bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

SINT PHILIPSLAND – Na een lange zoektocht heeft zaterdag-derdeklasser Noad’67 eindelijk een nieuwe trainer gevonden. De club uit Sint Philipsland heeft René Scholts als nieuwe eindverantwoordelijke aangesteld. De oefenmeester uit Sommelsdijk vertrok in april bij Bruse Boys, waar hij zijn contract eerder nog met een jaar had verlengd. Lees hier het volledige bericht. Bron: PZC.

JUBBEGA – Bekijk hier de selectie van Jubbega. Klaas Boersma (k)  (Sneek Wit Zwart) Patrick Schoonbergen (k) (Groen Geel) Raily Seraus (GRC) Danny Bult (GRC) Sonson Lyklema (Oranje Nassau Groningen) Thymo de Vries (Drachtster Boys) Sietse Yde Gielstra (eigen A-junioren) Menno Buding (eigen A-junioren) Jelle Holman (eigen A-junioren) Jesper Bosma (eigen A-junioren) Dennis de Haan […]

ZWARTEMEER – Zwartemeerse Boys is op zoek naar een verzorger/sportmasseur (m/v) voor de eerste selectie voor het seizoen 2021-2022. Zwartemeerse Boys is een bloeiende vereniging waar met veel plezier wordt gevoetbald en getraind door jong en oud, zowel door dames als natuurlijk de mannen/jongens. Voor het seizoen 2021/2022 is Zwartemeerse Boys op zoek naar een […]

REGIO – Ruinerwold en Ruinen zoeken voor het seizoen 2021-2022 een enthousiaste trainer voor de gezamenlijke JO19. De voetbalverenigingen van Ruinerwold en Ruinen zullen in het seizoen 2021-2022 voor het eerst gezamenlijk optrekken. Dit zal voor de JO19 en JO17 zijn. Wij zoeken een trainer die voor onze gezamenlijke JO19 de trainingen op dinsdag en […]

EMMELOORD – Over ruim twee weken staat de eerste training weer op het programma, over zes weken begint de bekercompetitie. Maar bij tweedeklasser SC Emmeloord zijn ze er nog niet klaar voor. Er is namelijk geen trainer. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

Print dit bericht Print dit bericht

22-09-2013: Gemengde gevoelens na gelijkspel Beetgum

Zaterdag 21 september 2013 moest v.v. Beetgum het opnemen tegen Noordbergum. Ook Noordbergum had de eerste wedstrijd gewonnen (1-5 van Blija) en Beetgum speelde een goede partij met een 2-0 winst op Marrum.

Op de laatste training donderdag voor de wedstrijd stonden er tijdens de slotpartij 18 spelers op het veld. Voor aanvoerder Marten Johannes Bloem kwam de wedstrijd tegen Noordbergum net 1 week te vroeg.

Na 90 minuten stond het scorebord op het nieuwe voetbalveld in Noordbergum op 1-1. Een stand waar achteraf nog veel over werd nagesproken. Was er 1 punt gewonnen of 2 punten verloren. Feit was dat over de hele wedstrijd genomen Beetgum de betere ploeg was met de meeste kansen. Een goede keeper aan de kant van Noordbergum weerhield Beetgum ervan met de volle 3 punten terug te reizen naar het sportcomplex ’t Bosk.

In de eerste helft was er een veldoverwicht van Beetgum, maar in de 23ste minuut werd uit een diepe bal door Noordbergum de 1-0 gescoord. Met een kopbal van Willem Jan Dijkstra op de paal kwam Beetgum voor rust nog het dichts bij de gelijkmaker.

In de 2de helft drong Beetgum nog meer aan en kwamen er meer en meer kansen. Zowel een kopbal van Lennart van der Meer (60ste minuut) als een schot van Willem Jan Dijkstra (72ste minuut) werden door de keeper van Noordbergum uitstekend gered.

Het duurde tot de 74ste minuut voor Beetgum de gelijkmaker randje buitenspel maakte via een goed schot van Marten de Vries.

Na de gelijkmaker kwam Noordbergum wat uit haar schulp en ging een versnelling hoger spelen door eerder de diepte te zoeken. Hierdoor ontstond in het laatste kwartier een open wedstrijd. Ook Beetgum ging nog vol voor de winst. Als laatste wapenfeit werd er een schot van Robin Bruinsma door de keeper van Noordbergum knap tot een hoekschop verwerkt.

De wedstrijd gaf genoeg positieve aanknopingspunten. Er werden niet veel kansen weggegeven (keeper Jaap Montsma had een rustige middag) en werden er kansen gecreëerd.

Volgende week zaterdag 28 september 2013 wacht de thuiswedstrijd tegen Tzummarum op het sportcomplex ’t Bosk.

Vorig seizoen was Tzummarum twee keer te sterk voor Beetgum, beide wedstrijden werden door Tzummarum gewonnen (5-2 en 3-2).