bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – Veel clubs hebben zijn bezig met het op orde brengen van de selectie voor het voetbalseizoen 2020/2021. Hieronder een overzicht op alfabetische volgorde van alle selecties die inmiddels naar TweeNul.nl zijn gemaild. Ontbreekt de selectie van uw voetbalvereniging nog in dit overzicht? Mail deze dan naar redactie@tweenul.nl. AACVAchilles 1894FC AssenAVCBBakkeveenBalk BareveldBe Quick 1887Be […]

MEPPEL – Bekijk hier de selectie van FC Meppel. Sander van de Belt     Erik Kampherbeek Bauke ScholtensSalim AouledRik BeensRamon BijkerHugo Bisschop Jordy Blijham  Rense van Dijk Camiel Fidom Jos Fidom Niels Harke          Maan de Jong          Wiebe de Jong Remco van Keulen Dieter Kroek Emiel Kwant                          Lard Kwant                            Hans Mansveld Maik Scheltinga Justin Torn                            Yannick van Veen Pim ten Voorde Brian van de Zweerde 

REGIO – Op zoek naar een tegenstander voor een oefenwedstrijd en snel een tegenstander vinden? Stuur een bericht naar redactie@tweenul.nl, voorzien van clubnaam, aanvangstijdstip en contactgegevens. Vermeld daarbij ook of het gaat om een uit- of thuiswedstrijd en welk niveau de voorkeur heeft. De oproepkalender wordt dagelijks bijgewerkt. Vrijdag 14 augustus Groninger Boys 2. Niveau: 3e/4e/5e […]

REGIO – Oefenwedstrijden kunnen gemaild worden naar redactie@tweenul.nl. Trinitas – THOR, 20.15 uurGeel Wit – Winsum, 19.30 uur Steenwijk – WackerNoordscheschut – Emmen, 19.30 uur

REGIO – Binnenkort start de ‘Soccer Academy 4 Girls’ met de najaarscursus. Heb je interesse? Geef je dan snel op voor de Open Training op vrijdag 21 augustus.

Print dit bericht Print dit bericht

22-09-2013: Gemengde gevoelens na gelijkspel Beetgum

Zaterdag 21 september 2013 moest v.v. Beetgum het opnemen tegen Noordbergum. Ook Noordbergum had de eerste wedstrijd gewonnen (1-5 van Blija) en Beetgum speelde een goede partij met een 2-0 winst op Marrum.

Op de laatste training donderdag voor de wedstrijd stonden er tijdens de slotpartij 18 spelers op het veld. Voor aanvoerder Marten Johannes Bloem kwam de wedstrijd tegen Noordbergum net 1 week te vroeg.

Na 90 minuten stond het scorebord op het nieuwe voetbalveld in Noordbergum op 1-1. Een stand waar achteraf nog veel over werd nagesproken. Was er 1 punt gewonnen of 2 punten verloren. Feit was dat over de hele wedstrijd genomen Beetgum de betere ploeg was met de meeste kansen. Een goede keeper aan de kant van Noordbergum weerhield Beetgum ervan met de volle 3 punten terug te reizen naar het sportcomplex ’t Bosk.

In de eerste helft was er een veldoverwicht van Beetgum, maar in de 23ste minuut werd uit een diepe bal door Noordbergum de 1-0 gescoord. Met een kopbal van Willem Jan Dijkstra op de paal kwam Beetgum voor rust nog het dichts bij de gelijkmaker.

In de 2de helft drong Beetgum nog meer aan en kwamen er meer en meer kansen. Zowel een kopbal van Lennart van der Meer (60ste minuut) als een schot van Willem Jan Dijkstra (72ste minuut) werden door de keeper van Noordbergum uitstekend gered.

Het duurde tot de 74ste minuut voor Beetgum de gelijkmaker randje buitenspel maakte via een goed schot van Marten de Vries.

Na de gelijkmaker kwam Noordbergum wat uit haar schulp en ging een versnelling hoger spelen door eerder de diepte te zoeken. Hierdoor ontstond in het laatste kwartier een open wedstrijd. Ook Beetgum ging nog vol voor de winst. Als laatste wapenfeit werd er een schot van Robin Bruinsma door de keeper van Noordbergum knap tot een hoekschop verwerkt.

De wedstrijd gaf genoeg positieve aanknopingspunten. Er werden niet veel kansen weggegeven (keeper Jaap Montsma had een rustige middag) en werden er kansen gecreëerd.

Volgende week zaterdag 28 september 2013 wacht de thuiswedstrijd tegen Tzummarum op het sportcomplex ’t Bosk.

Vorig seizoen was Tzummarum twee keer te sterk voor Beetgum, beide wedstrijden werden door Tzummarum gewonnen (5-2 en 3-2).