bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – Wedstrijdposter gratis op TweeNul? Mail een exemplaar (bij voorkeur als jpg) naar redactie@tweenul.nl.

REGIO – Wedstrijdposter gratis op TweeNul? Mail een exemplaar (bij voorkeur als jpg) naar redactie@tweenul.nl.

OOST Zaterdag Vierde klasse A, Mannen zaterdag: Woezik – Elisthalater. STAND DVE-Trajanus  18 15 3 0 48 72 18 Quick 1888  17 13 3 1 42 57 23 Juliana ’31  17 10 3 4 33 53 19 Woezik  17 9 3 5 30 46 34 Kolping-Dynamo  18 8 3 7 27 41 30 Alverna  18 […]

GRONINGEN – Komende zaterdag de afsluiting van de competitie van de eerste klasse E. Verschillende wedstrijden doen er nog toe. Ook de ontmoeting tussen Noordscheschut en Oranje Nassau is niet om des keizers baard. door Siemon Aikema Voor Noordscheschut lijkt de wedstrijd van zaterdag belangrijker dan voor Oranje Nassau. De Schutters hebben bij winst nog […]

REGIO – Wedstrijdposter gratis op TweeNul? Mail een exemplaar (bij voorkeur als jpg) naar redactie@tweenul.nl.

Print dit bericht Print dit bericht

24-03-2013: V.V. BEETGUM VR1 NAAR HALVE FINALE BEKER!

Zaterdag 23 maart 2013 is nu al een historische dag geworden. Na een zinderende wedstrijd wonnen de dames van Beetgum met 4-3 van HS’88 uit Hoogezand in de kwartfinale in de KNVB Beker.

Het was ‘s morgens nog onzeker of de kwartfinale wedstrijd door zou gaan. Wedstrijdsecretaris Margriet de Jong was de hele morgen met tientallen telefoontjes in de weer. Rond 10.30 uur kwam het bericht dat de wedstrijd niet om 14.30 uur in Hoogezand kon worden gespeeld. HS’88 kwam met het voorstel om de wedstrijd om 16.30 te spelen in Hoogezand.

In het bijzijn van speelsters Jeanine Postma, Imre Dijkstra en leider Jan Bakker kwam om 11.27 uur het verlossende telefoontje bij Margriet de Jong binnen dat de wedstrijd om 15.30 uur in Beetgum zou worden gespeeld. Inmiddels hadden de Old Boys na veel voorbereidingen de supportersbus, die al onderweg was naar Beetgum, geannuleerd.

En dan de wedstrijd………..

Bleke kopjes bij de speelsters en begeleiding, al weken was er naar de wedstrijd toegeleefd. De laatste twee trainingen waren uitstekend bezocht.

Maar na 10 minuten had HS’88 al twee keer gescoord en stond er een 0-2 stand op het scorebord.

Al snel scoort HS’88 de 0-1

Niet veel later kijkt v.v. Beetgum VR1 tegen een 0-2 achterstand aan.

De organisatie in de achterhoede werd omgezet en Beetgum kwam steeds beter in de wedstrijd. De dames vochten als leeuwen en de eerste kansjes kwamen er.

Een hoge lange bal kwam bij Jeanine Postma die knap de keepster omspelen (1-2). Door een verkeerde uittrap van de keeper was het weer Jeanine Postma die uiterst koelbloedig de 2-2 scoorde.

Jeanine Postma maakt de aansluitingstreffer 1-2.

en ook de 2-2 door Jeanine Postma

HS’88 heeft een prima ploeg met enkele zeer goede speelsters en vlak voor rust was het plotseling weer HS’88 dat een doelpunt maakte (2-3 ruststand)

Na rust moest Beetgum tegen de straffe oostenwind in voetballen. De dames zetten alles op alles, voor iedere meter en bal werd gevochten.

Inmiddels was het publiek de 12 man (of vrouw) geworden.

Keepster Avelon Wouda Sijtsma was deze dag in goede vorm en moest enkele keren knap redden.

Keepster Avelon was in goede vorm

Beetgum had wat minder kansen dan in de eerste helft. Toch was het Jeanine Postma die haar hattrick maakte (3-3).

Jeanine Postma onderweg naar de 3-3

Hiermee leek de wedstrijd op penalty’s uit te draaien. In de 83ste minuut kwam er een goede pass van Imre Dijkstra op Jeanine Postma. Jeanine Postma was deze dag in een supervorm en na een prachtige actie scoorde Jeanine Postma hoog in de touwen de 4-3.

Jeanine op weg naar de 4-3, het publiek wil hem er wil in schreeuwen

Jeanine haalt uit

In de 83ste minuut komt Beetgum op 4-3 tot grote vreugde van de voorzitters van het hoofdbestuur en commerciele commissie

 

In de laatste minuten was het billenknijpen voor de dames en supporters. Na het laatste fluitsignaal was er grote vreugde bij het team, begeleiding en zeker ook bij de vele toeschouwers.

grote ontlading na het laatste fluitsignaal

De speelsters en begeleiding vieren de overwinning en nu op naar de halve finale

 

Een prachtig resultaat en een dag die nog lang in ieders geheugen zal blijven. Het bleef nog heel lang druk en gezellig in de kantine. Nu de halve finale thuis tegen Frisia VR1.

Eerst nog nagenieten van deze spectaculaire wedstrijd en een groot compliment en felicitaties voor de speelsters en begeleiding. Deze dag was Lotje Feenstra actief als verzorgster en Willem Postma als grensrechter, beide bedankt.

De foto’s deze middag zijn gemaakt door Kobus Feenstra.