rust te pakken en niet meegaan in het spel van de tegenstander.

Bauke Reitsma (2x) en Daniel Dijkstra kregen nog kansen op de 0-2. Door de minimale voorsprong bleef het tot de laatste minuut nog billenknijpen. Na het laatste fluitsignaal waren de drie punten terecht voor Beetgum. Ook keeper Jaap Montsma hield voor de 2de opeenvolgende keer zijn doel schoon.

Volgende week zaterdag 1 december 2012 wacht Blija 1. In de eerste wedstrijd van het seizoen kon Beetgum op vrijdagavond 31 augustus met 2-0 winnen.