bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

HOOGEVEEN – Hoogeveen zaterdag is de voorbereiding uitstekend begonnen. De ploeg van trainer Edward Sabandar versloeg in de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup het een klasse hoger spelende Dedemsvaart met 6-2. Met name het laatste half uur maakten de Hoogeveners een sterke en frisse indruk. Sabandar beschikt met de komt van een aantal […]

HOOGEVEEN – Gramsbergen heeft het als debutant tijdens het Offerein Voetbaltoernooi uitstekend gedaan. De ploeg van de nieuwe trainer Stefan Ranantoknam maakte indruk tijdens de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup door SC Erica met 7-1 te verslaan. Gramsbergen strijdt nu verder om een plek in de finale. Dedemsvaart zal zich moeten richten op […]

HOOGEVEEN – Germanicus kent een goede start van de voorbereiding. Vrijdagavond werd er tijdens het Offerein Voetbaltoernooi in de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup met 5-0 gewonnen van Nieuw Buinen. Dinsdagavond neemt Germanicus het nu op tegen Gramsbergen dat SC Erica met 7-1 versloeg. De winnaar speelt vrijdagavond de finale tegen Hoogeveen zaterdag […]

EMMELOORD – Aanvaller Yumé Ramos hoopt zaterdag zijn officiele debuut te maken voor zijn nieuwe club Flevo Boys. De hoofdklasser uit Emmeloord speelt dan in de 1e voorronde van het het toernooi om de KNVB beker een uitwedstrijd tegen Mierlo Hout. Ramos kijkt enorm uit naar zijn officiële debuut. De 32 jarige spits heeft in […]

REGIO – Oefenwedstrijden kunnen gemaild worden naar redactie@tweenul.nl. Zaterdag 17 augustus FC Klazienaveen – Noordwolde, 14.30 uur Westerkwartier – SV Haulerwijk SV Marum VR1 – CSV Be Quick Dokkum VR1, 14.30 uur SC Loppersum – NEC Delfzijl, 14:30 uur Erica ’86 – SC Erica 2, 14.30 uur VVS Oostwold – Groninger Boys zaterdag, 14.30 uur […]

Print dit bericht Print dit bericht

24-03-2013: V.V. BEETGUM VR1 NAAR HALVE FINALE BEKER!

Zaterdag 23 maart 2013 is nu al een historische dag geworden. Na een zinderende wedstrijd wonnen de dames van Beetgum met 4-3 van HS’88 uit Hoogezand in de kwartfinale in de KNVB Beker.

Het was ‘s morgens nog onzeker of de kwartfinale wedstrijd door zou gaan. Wedstrijdsecretaris Margriet de Jong was de hele morgen met tientallen telefoontjes in de weer. Rond 10.30 uur kwam het bericht dat de wedstrijd niet om 14.30 uur in Hoogezand kon worden gespeeld. HS’88 kwam met het voorstel om de wedstrijd om 16.30 te spelen in Hoogezand.

In het bijzijn van speelsters Jeanine Postma, Imre Dijkstra en leider Jan Bakker kwam om 11.27 uur het verlossende telefoontje bij Margriet de Jong binnen dat de wedstrijd om 15.30 uur in Beetgum zou worden gespeeld. Inmiddels hadden de Old Boys na veel voorbereidingen de supportersbus, die al onderweg was naar Beetgum, geannuleerd.

En dan de wedstrijd………..

Bleke kopjes bij de speelsters en begeleiding, al weken was er naar de wedstrijd toegeleefd. De laatste twee trainingen waren uitstekend bezocht.

Maar na 10 minuten had HS’88 al twee keer gescoord en stond er een 0-2 stand op het scorebord.

Al snel scoort HS’88 de 0-1

Niet veel later kijkt v.v. Beetgum VR1 tegen een 0-2 achterstand aan.

De organisatie in de achterhoede werd omgezet en Beetgum kwam steeds beter in de wedstrijd. De dames vochten als leeuwen en de eerste kansjes kwamen er.

Een hoge lange bal kwam bij Jeanine Postma die knap de keepster omspelen (1-2). Door een verkeerde uittrap van de keeper was het weer Jeanine Postma die uiterst koelbloedig de 2-2 scoorde.

Jeanine Postma maakt de aansluitingstreffer 1-2.

en ook de 2-2 door Jeanine Postma

HS’88 heeft een prima ploeg met enkele zeer goede speelsters en vlak voor rust was het plotseling weer HS’88 dat een doelpunt maakte (2-3 ruststand)

Na rust moest Beetgum tegen de straffe oostenwind in voetballen. De dames zetten alles op alles, voor iedere meter en bal werd gevochten.

Inmiddels was het publiek de 12 man (of vrouw) geworden.

Keepster Avelon Wouda Sijtsma was deze dag in goede vorm en moest enkele keren knap redden.

Keepster Avelon was in goede vorm

Beetgum had wat minder kansen dan in de eerste helft. Toch was het Jeanine Postma die haar hattrick maakte (3-3).

Jeanine Postma onderweg naar de 3-3

Hiermee leek de wedstrijd op penalty’s uit te draaien. In de 83ste minuut kwam er een goede pass van Imre Dijkstra op Jeanine Postma. Jeanine Postma was deze dag in een supervorm en na een prachtige actie scoorde Jeanine Postma hoog in de touwen de 4-3.

Jeanine op weg naar de 4-3, het publiek wil hem er wil in schreeuwen

Jeanine haalt uit

In de 83ste minuut komt Beetgum op 4-3 tot grote vreugde van de voorzitters van het hoofdbestuur en commerciele commissie

 

In de laatste minuten was het billenknijpen voor de dames en supporters. Na het laatste fluitsignaal was er grote vreugde bij het team, begeleiding en zeker ook bij de vele toeschouwers.

grote ontlading na het laatste fluitsignaal

De speelsters en begeleiding vieren de overwinning en nu op naar de halve finale

 

Een prachtig resultaat en een dag die nog lang in ieders geheugen zal blijven. Het bleef nog heel lang druk en gezellig in de kantine. Nu de halve finale thuis tegen Frisia VR1.

Eerst nog nagenieten van deze spectaculaire wedstrijd en een groot compliment en felicitaties voor de speelsters en begeleiding. Deze dag was Lotje Feenstra actief als verzorgster en Willem Postma als grensrechter, beide bedankt.

De foto’s deze middag zijn gemaakt door Kobus Feenstra.