komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

UTRECHT – Hoofdklasser DHSC uit Utrecht raakt Tijani Noslin kwijt. De aanvaller, die eerder furore maakte bij Hercules, gaat in de eerste divisie voor TOP Oss spelen. Noslin is na Jesse Oliekan, Tim van den Berg en Mike van Oostrom de vierde speler die deze zomer vertrekt bij DHSC. Daar tegenover staat nog geen enkele […]

GRONINGEN – Ment Vrolijk voetbalt al sinds hij een jongeling is, maar nu wordt het echt tijd om te stoppen, vindt hij zelf. ,,Ik word in oktober zesentachtig, meneer.” Lees hier het volledige bericht. Bron: Dagblad van het Noorden.

GRONINGEN – Heb jij er plezier in om onze jonge, enthousiaste dames te trainen, wil je deel uitmaken van de staf dames en wil je jezelf ontwikkelen als trainer? Dan zoeken wij jou! We hebben in de gecombineerde rol van assistent-trainer VR1/trainer dames 2 een vacature voor komend seizoen die we graag op korte termijn […]

ROTTEVALLE – Zaterdagmiddag 3 juli vindt op sportpark It Hagehiem in Rottle  de afscheidswedstrijd plaats van Jorrit Schra. Tien seizoenen speelde hij in het eerste elftal van Rottle. In 2005 maakte hij zijn debuut o.l.v. trainer Jan Boonstra.  Zijn kwaliteiten blijven niet onopgemerkt en het is hoofdklasser Harkemase Boys dat hem in 2009 een contract […]

REGIO – Veel clubs hebben hun selectie ondertussen alweer op orde voor het nieuwe seizoen. TweeNul wil ze graag publiceren. Mail volledige overzichten naar redactie@tweenul.nl.

Print dit bericht Print dit bericht

23-02-2014: Uitstekende teamprestatie brengt v.v. Beetgum overwinning

Zaterdag 22 februari 2014 liet Beetgum zien dat voetbal een teamsport is. Tegenstander Noordbergum werd als team met 3-0 verslagen.

Pupil van de Week Yoeri Buiteveld geeft het goede voorbeeld

Volgens de archivaris van de v.v. Beetgum is februari traditiegetrouw een maand waarin Beetgum de wedstrijden thuis en uit niet kan winnen. De laatste overwinning in de maand februari in een uit- of thuiswedstrijd was in het seizoen 2008-2009. Vorige week werd deze negatieve reeks doorbroken met een overwinning in Tzummarum. De ban lijkt definitief gebroken want ook Noordbergum delfde nu het onderspit.

In vergelijking met de basiself van een week eerder moest hoofdtrainer John Hofte noodgedwongen zijn elftal op 3 posities wijzigen. Door verschillende omstandigheden ontbraken Daniel Dijkstra, Lennart van der Meer en Robin Bruinsma.

In de wedstrijd tegen Noordbergum liet de selectie zien dat het collectief staat als een huis. Ondanks de nodige omzettingen was Beetgum de hele wedstrijd de bovenliggende partij.

Noordbergum had de 38-jarige spits Roelof Koop (253 doelpunten) weer van stal gehaald. Maar de defensie van Beetgum gaf weinig tot geen kansen weg.

Marten Johannes Bloem blijft van grote waarde voor Beetgum. Na een, door hem, slim uitgelokte overtreding schoot Willem Jan Dijkstra op de lat, uit de rebound maakte Marten Johannes Bloem in de 29ste minuut de 1-0.

De 1-0 van Marten Johannes Bloem

Na rust is er met een 1-0 stand altijd kans op een verrassing. Noordbergum speelde fysiek op het randje en dan is het de kunst om de concentratie op het voetballen te houden. Na een steekbal van Jort Dijkstra op broeder Willem Jan Dijkstra kon deze laatste met een prima goal in de 75ste minuut de 2-0 aantekenen. In de 90ste minuut stond Jort Dijkstra ook aan de basis van de 3-0, zijn vrije trap werd door Marten Johannes Bloem feilloos ingekopt.

Willem Jan Dijkstra (nr. 11) na zijn doelpunt

De “Smash Brothers” Jort en Willem Jan Dijkstra en aanvoerder Marten Johannes Bloem waren betrokken bij alle drie de doelpunten. Maar de overwinning was het resultaat van een uitstekende teamprestatie waarbij niemand verzaakte en iedereen met 100% inzet een belangrijke bijdrage had.

v.v. Beetgum een sterk collectief

Hoofdcoach John Hofte blijft nuchter onder de goede resultaten. Hij kijkt niet verder als een week vooruit. Volgende week zaterdag 1 maart 2014 is buurtgenoot SSS’68 uit Marssum de tegenstander in een echte derby op het sportcomplex ’t Bosk.

Technische staf v.v. Beetgum kijkt niet verder dan week vooruit

De buren van SSS’68 is het enige team dat in deze competitie Beetgum op een nederlaag kon trakteren. Volgende week zal er weinig nodig zijn om de spelers van Beetgum te motiveren.

ZATERDAG 1 MAART 2014

V.V. BEETGUM 1 – SSS’68 1

AANVANG 14.30 UUR

SPORTCOMPLEX ’T BOSK

Foto’s: Jacobus Feenstra

Voor meer foto’s van de wedstrijd zie:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.705693432801553.1073741846.473478312689734&type=1