komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

WORKUM – In de afgelopen twee seizoenen is gebleken dat Martijn Zwaga als assistent-trainer naast Jente Bootsma en Simon Wiersma een toegevoegde waarde is voor het technisch kader. Nu Martijn Zwaga met de gezinsuitbreiding op komst heeft aangegeven deze rol volgend seizoen niet meer te kunnen vervullen, is Workum samen met Bootsma en Wiersma in […]

HOOGEVEEN – De Kabouters van Hoogeveen zijn weer begonnen met trainen. Hoogeveen biedt deze trainingen aan voor de jongste jeugd aan vanaf 4 jaar. Het mooie is dat dit op de verder voetballoze zondagochtend plaatsvindt en dat het ook nog eens gratis en geheel vrijblijvend is. Hoogeveen TV was bij de eerste training van 2021 […]

VEENENDAAL – Derdedivisionist DOVO ziet Jasper Waalkens vertrekken naar hoofdklasser Halsteren. De middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap van Spakenburg naar de Veenendalers. Hij speelde dit seizoen in totaal zes wedstrijden voor DOVO, waarna het seizoen door corona werd stilgelegd. In het seizoen 2019-2020 speelde Waalkens ook al voor de Veenendalers. Daarnaast heeft hij bijna […]

ARNHEM – Oud-prof Carel van der Velden (48) is de nieuwe oefenmeester van zaterdagvierdeklasser HVC uit Amersfoort. De Arnhemmer was als speler in Nederland actief voor FC Wageningen, Vitesse en FC Den Bosch en beleefde daarna een kleurrijke voetballoopbaan in Engeland en Ierland.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

WERKENDAM – AFC-spits Yordi Teijsse maakt aankomend seizoen binnen de tweede divisie de overstap naar Kozakken Boys. De geboren Amsterdammer tekent tot de zomer van 2022 bij de Noord-Brabanders. Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland. 

Print dit bericht Print dit bericht

24-02-2013: Wonderbaarlijk duel Beetgum in Blija

Zaterdag 23 februari 2013 stond de wedstrijd Blija 1 – v.v. Beetgum 1 op het programma.

Tegenstander Blija heeft het hele seizoen hun thuiswedstrijden niet op hun eigen terrein kunnen spelen. Ook de wedstrijd in Beetgum kon daar niet worden gespeeld en was er enkele weken geleden een verzoek ingediend om de wedstrijd in Beetgum te spelen.

Het veld in Beetgum werd zaterdagmorgen afgekeurd voor voetbal. De harde bevroren ondergrond maakte het voetbal onmogelijk en gevaarlijk voor spelers.

Blija kwam om half 11 met het bericht dat het speelveld in Blija zeer onverwachts wel geschikt zou zijn voor de wedstrijd. Nadat ook de krasse 75-jarige scheidsrechter Sjoerdsma het veld had goedgekeurd moest Beetgum op “beton” voetballen.

v.v. Beetgum 1 moest het, door vakanties, blessures en schorsingen, stellen zonder 9 selectiespelers. De resterende spelers werden aangevuld met B junioren en het verlies met 5-0 kwam hard aan.

Beetgum heeft nog verschillende mogelijkheden gehad om de ruststand van 3-0 te verkleinen met 1 of 2 doelpunten. Vlak voor rust waren er 100% kansen voor Marten Bloem (zij-net), Willem Postma (lat) en nog een 2 op 1 situatie met de keeper.

In de rust werd de licht geblesseerde Sybe Schaaf gewisseld en kwam de 16-jarige Danny Tho Bockholtt in het veld.

Na rust kon Blija nog 2 keer scoren en was het na afloop van de wedstrijd goed te constateren dat er geen blessures bij zijn gekomen.

Ondanks het verlies konden de spelers met opgeheven hoofd het veld verlaten. De aanwezige voorzitter van de jeugdcommissie Jan Drost stelde terecht vast dat het team 90 minuten heeft gewerkt en alles heeft gedaan binnen de mogelijkheden. Ook de 17-jarige keeper Stanley Brussaard, die zijn competitiedebuut maakte, kon terugzien op een goed debuut.  

Volgende week zaterdag 2 maart 2013 wacht een thuiswedstrijd tegen Lions 1, op basis van verliespunten staat Lions op de 1ste plaats en is in de race voor het kampioenschap.