20-11-2013: Nuttige oefenwedstrijd v.v. Beetgum 1

Dinsdagavond 19 november 2013 was er voor v.v. Beetgum 1 een oefenwedstrijd thuis tegen Sint Jacob 1. In een doelpuntrijke wedstrijd was 4-4 de eindstand.

In de maand november heeft Beetgum nog maar 1 competitiewedstrijd gespeeld, twee wedstrijden waren afgelast, waaronder afgelopen zaterdag 16 november 2013 de uitwedstrijd tegen Suameer. Verbazing alom want het was de enige wedstrijd in de provincie Friesland die werd afgelast.

Voor het kader van Beetgum in ieder geval reden om een oefenwedstrijd in te plannen op een, voor de maand november, goed bespeelbaar veld op het sportcomplex ’t Bosk.

Beetgum en Sint Jacob hebben de laatste jaren regelmatig tegen elkaar geoefend en de laatste 3 oefenwedstrijden wist Beetgum nog winnend af te sluiten; 25 november 2011: winst 3-2, 6 maart 2012: winst 4-2, 1 februari 2013: winst 5-1

Lang leek het erop dat Beetgum tegen een nederlaag zou oplopen, de ruststand was 2-3. Voor Beetgum kwamen de doelpunten van Daniel Dijkstra en Joshua de Jong via afstandschoten.

Na de thee liep Sint Jacob vlak na rust zelfs nog uit naar een 2-4 voorsprong en werden er 2 doelpunten afgekeurd. In de laatste 10 minuten kon Beetgum door doelpunten van Willem Jan Dijkstra nog een nederlaag voorkomen.

eindstand oefenwedstrijd Beetgum – Sint Jacob 4-4

Komende zaterdag 23 november 2013 wacht de uitwedstrijd tegen Holwerd. De nuttige oefenwedstrijd tegen Sint Jacob heeft genoeg aanknopingspunten opgeleverd voor trainer en spelers voor de competitiewedstrijd komende zaterdag tegen Holwerd.

Zaterdag 23 november 2013

Holwerd 1 – v.v. Beetgum 1

Foto’s van fotograaf Jacobus Feenstra zijn te bekijken via de link: