bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

ZUIDWOLDE – Wederom leed Zuidwolde een nederlaag (3-4) met miniem verschil. Hiermee is het bekeravontuur voor de VV Zuidwolde reeds geëindigd in de poulefase. Zaterdag speelde Zuidwolde zijn laatste bekerwedstrijd tegen ASC ’62 uit Dalfsen. Bij de thuisclub ontbraken maar liefst een kwintet spelers; de geblesseerden Steven Berghuis (hamstring), Jerry Dekker (knie), Leon Schoemaker en […]

DRACHTEN – Bij de start van een nieuw seizoen weet je het maar nooit. Er moeten weer nieuwe speelsters ingepast worden en dat kost tijd. De staf van Drachtster Boys/HR Piping had zich voorgenomen dat dit inpassen sneller moest dan het vorig seizoen. Immers toen werden er in de eerste seizoenshelft te veel punten gemorst. […]

ANJUM – Anjum heeft zaterdagmiddag met een ruime 8-2 overwinning tegen ASC’75 de bekercampagne afgesloten en kan zich op gaan maken voor de competitie. De serie bekerwedstrijden begon voor Anjum op dinsdagavond 3 september met een thuiswedstrijd tegen WTOC. Deze derby’s staan over het algemeen garant voor veel spanning, fysieke duels en goals. Helaas bleek […]

KAMPEN- DESZ is er niet in geslaagd om een ronde verder te komen in het bekertoernooi. De Sluzigers werden de hele wedstrijd ver terug gedrongen op eigen helft. Voor de rust wisten de Kampenaren twee keer te scoren, ook na rust scoorde DOS nog twee keer. DESZ kan zich nu volledig richten op de competitie […]

DAMWOUDE – De laatste bekerpoule wedstrijd tussen de al twee geplaatste teams was zaterdag alles behalve spannend. Broekster Boys domineerde het spel vanaf de eerste minuut. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden werd er verzorgd en nauwkeurig gespeeld. Weinig tot geen onnodig balverlies, controle op het o zo belangrijke middenveld en achterin de deur gesloten […]

Print dit bericht Print dit bericht

27-01-2013: Nuttige oefenwedstrijd v.v. Beetgum 1 gestaakt

Zaterdag 26 januari 2013 reisde de selectie van v.v. Beetgum af naar Tjalleberd voor een oefenwedstrijd op kunstgras tegen Minnertsga 2. Zeker geen tegenstander om te onderschatten, het team komt uit in de reserve 2 klasse.

In de eerste 30 minuten speelde v.v. Beetgum uitstekend voetbal. De combinaties liepen lekker en het team van Steffen Hansma stond met 2-0 voor.

Na bijna 4 maanden blessureleed maakte Robin Bruinsma weer zijn eerste speelminuten en scoorde na 10 minuten met een prima doelpunt de 0-1, dit na een vrije trap op maat van Marten Johannes Bloem.

Joshua de Jong maakte na een eentwee met Bauke Reitsma de 0-2 na koelbloedig de keeper te omspelen en beheerst te scoren.

Na een overtreding in het strafschopgebied kwam Minnertsga in de 35ste minuut terug tot 1-2. Nog geen 4 minuten later maakte Jort Dijkstra de 1-3 uit een penalty na een handsbal.

Voor rust vielen nog 2 doelpunten. Na een corner, door de wind verkeerd ingeschat, werd het 2-3 en in de 43ste minuut draaide Willem Jan Dijkstra bij zijn man weg en scoorde knap de 2-4.

Inmiddels was het gaan sneeuwen en werd het speelveld steeds gladder. Na 10 minuten in de 2de helft was het de scheidsrechter die in overleg met beide teams de wedstrijd staakte.

Al met al toch een nuttige oefenwedstrijd en v.v. Beetgum lijkt de goede vorm van voor de winterstop door te trekken.

Ondanks de winterperiode blijft het kader van v.v. Beetgum 1 zeer actief in het regelen van oefenwedstrijden. Wekelijks worden er één of twee oefenwedstrijden gepland.

Het programma voor de komende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 29 januari: Dronrijp 1 (oefen kunstgrasveld Menaldum, 20.00 uur)

Zaterdag 2 februari: Leeuwarden 1 (competitie thuis, 14.30 uur)

Zaterdag 2 februari: Rood Geel 1 (schaduwwedstrijd bij Rood Geel, 14.30 uur)