bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

18-02-2014: Voorbeschouwing Beetgum 1 en Beetgum 2

Zaterdag 22 februari 2014 spelen v.v. Beetgum 1 en v.v. Beetgum 2 beide een belangrijke thuiswedstrijd.

ZATERDAG 22 FEBRUARI 2014

BEETGUM 1 – NOORDBERGUM 1

BEETGUM 2 – HOLWERD 3

 SPORTCOMPLEX ’T BOSK, AANVANG: 14.30 UUR

De laatste wedstrijddag op het sportcomplex was zaterdag 30 november 2013, dus na bijna 3 maanden eindelijk weer een speelronde thuis op een zaterdag. Beheerder Tjerk Schriemer zal het druk krijgen met een ongetwijfeld gezellige 3de helft in de kantine.

Het beloofd een spannende en enerverende zaterdagmiddag te worden voor beide elftallen. Beetgum 1 is koploper en Beetgum 2 staat op de 2de plaats.

Uiteraard worden de hoofdprijzen pas aan het eind van het seizoen verdeeld. Maar beide teams doen volop mee in de strijd om het kampioenschap.

v.v. Beetgum 1 gastheer voor Noordbergum 1. Na de spectaculaire winst op Tzummarum (5-8) staat Beetgum 1 als koploper in klasse 5B voor de volgende uitdaging.

Beetgum krijgt te maken met het gegeven dat zij als nieuwe koploper extra gemotiveerde tegenstanders treffen die punten willen halen tegen de koploper.

De laatste twee wedstrijden die Beetgum thuis speelde tegen Noordbergum werden met 0-2 (13 april 2013) en 0-5 (20 november 2010) verloren. Beetgum is dus gewaarschuwd om de wedstrijd uiterst serieus te benaderen.

Noordbergum 1 is zaterdag 22 februari de tegenstander voor Beetgum 1

In de heenwedstrijd werd Noordbergum – Beetgum op 21 september 2013 een gelijkspel (1-1). Pas in de 74ste minuut wist Beetgum door een doelpunt een punt mee terug te nemen naar Beetgum. Met name de doelman van Noordbergum was een sta in de weg voor aanvallers van Beetgum.

Noordbergum heeft mede door veel blessures de laatste 7 wedstrijden verloren en zal, zoals eerder gezegd, gebrand zijn om tegen de koploper Beetgum te stunten met een goed resultaat.

Hoofdtrainer John Hofte kan beschikken over een bijna compleet fitte selectie. John Hofte en de technische staf zullen hun spelers ook voor de wedstrijd tegen Noordbergum weer motiveren om vanuit eigen kracht met 100% inzet de drie punten in Beetgum te houden.

Zaterdag 22 februari 2014 zal Beetgum 2 voor het eerst in het jaar 2014 aantreden voor de competitie. Tegenstander is Holwerd 3 dat op de 8ste plaats staat.

Beetgum 2 staat op een mooie 2de plaats en kan bij winst op de eerste plaats komen. Concurrent Rijperkerk 3 heeft drie punten meer maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

Om op doelsaldo de koppositie over te nemen zal er met twee doelpunten verschil moeten worden gewonnen.

Afgelopen week is er een nieuwe speler vastgelegd. Oud Engelumer Willem Bakker, inmiddels woonachtig in Schingen, is toegevoegd aan de selectie van Beetgum 2. Hiermee komt het aantal selectiespelers voor Beetgum 2 op 19 en heeft de technische leiding, bestaande uit Evert Siderius en Auke Wymer Smit, een ruime keuze voor de wedstrijdselectie tegen Holwerd.

ZATERDAG 22 FEBRUARI 2014

BEETGUM 1 – NOORDBERGUM 1

BEETGUM 2 – HOLWERD 3

SPORTCOMPLEX ’T BOSK, AANVANG: 14.30 UUR