komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

MIDDELBURG – In de rubriek ‘Hoe trainen Zeeuwse sporters nu?’ gaat de PZC iedere week in gesprek met een sporter uit deze provincie. Hoe blijft hij of zij fit in tijden van lockdown? In deel 8: voetbalster Lora van den Hemel. Lees hier het volledige bericht. Bron: PZC.

TERNEUZEN – Voetballer Niek Hamelink gaat Terneuzense Boys verlaten. Na jaren trouwe dienst gaat hij in België spelen, bij Evergem 2020. Dit is een fusieclub die dit seizoen ontstond na het samengaan van Ertvelde United en DKW Evergem en komt uit in de derde provinciaal. Bron: PZC.

REGIO – Maak gebruik van het Prikbord op deze site. Clubs die tegenstanders, trainers, leiders, grensrechters of wat dies meer zij zoeken of bijvoorbeeld scheidsrechters die wedstrijden willen fluiten, alle berichten waarin iets wordt gezocht of gevraagd/aangeboden worden onder prikbord verzameld, zodat ze niet in de nieuwsstroom slechts korte tijd op de homepage staan. Wanneer […]

REGIO – Nu de KNVB heeft aangegeven dat de competitie definitief niet hervat gaat worden, hebben de hoofdtrainers Bert v/d Meer (ZEC), Jur Smit (Warffum) en Marco Pesiwarissa (Corenos) de handen ineen geslagen om de Hogeland Regio Cup te organiseren voor clubs uit de regio. Noordpool UFC, SIOS, NEC Delfzijl 2, TEO, De Fivel, ZEC, […]

STEENWIJK – Met ingang van het seizoen 2021-2022 speelt VV Steenwijk prestatievoetbal op zaterdag. Dat hebben de leden dit weekend middels een stemming beslist tijdens de algemene ledenvergadering, die vanwege het coronavirus online gehouden werd. Een grote meerderheid koos voor de zaterdag. Zo komt er na bijna 109 jaar een einde aan prestatief voetbal op […]

Print dit bericht Print dit bericht

24-03-2013: Verslag bekerweek door Tjeerd Jan Hobma

De bekerweek van v.v. Beetgum dames 1

Dat er iets in de lucht hing was deze week te merken binnen het team van de v.v. Beetgum dames.

Zondagavond voor Studio Sport contact met Loltje Veenstra voor de medische begeleiding  de blessures van keeper Avelon (2 weken geleden nog per ambulance afgevoerd) en Pietsje onze aanvoerder, die in de oefenwedstrijd in en tegen Berlikum door haar enkel ging zijn zorgelijk .

Kort antwoord van Loltje ”ik ben er”.

Maandagavond een 100% opkomst op de training waarbij Pietsje ingepakt in tape ouderwets de warming-up leidt.

Bij het positiespel spelen wij  in hoog tempo, en Lisa na haar lange ziekte gelukkig weer aanwezig, snakt naar adem.

Leuk dat de coaching binnen het team steeds beter wordt en de speelsters elkaar positieve aanwijzingen geven.

Bij het afronden neemt Marinthe nieuwkomer Froukje apart om de wreeftrap samen te bespreken.

De woensdagavond staat in het teken van de voorbereiding van de bekerkraker tegen HS’88 in Hoogezand.

De Old Boys hebben met de busreis veel losgemaakt bij de dames.

De bakker moet Femke R. eerder missen en het MCL wordt vandaag niet echt schoon omdat  Femke vd. H. op tijd voor de bus moet zijn. Hoe laat vertrekt de bus ook weer Femke?

Jan Bakker traint vandaag mee omdat wij via een wedstrijdverslag op internet kunnen  inschatten hoe HS 88 met een veel scorend spits gaat spelen en hij een team voor zijn rekening neemt.

Na het tikspelletje in de warming-up moet Jan even bijkomen.

In de partij krijgt Jeanine de rol van veel scorende spits op zich niet vreemd toch?

Vanaf het middenveld wordt zij door Jan steeds ingespeeld en hij coacht de aanvallende partij.

Zo krijgen wij een beetje een indruk van de tegenstander.

Na het oefenen van corners en vrije trappen komt het lijstje voor eventuele penalty’s te voorschijn.

Na enige discussie worden de 5 namen opgeschreven, waarbij Mariska opmerkt: ”us heit seit, jim binne net in ploech foar pennels”.

Donderdagavond contact met de wedstrijdsecretaris van HS 88 omdat er twee wedstrijden tegelijk het eerste en de dames waarschijnlijk op kunstgras in  Hoogezand gepland staan en het veld hard is door de vorst .

Het antwoord vrijdagmorgen reageren wij.

Zaterdagmorgen 8.30 uur in bed een sms’je van Klaske die een weekend weg is met de tekst, wat is het koud maar ik weet het zeker jullie gaan winnen, want wij hebben haar op de tanden!

Na het wandelen met de hond wat is het koud, net binnen een telefoontje van Loltje.

Ze willen het verplaatsen naar 16.30 uur of woensdagavond.

En dan begint het bellen waarbij het huis van wedstrijdsecretaris Margriet de Jong het  middelpunt is. Bij Siepie, Jan, Doede en Margriet staat de telefoon niet stil.

Na veel overleg is de beslissing 15.30 uur in Beetgum.

Supergemotiveerd beginnen wij aan de wedstrijd maar staan al binnen 10 minuten met 0-2 achter door doelpunten van de snelle spits.

Na een  positiewissel komen wij meer in ons spel en de huisfotograaf coacht vrolijk langs de kant mee.

Scheidsrechter Johan Steigstra zit er deze wedstrijd bovenop en beide ploegen spelen in een hoog tempo. Fijn dat Willem Postma deze middag vlagt.

Vlak voor rust is de stand 2-3.

In de rust spreken wij af dat wij meer het middenveld bezet houden en eerder in de bal komen.

Dit moet kunnen!

Na de positieve woorden van de spelers van vv Beetgum 2 die ook rust hebben, en voor ons hun wedstrijd op het tweede veld spelen, bedankt mannen, zijn wij er klaar voor!

Gesteund door de vele supporters spelen wij richting kantine en Jan voorspelt:”onze supporters geven ons vleugels door hun steun, let maar op.”

En hij heeft gelijk wij krijgen meer grip op de wedstrijd en de eindstand is bekend 4-3.

Een geweldige ontlading na het laatste fluitsignaal.

Een teamprestatie waarbij ook de speelsters die vandaag niet gespeeld hebben duidelijk deel van uit maken door  hun geweldig positieve coaching vanuit de dug-out..

Wij hebben veel niveauverschil in de groep maar jullie komen eraan!

10 min. na de wedstrijd kom ik in de kleedkamer en zitten er drie speelsters met een drankje samen te genieten, kapot maar heel blij.

Amber komt langs en meldt:”ik heb een astma-pufje van Jenny gekregen en geen last van mijn benauwdheid gehad”.

Samen met Jan de bal uit de sloot gehaald en dat is het tijd voor het feest.

Natuurlijk is het jammer dat de busreis niet door is gegaan, Old Boys bedankt voor jullie inspanning, maar met steun van alle supporters hebben wij de volgende ronde bereikt en zijn bij de laatste 8 ploegen in het bekertoernooi.

Eind april thuis tegen Frisia waarbij wij jullie steun nodig  hebben.

Wedstrijdsecretaris Margriet merkt terecht op:”hier doen wij het voor”.

Wat een geweldige dag!

 

Een trotse trainer