bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

GRONINGEN – In de zondag Eerste Klasse F verloren zowel GRC als Stadspark. De topper annex stadsderby tussen GVAV Rapiditas en Helpman werd een prooi voor de thuisclub. Gruno pakte zijn eerste punten.  Nummer 5 GRC ontving vanmiddag met FVC de club die voorlaatst staat. Het werd een flinke tegenvaller voor GRC, wat bij rust […]

SCHOONEBEEK – Nadat Titan vorige week al ingehaald had tegen DVC’59, mocht het deze week op bezoek bij Schoonebeek. De wedstrijd tussen de nummers 5 en 6 ging lang gelijk op, maar de betere kansen waren voor Schoonebeek. Uiteindelijk stond er een toch wel terechte 2-1 eindstand op het nieuwe scorebord. Vanaf het begin bleek […]

REGIO – Zondagmiddag stond er weer een volledige speelronde op het programma in het amateurvoetbal. De Lutte bleef zonder puntenverlies en BWO pakte verrassend een punt bij FC Suryoye. In de 1e klasse E boekte De Zweef een belangrijke zege tegen directe concurrent FC Winterswijk, dat strijdt tegen degradatie. Stevo was sterker dan Heino en […]

BUREN – Hoofdtrainer Febo Roosenburg heeft zijn contract bij de voetbalvereniging Geel Wit met een jaar verlengd. Ook elftalleider Gerard Hekkelman gaat nog een jaar door.  Voorzitter André de Jong maakte dit vrijdag bekend op de algemene ledenvergadering van de club.  Roosenburg en Hekkelman zijn aan hun tweede seizoen bezig. Geel Wit draait onderin mee […]

SNEEK – Er had voor Stadspark zondag meer ingezeten dan de 5-1 nederlaag tegen koploper SWZ Sneek. Sneek die veel balbezit had maar er niet goed uit kon komen waar Stadspark verdedigend goed stond. Het was zelfs Stadspark die de beste kansen kreeg door Merijn Alting goede redding keeper en aanvoeder Michel Boonstra die oog […]

Print dit bericht Print dit bericht

27-01-2013: Nuttige oefenwedstrijd v.v. Beetgum 1 gestaakt

Zaterdag 26 januari 2013 reisde de selectie van v.v. Beetgum af naar Tjalleberd voor een oefenwedstrijd op kunstgras tegen Minnertsga 2. Zeker geen tegenstander om te onderschatten, het team komt uit in de reserve 2 klasse.

In de eerste 30 minuten speelde v.v. Beetgum uitstekend voetbal. De combinaties liepen lekker en het team van Steffen Hansma stond met 2-0 voor.

Na bijna 4 maanden blessureleed maakte Robin Bruinsma weer zijn eerste speelminuten en scoorde na 10 minuten met een prima doelpunt de 0-1, dit na een vrije trap op maat van Marten Johannes Bloem.

Joshua de Jong maakte na een eentwee met Bauke Reitsma de 0-2 na koelbloedig de keeper te omspelen en beheerst te scoren.

Na een overtreding in het strafschopgebied kwam Minnertsga in de 35ste minuut terug tot 1-2. Nog geen 4 minuten later maakte Jort Dijkstra de 1-3 uit een penalty na een handsbal.

Voor rust vielen nog 2 doelpunten. Na een corner, door de wind verkeerd ingeschat, werd het 2-3 en in de 43ste minuut draaide Willem Jan Dijkstra bij zijn man weg en scoorde knap de 2-4.

Inmiddels was het gaan sneeuwen en werd het speelveld steeds gladder. Na 10 minuten in de 2de helft was het de scheidsrechter die in overleg met beide teams de wedstrijd staakte.

Al met al toch een nuttige oefenwedstrijd en v.v. Beetgum lijkt de goede vorm van voor de winterstop door te trekken.

Ondanks de winterperiode blijft het kader van v.v. Beetgum 1 zeer actief in het regelen van oefenwedstrijden. Wekelijks worden er één of twee oefenwedstrijden gepland.

Het programma voor de komende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 29 januari: Dronrijp 1 (oefen kunstgrasveld Menaldum, 20.00 uur)

Zaterdag 2 februari: Leeuwarden 1 (competitie thuis, 14.30 uur)

Zaterdag 2 februari: Rood Geel 1 (schaduwwedstrijd bij Rood Geel, 14.30 uur)