25-09-2013: Start techniektraining vrouwen/meisjes

Afgelopen maanden is er gewerkt aan een opzet voor extra trainingen voor de vrouwen en oudste meisjes.

Resultaat is dat we in het najaar 2013 een 6-tal centrale trainingen gaan houden. Over de invulling van de 6 datums in het voorjaar 2014 is in de winterstop weer overleg.

Deze trainingen worden gegeven door Tjibbe Ferwerda met ondersteuning van Tjeerd Jan Hobma en Auke Wymer Smit.

Donderdag 26 september is de eerste van de reeks extra trainingen.

De overige datums zijn de donderdagen 3 oktober, 10 oktober, 17 oktober, 31 oktober en 7 november.

De trainingen zijn van 19.00 uur tot 20.30 uur.

De reguliere trainingen op de woensdag van het vrouwenteam komen in deze weken te vervallen.

Onderstaand nog een korte introductie door Tjibbe Ferwerda.

Ik ben Tjibbe Ferwerda en trainer bij Berlikum en FVC Leeuwarden.

Vorig jaar heb ik al eens een training bij Beetgum verzorgd en het bestuur en trainers van de damesafdeling zijn enthousiast geworden en daarom willen zij graag meer specifieke techniektraining aanbieden.

De vrouwenafdeling neemt een steeds belangrijkere plaats binnen de vereniging in dus is het ook van belang dat jullie met plezier en zelfvertrouwen het voetbalspelletje blijven beoefenen.

De bedoeling is dat we in de techniektrainingen allerlei bewegingen en oefeningen gaan trainen in diverse vormen zodat je uiteindelijk met meer zelfvertrouwen een wedstrijd instapt. Ik hou daarbij rekening met een ieder haar niveau maar ik weet nu al uit ervaring dat iedereen na een aantal trainingen al vooruitgang heeft gemaakt!

Wat gaan we zoal doen:

1.         Snel voetenwerk en souplesse

2.         Diverse bewegingen in trainingsvormen

3.         Diverse bewegingen in trainingsvormen conditioneel

4.         Trainingsvormen in combinatie met passen en trappen

Natuurlijk gaan we ook afrondvormen, spel en partijvormen doen waarbij het accent op schijn- en passeerbewegingen komt te liggen.

Dit alles met veel enthousiasme, inzet en heel belangrijk: veel FUN!

Ik kijk uit naar de eerste training en alvast tot donderdag!

Met sportieve groet,

Tjibbe Ferwerda