bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

16-03-2014: Beetgum 1 wint topper met 10 man

Zaterdag 15 maart 2014 kwam Beetgum als grote winnaar uit de strijd naar voren in 5B. De concurrentie speelden gelijk en Beetgum won de wedstrijd tegen de nummer drie V en V’68 met 2-1.

Ruben van Seijen van v.v. Beetgum E1 was de pupil van de week. De dames van het promoteam hadden weer een topdag met de verkoop van 75 programmaboekjes.

Veel toeschouwers bij de topper Beetgum - V en V'68

Veel toeschouwers bij de topper Beetgum – V en V’68

Het laatste half uur speelde Beetgum met 10 man, dit na een tweede gele kaart voor Jort Dijkstra. De stand was op dat moment 1-1. Met een speler minder slaagde Beetgum er in om de topper met 2-1 te winnen.

In de uitwedstrijd was het V en V’68 geweest die met 10 man en 2-0 achterstand wist weg te werken naar een 2-2 eindstand.

Nu was in de eerste helft V en V’68 beter en kon het via combinatievoetbal Beetgum moeilijk maken. De 0-1 in de 20ste minuut van V en V’68 kwam via een kopbal tot stand waarbij 2 verdedigers en de keeper het nakijken hadden.

Na rust kwam Beetgum goed uit de startblokken en trok het de wedstrijd naar zich toe. De 1-1 in de 48ste minuut was een eigen doelpunt en de druk op de verdedigers van V en V’68 nam verder toe. In de 50ste minuut was er een onnodige overtreding door Jort Dijkstra die hem een 2de gele kaart kostte en leek het een keerpunt in de wedstrijd te worden.

Hoe anders liep het, Beetgum bleef met 10 man het betere van het spel houden. Via Willem Jan Dijkstra, na goed voorbereidend werk van Marten de Vries, kwam Beetgum in de 60ste minuut zelfs op een 2-1 voorsprong.

Clubfotograaf, cameraman en video-analist Jacobus Feenstra heeft de winnende 2-1 mooi op beeld vastgelegd.

 

Hierna kon Beetgum de score nog uitbreiden toen Marten Johannes Bloem alleen voor de keeper kwam, maar V en V’68 raakte ook nog de lat.

Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter van Zutphen was Beetgum de grote winnaar van de dag.

Met nog vijf wedstrijden heeft Beetgum nu alles in eigen hand, hierbij zitten echter nog vier lastige uitwedstrijden.

Volgende week zaterdag 22 maart 2014 is de volgende uitdaging voor Beetgum. In een uitwedstrijd moet Beetgum het opnemen tegen Blija. In het vorige seizoen verloor Beetgum de uitwedstrijd tegen Blija met maar liefst 5-0. Misschien volgende week een mooi moment om iets recht te zetten.

Voor meer foto’s van Jacobus Feenstra, klik op de volgende link:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.714013828636180.1073741849.473478312689734&type=1