bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

15-02-2014: Beetgum 1 na spectaculaire winst op 1ste plaats

De wedstrijd Tzummarum 1 – Beetgum 1 werd zaterdag 15 februari 2014 gespeeld met een windkracht 8. Na een achterstand in de rust (3-2) wist Beetgum de spectaculaire wedstrijd te winnen met 5-8.

Vooraf was voetbalkenner Cor de Vries en voorzitter van de supportersverenging niet helemaal gerust op een goed resultaat;“tegen Tzummarum hebben we het altijd lastig”.

De wind maakte het goed voetballen lastig, voor rust speelde Beetgum tegen de wind in. In de eerste 20 minuten waren er twee schoten van Jort Dijkstra voor Beetgum. Uit een corner van Willem Jan Dijkstra kwam Beetgum door een eigen doelpunt op een voorsprong (0-1). Lang kon Beetgum hier niet van genieten, voor rust scoorde Tzummarum driemaal. Vlak voor rust maakte Beetgum nog de belangrijke aansluiting. Na een actie werd Robin Bruinsma in het strafschopgebied gevloerd. Jort Dijkstra zorgde uit de penalty voor de ruststand 3-2.

Ruststand 3-2

Na rust had Beetgum de wind in de rug. Alle goede voornemens werden in de 1ste minuut na rust even de grond ingeboord. Tzummarum scoorde de 4-2. Beetgum liet de kop niet hangen en deed er een schepje boven op. Binnen 10 minuten scoorde Beetgum driemaal (Willem Jan Dijkstra 2x in 55ste en 58ste minuut en Daniel Dijkstra, kopbal 62ste minuut) en stond Beetgum voor met 4-5.

Hierna levert weer een overtreding op Robin Bruinsma hem een 2de penalty en Tzummarum een rode kaart op. De strafschop werd door Jort Dijkstra benut en leek de wedstrijd in de 64ste minuut met een voorsprong van 4-6 en tegen 10 man gespeeld.

Beetgum wist nog twee keer te scoren. In de 66ste minuut werd een schot van Willem Jan Dijkstra losgelaten door de keeper en kon Marten de Vries de 4-7 maken. De 8ste van Beetgum maakte Daniel Wijbenga die een kopbal van Marten Johannes Bloem afrondde. Tzummarum maakte in de slotminuut de 5-8.

Door de spectaculaire winst neemt Beetgum de koppositie over en staat het op de eerste plaats.

Volgende week speelt het team van John Hofte de eerste van vier opeenvolgende thuiswedstrijden:

 ZATERDAG 22 FEBRUARI 2014 

BEETGUM 1 – NOORDBERGUM 1

 SPORTCOMPLEX ’T BOSK

 AANVANG: 14.30 uur