komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

HAREN – Hoofdklasser Be Quick 1887 wil dat de competitie verder gespeeld wordt in twee regionale poules van acht clubs. Dat heeft de club aan de KNVB laten weten. door Andor Heij De KNVB hield woensdag een online vergadering en ook een enquête onder de clubs uit de tweede en derde divisies en de hoofdklassen […]

VEENENDAAL – Simon van Zeelst en Mitchell de Zwart beginnen in januari aan hun laatste half jaar bij DOVO. Beide spelers hebben te kennen gegeven de Veenendaalse derde divisionist na dit seizoen te willen verruilen voor SteDoCo. Die club wordt getraind door Franns Adelaar en staat momenteel bovenaan in de derde divisie zaterdag. Van Zeelst […]

TRONDHEIM – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo is vrijdag in Noorwegen aangekomen voor een nieuw Europees avontuur. In Trondheim moet de Hoornse ploeg van trainer Sander van Dijk zien af te rekenen met tegenstander Utleira om zich zo direct te plaatsen voor de Futsal Champions League. NH Sport sprak met Van Dijk over de eerste dag in het […]

REGIO – Maak gebruik van het Prikbord op deze site. Clubs die tegenstanders, trainers, leiders, grensrechters of wat dies meer zij zoeken of bijvoorbeeld scheidsrechters die wedstrijden willen fluiten, alle berichten waarin iets wordt gezocht of gevraagd/aangeboden worden onder prikbord verzameld, zodat ze niet in de nieuwsstroom slechts korte tijd op de homepage staan. Wanneer […]

REGIO – Nadat in maart de sportcompetities stil kwamen te liggen en de kantines gesloten werden, luidden tal van verenigingen de noodklok. Uit een enquête van deze krant bleek dat liefst 9 procent van de clubs zich in het voortbestaan bedreigd voelde. Dat kwam overeen met het landelijke percentage. Lees hier het volledige bericht. Bron: PZC.

Print dit bericht Print dit bericht

24-02-2013: Wonderbaarlijk duel Beetgum in Blija

Zaterdag 23 februari 2013 stond de wedstrijd Blija 1 – v.v. Beetgum 1 op het programma.

Tegenstander Blija heeft het hele seizoen hun thuiswedstrijden niet op hun eigen terrein kunnen spelen. Ook de wedstrijd in Beetgum kon daar niet worden gespeeld en was er enkele weken geleden een verzoek ingediend om de wedstrijd in Beetgum te spelen.

Het veld in Beetgum werd zaterdagmorgen afgekeurd voor voetbal. De harde bevroren ondergrond maakte het voetbal onmogelijk en gevaarlijk voor spelers.

Blija kwam om half 11 met het bericht dat het speelveld in Blija zeer onverwachts wel geschikt zou zijn voor de wedstrijd. Nadat ook de krasse 75-jarige scheidsrechter Sjoerdsma het veld had goedgekeurd moest Beetgum op “beton” voetballen.

v.v. Beetgum 1 moest het, door vakanties, blessures en schorsingen, stellen zonder 9 selectiespelers. De resterende spelers werden aangevuld met B junioren en het verlies met 5-0 kwam hard aan.

Beetgum heeft nog verschillende mogelijkheden gehad om de ruststand van 3-0 te verkleinen met 1 of 2 doelpunten. Vlak voor rust waren er 100% kansen voor Marten Bloem (zij-net), Willem Postma (lat) en nog een 2 op 1 situatie met de keeper.

In de rust werd de licht geblesseerde Sybe Schaaf gewisseld en kwam de 16-jarige Danny Tho Bockholtt in het veld.

Na rust kon Blija nog 2 keer scoren en was het na afloop van de wedstrijd goed te constateren dat er geen blessures bij zijn gekomen.

Ondanks het verlies konden de spelers met opgeheven hoofd het veld verlaten. De aanwezige voorzitter van de jeugdcommissie Jan Drost stelde terecht vast dat het team 90 minuten heeft gewerkt en alles heeft gedaan binnen de mogelijkheden. Ook de 17-jarige keeper Stanley Brussaard, die zijn competitiedebuut maakte, kon terugzien op een goed debuut.  

Volgende week zaterdag 2 maart 2013 wacht een thuiswedstrijd tegen Lions 1, op basis van verliespunten staat Lions op de 1ste plaats en is in de race voor het kampioenschap.