bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – Wedstrijdposter gratis op TweeNul? Mail een exemplaar (bij voorkeur als jpg) naar redactie@tweenul.nl.

REGIO – Wedstrijdposter gratis op TweeNul? Mail een exemplaar (bij voorkeur als jpg) naar redactie@tweenul.nl.

OOST Zaterdag Vierde klasse A, Mannen zaterdag: Woezik – Elisthalater. STAND DVE-Trajanus  18 15 3 0 48 72 18 Quick 1888  17 13 3 1 42 57 23 Juliana ’31  17 10 3 4 33 53 19 Woezik  17 9 3 5 30 46 34 Kolping-Dynamo  18 8 3 7 27 41 30 Alverna  18 […]

GRONINGEN – Komende zaterdag de afsluiting van de competitie van de eerste klasse E. Verschillende wedstrijden doen er nog toe. Ook de ontmoeting tussen Noordscheschut en Oranje Nassau is niet om des keizers baard. door Siemon Aikema Voor Noordscheschut lijkt de wedstrijd van zaterdag belangrijker dan voor Oranje Nassau. De Schutters hebben bij winst nog […]

REGIO – Wedstrijdposter gratis op TweeNul? Mail een exemplaar (bij voorkeur als jpg) naar redactie@tweenul.nl.

Print dit bericht Print dit bericht

22-09-2013: Gemengde gevoelens na gelijkspel Beetgum

Zaterdag 21 september 2013 moest v.v. Beetgum het opnemen tegen Noordbergum. Ook Noordbergum had de eerste wedstrijd gewonnen (1-5 van Blija) en Beetgum speelde een goede partij met een 2-0 winst op Marrum.

Op de laatste training donderdag voor de wedstrijd stonden er tijdens de slotpartij 18 spelers op het veld. Voor aanvoerder Marten Johannes Bloem kwam de wedstrijd tegen Noordbergum net 1 week te vroeg.

Na 90 minuten stond het scorebord op het nieuwe voetbalveld in Noordbergum op 1-1. Een stand waar achteraf nog veel over werd nagesproken. Was er 1 punt gewonnen of 2 punten verloren. Feit was dat over de hele wedstrijd genomen Beetgum de betere ploeg was met de meeste kansen. Een goede keeper aan de kant van Noordbergum weerhield Beetgum ervan met de volle 3 punten terug te reizen naar het sportcomplex ’t Bosk.

In de eerste helft was er een veldoverwicht van Beetgum, maar in de 23ste minuut werd uit een diepe bal door Noordbergum de 1-0 gescoord. Met een kopbal van Willem Jan Dijkstra op de paal kwam Beetgum voor rust nog het dichts bij de gelijkmaker.

In de 2de helft drong Beetgum nog meer aan en kwamen er meer en meer kansen. Zowel een kopbal van Lennart van der Meer (60ste minuut) als een schot van Willem Jan Dijkstra (72ste minuut) werden door de keeper van Noordbergum uitstekend gered.

Het duurde tot de 74ste minuut voor Beetgum de gelijkmaker randje buitenspel maakte via een goed schot van Marten de Vries.

Na de gelijkmaker kwam Noordbergum wat uit haar schulp en ging een versnelling hoger spelen door eerder de diepte te zoeken. Hierdoor ontstond in het laatste kwartier een open wedstrijd. Ook Beetgum ging nog vol voor de winst. Als laatste wapenfeit werd er een schot van Robin Bruinsma door de keeper van Noordbergum knap tot een hoekschop verwerkt.

De wedstrijd gaf genoeg positieve aanknopingspunten. Er werden niet veel kansen weggegeven (keeper Jaap Montsma had een rustige middag) en werden er kansen gecreëerd.

Volgende week zaterdag 28 september 2013 wacht de thuiswedstrijd tegen Tzummarum op het sportcomplex ’t Bosk.

Vorig seizoen was Tzummarum twee keer te sterk voor Beetgum, beide wedstrijden werden door Tzummarum gewonnen (5-2 en 3-2).